• Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~JJ [178.42.67.*]
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/infermedica-i-microsoft-nawiazuja-wspolprace-razem-wespra-dzialanie-sluzby-zdrowia-dlaczego-covid-19-jak-rozpoznac-sie-chronic-przed-koronawirusem

https://businessinsider.com.pl/firmy/polska-infermedica-zaczela-wspolprace-z-microsoftem/5ltj7l8

https://inwestycje.pl/biznes/infermedica-zostala-partnerem-microsoft-w-cyfryzacji-branzy-medycznej/
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~Misiek [5.173.169.*]
    WK=1,37, choć wiadomo, że obecnie jest wyższe, kasy na rachunku ponad 20 baniek. Obojętnie co kto sądzi o władzach VTI kurs jest irracjonalnie niski.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~saruman [46.151.143.*]
    Oby nie oddali Microsoftowi pakietu akcji Infermedica za wieczystą licencję Office'a dla prezesow VTI...
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~Misiek [37.47.52.*]
    Bez przesady. To nie jest stragan... Dzisiaj widzę trochę poszło do góry. Ale chyba już nie ma podaży na tych poziomach... przez co obroty niskie.
    Pozdrawiam
    Misiek
    Piję do tego inwestycji w Inno_Gene :-)
    Akcji małow obrocie, oficjalny FF 12,5%; a rzeczywisty pewnie mniejszy.
    Informacje o romansie Infermedica z Microsoftem w mediach zagranicznych krażyły od dawna. Nikogo to nie ruszyło. Od paru dni mamy to samo w mediach poslkojęzycznych, ale nie ma tam wzmianki że pakiet prawie 13% akcji Infermedica posiada VTI. "Inwestory" są nieświadome. Jesli w kolejnych dniach zrobi się głośniej o współpracy Infermedica z Microsoft to może ktoś łaskawie poda że VTI jest w temacie.
    Ale najwłaściwiej byłoby aby ekipa VTI zechciała podać jakiś komunikat. Niczym to nie grozi, niczego nie sugeruje, o niczym nie zdecyduje a mielibysmy wyścig o akcje VTI :-)

• Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~spectra [91.230.8.*]
    tyle, że jak pisałam wcześniej Vti chyba nie zależy na rozgłosie ani o wzroscie cen akcji, dopiero co prezes kupił 900 tys akcji po 0,9. Ja sie pytam od kogo za taką cenę. @ lata temu sprzedali 15 mln akcji po 2 zł, 80% z tego objeli sami dla siecie a tu ktoś im sprzdał taką ogromną ilośc po 0,9?
    Generalnie oni wcale nie chcą wzrostu yuch akcji, sami pewnie chcą kupić a potem drogo ale na prawdę dorogo sprzedać.
    Teraz wzrost nie jest im na rękę i nawet myślę, że dlatego przedali Inno. Nawet mam podejrzenia że Vti sprzedało a którys z panów z porozumienia to kupił prywatnie.
    Rozgłos nie był im na rękę. Co innego tłumaczy, że nie puszczą ofij=cjalnej informacji o takim sukcesie infermediki ani o chatbocie z livechatem. Czy oni sa idiotami czy robią to celowo?
    Pieniądz lubi ciszę... Ta cisza może uzasadniona, bo na przykład coś lub z kimś dogadają.
    Live Chat, inwestycje w Innogene, Infermedicę czy CEDC - chyba ktoś ma głowę na karku i wie co robi...
    Może jeszcze czekają i zaraz PR ruszy...
    Jestem dobrej myśli.
    Pozdrawiam
    Misiek
    LiveChat rwie do góry aż miło. Info o wspólnym chatbocie z Infermedica pewnie ma tu też swoje znaczenie.
    Być może VTI "odda" po promocyjnej cenie swoje udziały w Infermedica własnie do LiveChata?
    Wszystko zostanie w rodzinie tylko akcjonariusze VTI znów na lodzie...

VTI właśnie już po drugich widłach dzisiaj...
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: start_gain [89.72.159.*]
    Dnia 2020-05-25 o godz. 12:04 ~saruman napisał(a):
    > Piję do tego inwestycji w Inno_Gene :-)
    > > Akcji małow obrocie, oficjalny FF 12,5%; a rzeczywisty pewnie mniejszy.
    > > Informacje o romansie Infermedica z Microsoftem w mediach zagranicznych krażyły od dawna. Nikogo to nie ruszyło. Od paru dni mamy to samo w mediach poslkojęzycznych, ale nie ma tam wzmianki że pakiet prawie 13% akcji Infermedica posiada VTI. "Inwestory" są nieświadome. Jesli w kolejnych dniach zrobi się głośniej o współpracy Infermedica z Microsoft to może ktoś łaskawie poda że VTI jest w temacie.
    > > Ale najwłaściwiej byłoby aby ekipa VTI zechciała podać jakiś komunikat. Niczym to nie grozi, niczego nie sugeruje, o niczym nie zdecyduje a mielibysmy wyścig o akcje VTI :-)
    > >

Ja właśnie nie do końca wiem jest o jest z tym 13% pakietem akcji Infermedica - czy po dofinansowaniu jej amerykańskiego "odgałęzienia" kwotą 3,65mld USD, spółka jest nadal jednym podmiotem - w którym VTI wciąż ma 13% udziałów?
    Chyba VTI musiałaby poinformować gdyby udział istotnie spadł...
    Pozdrawiam
    Misiek
    Tak podano w ostatnim raporcie VTI.
    Przed ta inwestycją 3,5 mln dolarów Vti miało 33% udziałów w Infermedica. Po niej ten udział spadł w podniesionycm kapitale do tych 12% . Teraz kolejna runda inwestycji będzie już kilkukrotnie wiksza i znacznie mniej rozwodni kapitał. Spodziwam się kilkudziesięciu mln dolarów inwestycji w infermedikę . Dla przypomnienia nadal podają w księgach, że pakiet VTI jest wart ca 5,5 mln ale to dawno już jest nieprawda. Dziś to in my opinion 20 mln albo wiecej.
    Dokładnie. Spectra mówi jak jest. Sprawdziłem poprzednie raporty VTI.
    Rok temu VTI posiadało pakiet akcji Infermedica 36,5%, nowe kacje za 3,7 miliona USD rozwodniły udzuały do niecałych 13%.
    Bez tego WK na dzisiaj jest na pewno powyżej 1,5 PLN. Gdyby doliczyć bardziej rzeczywistą wycenę Infermedici to daje już ponad 2 jeśli nie 2,5 PLN. A jeszcze CEDC...
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~Email [195.117.30.*]
    CEDC co oni mają z CEDc wspólnego ?? jeśli coś z nimi mają wspólnego to nie ruszam g...na
    Nie CEDC a Central Europe Genomics Center sp. z o.o. (dalej: CEGC). To spółka stowarzyszona z Inno-Gene która wygrała kontrakt na Genomiczną Mapę Polski (czyli to co tak naprawde decydować powinno o wartości samego IGN). VTi ma 15% udziałów w tej spółce.
    Jeśli wprowadzeniłem w błąd to przepraszam. Wiedziałem, że przygotowują genomiczną mapę Polski natomiast nie zadałem sobie trudu z rozwijaniem skrótu, a D od razu skojarzyłem z Development, więc się broniło. Oczywiście Saruman ma rację i wszystko właściwie przedstawił.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: start_gain [89.72.159.*]
    Dzięki za wyjaśnienia Panowie. Bardzo zastanawiające jest czemu tak "fatalnie" rozgrywają spółkę.. przecież okazji na nachapania się akcji w granicach 1zł już tutaj było wiele - ile oni chcą tego zbierać, żeby zależało komuś by ciągle tłumić kurs (a w zasadzie to po prostu nie robić niczego, co mogłoby wpływać na jego wzrosty)? Perspektywy przed Infermedicą są potężne i te 13% w przyszłości będzie naprawdę solidną wartością przełożoną. Swoją drogą ciekawe kiedy sama Infermedica będzie chciała zadebiutować na giełdzie (zapewne NASDAQ, bo przecież nie naszej bananowej).

Tu myślę, że trzeba zakopać akcję na jakiś dłuższy czas i spokojnie czekać ;)
    Powodzenia!
    dzięki Saruman za dokładnie sprawdzenie tych %, ja to wyciągnąłem z pamięci ale rząd wielkośći był dobry.
    Coś tu się kroi , to jest pewne,. te przeszacownie do zera np friendly score może to baza pod duzy zysk i tarcza podatkowa. Who knows?
    Sprawdziłem we Wrocławiou pracuje kilkadzisiąt osób dla tego FScore , strony działają , ludzie pracują i warte to jest zero? sorry ale nie wierzę.
    Jak tak to zwolnić i zaorać a nie co dwa dni publikować nowe inf na stronie. Polecam tam zajrzeć na ten ich blog i stronę. Tak nie wygląda firma warta ZERO.link 
  • Re: Świeże artykuły o Infermedice: Autor: ~JJ [178.42.67.*]
    Zamknięta luka na 1 zł i od razu można szybować w górę.
[x]
UNFOLD 5,41% 1,56 2025-12-19 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.