Eustachy musisz dodać, że tak jak na Columbusie gdzie w ciągu 6 miesięcy doszli do 1 mld zł>
Co się dzieje ostatnio:
spółka od wielu lat w letargu, ale ma fajne kwity m.in. na branżę zielonej energii
tak na prawdę RUBICON to spółka poprzez która łatwo wejść na giełdę, bez formalności
nagle dowiadujemy się, że wyniki I kwartału 2020 r. będą rewelacyjne
ale nie ma jak kupić większej a nawet średniej ilości akcji a więc zawieszka za zawieszką
zdecydowana większość akcji jest u... królika
po chwili dowiadujemy się, że jest list intencyjny i poprzez Rubicon na giełdę chce przejść bardzo duży podmiot z branży zielonej energii
ale jak to bywa z listami intencyjnymi niewielu wierzy a ci co wierzą stoją już w długiej kolejce bo zawieszki blokują kurs
w tym czasie królik z ekipą chcą sprawdzić, czy ktoś w ogóle ma jeszcze jakieś akcje i jednym zleceniem w trakcie zawieszki dochodzi do 50 i 80 zł a więc praktycznie nikt tego nie ma
królik widzi tu szansę i sporo zarobi
ale ważniejsze jest to co się dzieje fundamentalnie a więc skąd nagle rewelacyjne wyniki finansowe za I kwartał
poznamy szczegóły 29 maja w raporcie
albo coś sprzedali albo dostali kasę za określone zlecenie (zakładam, że z nowym podmiotem)
podmiot który wchodzi będzie na prawdę duży, większy o 40-50% od mojego ukochanego Columbusa
wejście na giełdę potrzebne jest dla reklamy i wzrostu
nie chcą czekać z formalnościami, bo taka emisja z takim kapitałem kosztowałaby kilka milionów złotych najmniej
więc wchodzą poprzez spółkę i praktycznie nic ich to nie kosztuje, te kilka milionów zostaje w spółce
nic nie płacą Rubiconowi
Rubicon jest szczęśliwy bo już wie, że na swoich akcjach zarobią krocie w przyszłości nie robiąc nic
A teraz co najważniejsze
jak dla mnie ten list to ściema, formalność bo de facto te spółki już się dogadały
a no dlatego, że już wrzucają swoich ekspertów do Rady Nadzorczej rubiniaka
a tak zazwyczaj się nie robi, nie wpuszczają w ten sposób do wiedzy
jakby tego było mało jeden z wchodzących do RN to gościu ze znajomościami polityczno-gospodarczymi
ta spółka już wrzuca nazwę jakby wszystko klepnęli VASCO ENERGY SA
tak na prawdę już nie ma Rubicona
kto tak robi w jakimś innym liście intencyjnym
Dlatego czekam na swój target 17-20 zł i chyba nie za długo. A wam życzę powodzenia.