• UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~ZDROWO_MYŚLĄCY [77.111.246.*]
    TERAZ PRZESIADKA NA BIOMED. TAM ZACZNIE SIĘ OWCZY PĘD.
    TUTAJ JUŻ SPOMPOWALI PRAWIE NA MAKSA.
    W PONIEDZIAŁEK KOLEJNA KOREKTA, WIĘC CZAS ZMIENIĆ KONIA.
    OWCE POZOSTAJĄ NA HAKACH, A INTELIGENTNI REALIZUJĄ ZYSK I BIORĄ SIĘ ZA DALSZE ZARABIANIE.

POZDRAWIAM ZDROWO MYŚLĄCYCH:)
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~kazan [77.111.245.*]
    Masz racje kolego. Faktycznie to juz jest mocno spompowane. Jeszcze max do 2 zł i trzeba sprzedać, bo różnie to bywa. O tym biomedzie to coś tam dzisiaj w TV gadali, ale to nie potwierdzone. Media dodaly od siebie, bo ta firma jeszcze nie wynalazla lekou na convid, Tylko chcą opracowac, a to jest roznica. Mozliwe , ze bedzie pompka pod takie info, tak jak tutaj. Tutaj tak tylko jeszcz max do 2zł, a moga grzac.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~ZDROWO_MYŚLĄCY [77.111.247.*]
    NO WŁASNIE:) ILE MOZNA POMPOWAC BALONA. SA PEWNE GRANICE. TRZEBA WZIASC SIE ZA NASTEPNEGO. KTO ZOSTANIE NA HAKU TEN ZOSTANIE. LEPIEJ NIE CZEKAC DO OSTATNIEJ CHWILI , TYLKO POZOSTAC BEZPIECZNYM I ZAROBIC NA NASTEPNEJ SPOLCE. TAM GDZIE JESZCZE NIE SPOMPOWALI.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Buffett [5.173.172.*]
    Ok jak już przestaniesz gadać sam z sobą to przeczytaj to, tylko ze zrozumieniem.

RUBICON SA - 3.820.500 akcji
    Nowy podmiot - 85.000.000 akcji
    --------------------
    Razem: 88.820.500 akcji

Nowy podmiot chce wprowadzić do majątku następujące aktywa:

• 100% udziałów spółki CAC PV Sp. z o.o., która zajmuje się kompleksową obsługą innowacyjnych projektów elektrowni słonecznych oraz budowy farm fotowoltaicznych – wycena rynkowa ok. 2-3 mln zł
    • 100% udziałów VASCO ENERGY Sp. z o.o., która zajmuje się przygotowaniem i obsługą projektów PV, które będą realizowane poprzez spółki celowe – wycena rynkowa ok. 3-4 mln zł
    • pakiety udziałów posiadanych firm technologicznych, które specjalizują się między innym w obrocie energią, a także budowie, konserwacji oraz utrzymaniu sieci energetycznych. Spółki z portfela Funduszu dysponują ponadto nieruchomościami pozwalającymi na zaprojektowanie wielkoskalowych elektrowni fotowoltaicznych o łącznej mocy nie mniejszej niż 380 MW, a także posiadają zabezpieczenie finansowe pozwalające na prowadzenie budowy w formule EPC&F (Engineering, Procurement, Construction and Financing) o wartości nie mniejszej niż 50 milionów Euro (Brzol 43 Sp. z o.o., Brzol 89 Sp. z o.o. i Brzpr PV Sp. z o.o. - wycena ok. 50 mln euro x 4,51 zł = 225 mln zł

co przy minimalnym poziomie daje 230-232 mln zł!

Ale zapominamy o wycenie RUBICON – na dzień dzisiejszy 6 mln zł

Razem daje to niespełna 240 mln zł!!! Dzieląc przez akcję już teraz daje 2,7 zł na każdą akcję

Jednak to na razie wycena aktywów a gdzie tam wartość rynkowa. Więc porównujemy z branżą.

• Columbus - aktywa 47,7 mln zł a wartość rynkowa 1.000.000.000 zł
    • Novavis - aktywa 12,4 mln zł a wartość rynkowa to 86 mln zł
    • G-Energy - aktywa 13,1 mln zł a wartość rynkowa to 65 mln zł
    • Photon Energy – aktywa 143 mln zł wycena 318 mln zł

Aby nasza nowa perła osiągnęła średnią dla branży to cena wyniosłaby 7 x 2,7 zł

I to na razie tyle w temacie. Pozdrawiam.

• Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Paweł [83.137.6.*]
    Widzę, że pan Buffett to już ma zwidy o tego pisania na bankierze. Przecież widać, że adres ip jest inny. Z tego co zauważyłem to najwiecej postów jest twoich i to ty piszesz sam ze sobą:D Może xa dużo środków na pobudzenie bierzesz. Uspokoj sie czlowieku. Twoje tzw wyliczenia nikogo nie interesuja. Na innych spolkach tez sa tacy jak ty naganiacze na kupno. Kurs jest spompowany na prawie na maksa i wkrotce bedzie korekta, a ty chcesz ludzi na hakach pozawieszac na wyzszych poziomacj cenowych kursu. Dobry goguś jest z ciebie. Uspokoj sie i przestan naganiac z kumplami ze spoldzielni. Szukacie kolejnych naiwniakow. Jak ma urosnac to urosnie sobie na spokojnie, a nie twoja spoldzielnia bedzie zarabiala na koleczkach.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: buffettgielda [5.173.172.*]
    Przeczytałeś z uwagą to co sam napisałeś? Chyba nie.

• to musisz się zdecydować, bo najpierw piszesz, że jestem sam a potem, że jednak jestem z kolegami ze spółdzielni
    • dalej też nie grzeszysz konsekwencją, bo najpierw twierdzisz , że kurs jest już
    • w tym jednym poście używasz kilka razy słowo "uspokój się", "środki na pobudzenie" co pokazuje, że to ty nie trzymasz ciśnienia
    • kolejne twoje hasło "kurs jest spompowany na prawie na maksa i wkrotce bedzie korekta" to niekonsekwencja bo korekta to już była a ty ją... zlekceważyłeś
    • do tego nie zauważasz, że prócz rekordowych wzrostów za I kwartał 2020 r. pojawiły się inne ważne informacje kompletnie zmieniające sytuację fundamentalną spółki
    • a jako ciekawostkę poczytaj sobie o jednym z panów, który właśnie wchodzi do Rady Nadzorczej z ramienia nowego właściciela, zobacz co robił i z kim
    • jak kupiłem Columbus po 2,2 zł większość pisała na tym forum, że kupiłem napompowaną spółkę na szczycie, nawet bez korekty, ci sami ludzie twierdzili podobne, że sam zawisłam ale i zawieszę innych
    • 5 miesięcy po tych tekstach sprzedałem swój pakiet akcji po 22 zł i znowu ujadanie typu czemu tak tanio, czemu nie do 25 zł - pamiętaj każdy gracz gra po swojemu, on podejmuje wszelkie decyzje w oparciu o dane ryzyko
    • po raz kolejny powtarzam tak jak to robiłem na Columbusie, że mój target to 17-20 zł do końca 2020 r.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Paweł [83.137.6.*]
    Widzę, że ty człowieku życia nie masz. Tylko siedzisz i naganiasz. Masz wogóle rodzine? Czy siedzisz cały czas przy kompie piszac bajki i probujac wyperswadowac na innych , ze to prawda. Jeszcze twierdzisz, ze nie wiem co pisze. Wyraznie jest napisane, ze specjalnie podbiles ze swoja grupa (spoldzelnia) kurs, aby zarobic na innych. Pierwsze koleczko juz bylo. Ciekawe kiedy nastepne. Kurs powinien miec spokojny wzrost 1-5% codziennie, a nie pompowanie balona, a jak peknie to juz cie z kumplami nie bedzie , bo zrealizujecie zysk. Naganiaj naiwniakow, naganiaj owieczki , naganiaj:)
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: buffettgielda [5.173.172.*]
    Oj Pawełku, Pawełku wiem, że "polska języka trudna" więc troszkę ci podpowiem.

Używasz ciekawego tekstu "probujac wyperswadowac na innych , ze to prawda" he he he i wielu pewnie nie zrozumie co chciałeś powiedzieć. Tu masz podpowiedzieć:

wyperswadować «perswazją odwieść kogoś od jakiegoś zamiaru»

Jak już to przejdziesz Pawełku to przejdziemy do innego elementu twoje mowy. Jak już to ogarniesz to wtedy będziemy uczyć cię elementów giełdy.

• Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Jacek [31.0.42.*]
    Paweł odpuść i postaraj się kupić akcje. Będziesz zadowolony. Nie flustruj Siebie i innych. Optymizmy Chłopie:)
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Eustachy [94.254.184.*]
    Ja też to piszę...naganianie ma swoje granice
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~ZDROWO_MYŚLĄCY [77.111.247.*]
    ZOBACZYMY KTO MIAŁ RACJĘ JAK BALONIK PĘKNIE I WSZYSTKO WYSYPIE SIĘ:D
    TO DOPIERO BĘDZIE JAZDA:D
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Jacek [188.47.17.*]
    Eustachy spokojnie:) nie denerwuj się. Podobnie jak Ty mam akcje od dłuższego czasu plus nienotowane PP. Cieszę się że coś się dzieje. Nie naganiam. Każdy niech podejmuje decyzje samodzielnie.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Eustachy [94.254.184.*]
    Spoko,mam dlugooo tego syfa już dlatego staram się realnie pisać,czekam na moment by śmieciu cha wywalić najlepiej jak nadmuchaną sporo balonik.Żaden poważny przedsiębiorca nie wchodziłby w
    biznesy z panem karmelitą i spółką...oni przez lata dosłownie z super funduszu który w 2013 jeszcze miał ponad 73 mln aktywów zrobili wydmuszkę z ujemnymi kapitałami własnymi...no comment
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Bronek [77.111.247.*]
    NO TO DZSIAJ NA PEWNO BALONIK PĘKNIE:D
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~torf [91.199.250.*]
    nie pęknie, nie widać podaży!
    Przetestowane. Tutaj nie ma akcji. Pewnie, że będą wyskakiwać słabsi psychicznie co nie zmienia sytuacji fundamentalnej
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~ZDROWO_MYŚLĄCY [77.254.249.*]
    NO JUTRO BALONIK PĘKA:D
    WITAMY KOREKTE:D

MIAŁA BYĆ DZISIAJ, ALE PRZEŁOŻYLI O JEDEN DZIEŃ:)
    ŁADNIE BUFFETT Z CHŁOPAKAMI USTAWILI OWIECZKI NA RZEŹ NA PKC:)
    NA KONIEC POSTAWILI SIĘ Z JESZCZE JEDNYM BATONIKIEM NA PKC 22K.
    ZROBILI TKO 11 ZŁ, A PÓŹNIEJ NAGLE 2 RAZY 22K ZNIKŁO I TKO 2.20
    PÓŹNIEJ JESZCZE JEDNA SZCZĘŚLIWA OWIECZKA ZOBACZYLA, ZE TKO ZMNIEJSZYLO SIE, TO POSTANOWILA TEZ USTAWIC SIE:)
    BUFFETT POWINIEN ZOSTAC KAPLANEM W JAKIES SWIATYNI, BO TAK PIEKNIE PROWADZI TE OWIECZKI DO ZARŻNIĘCIA, ZE POPROSTU SZACUN:)

POZDRO DLA ZDROWO MYŚLĄCYCH:)
    Tak wiem to samo wychodziło mi na Columbusie. I tak z 2,2 zł na pow. 24 zł. Życze ci powodzenia z takim myśleniem. Rozumiem, że niezauważyłęś 3 najistotniejszych informacji ze spółki. Nawet nie przeanalizowałeś i nie porównałeś z Columbusem, gdzie to wszystko zostało zrealizowane. Ale moja nowa teoria zabije cię kompletnie. Ale to już późnym wieczorkiem. Pozdrawiam.
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~ZDROWO_MYŚLĄCY [77.254.249.*]
    NIE BEDE POROWNYWAL INNA SPOLKA, BO WIDZE, ZE KURS NIE ROSNIE NORMALNIE. TYLKO JEST "PODGANIANY".
    MOŻE WIELE OSOB TEGO NIE WIDZI. TYLKO SA ZASLEPIENI OWCZYM PEDEM ZA STOSEM ZIELONEJ TRAWY. ZOBACZYMY CO BEDZIE, GDY BALONIK PEKNIE. CZY TEZ WTEDY BEDZIESZ I POZBIERASZ TO CO WYSYPALO SIE. RACZEJ JUZ BEDZIESZ LICZYL ZYSK, WIEC NIE PROBUJ MNIE TUTAJ UCZYC GRY NA GIELDZIE, BO JUZ TAKICH CWANIACZKOW JAK TY POZNALEM WIELU.

POZDRAWIAM ZDROWO MYŚLĄCYCH:)
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Baltazar [5.173.96.*]
    Rynek da odpowiedź,na bananowej nie raz nie dwa ubierali w komunikaty na spółkach,tu na razie gra spekuła i dmuchają balonik...z dobrym rezultatem
  • Re: UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! TYLKO DLA INTELIGENTNYCH!!! Autor: ~Madryinwestor [31.60.234.*]
    Nie kurs jest poganiany a nikt niechce sprzedawać tak nisko. := a jeżeli mówicie że to balonik, proszę spojrzeć na wyniki za 1kw. Dziękuję dobranoc.
[x]
NOVAVISGR -1,79% 1,21 2025-10-03 16:40:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.