Niektórym się marzy, żeby im ktoś oddał większą ilość po 12 zł. Trochę się pewnie da kupić do 12 zł, ale to dopiero początek zabawy będzie grubo wyżej. KONTRAKTY !
Najpierw trzeba pozjadać tych kilka zleceń po kilkaset akcji, żeby wybić ponad 10. Myślę jednak, że prędzej czy później wszyscy ustawieniu na S będą się prześcigać z anulowaniem zleceń. Obie spółki - Wawa i Płock są ostatnio w dobrej passie przetargowej. Myślę, że w tej chwili są o krok przed konkurencją.
Do 10 zł leży jakieś 2,5-3 k akcji. Jak osiągniemy tę cenę, wówczas spółka będzie wyceniana na 20 mln, czyli tyle ile zarobi najpewniej w latach 2019-2021 licząc z już znanych wyników i podpisanych kontraktów. Całkiem miło. Za poprzedni rok sądzę, że raczej dywidendy nie wypłacą, ale za 2020 i 2021 mogą nawet na poziomie 50% obecnej wyceny.
Pisałem 2 miesiące temu ,że spółka jest wyceniana grubo poniżej swej wartości i możliwości generowania zysku. Biorąc pod uwagę jej podstawowe wskaźniki giełdowe , a więc cena / zysku i cena / wartości księgowej oraz porównanie jej z innymi z tej branży wycena tej spółki powinna być rzeczywiście na poziomie~ 20 zł. Jeszcze właśnie 2 -3 miesiące temu pies z kulawą nogą nie interesował się tą spółką a ja pisałem o niej same dobre rzeczy i widać , że wreszcie inwestorzy ją dostrzegli. I to dobrze bo jak inwestować to w coś dobrego i konkretnego . Przecież ileś lat temu ta spółka osiągała poziomy cenowe dzisiaj niemalże abstrakcyjne w zestawieniu z jej obecna ceną / przypomnę , że 125 zł/ . Pozdrawiam
Wg mnie takie 20 zł to minimum przyzwoitości to takie dociągnięcie do mediany rynkowej jeżeli chodzi o możliwość generowania zysków. Oczywiście ci "nerwowi" inwestorzy muszą się wykruszyć. Pojawiają się i znikają to normalne:)