Dobrze że Cię słuchałem wczoraj i choć krytykowałem to nie sprzedałem a byłem w podłym nastroju bo wziąłem na górce.
Piszesz sensowne analizy.
I oby było tak jak mówisz.
Szacunek dla Ciebie, gdyż dzięki Tobie nie mam ogromnej straty a rodzi się optymizm na spory zarobek.
Dzięki.
Dzięki za dobre słowo o co ciężko w tych szalonych czasach. Co do Rubicona będziesz zadowolony. Zabawa dopiero się zaczyna. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.
Na razie to i tak leciutko. Nie było szans kupna większego pakietu akcji. W tych co szły ostatnio ponad połowa poszła o razu w dobre ręce. Drobnica nie ma nic, albo niewiele co widać po wrzuconym przeze mnie arkuszu zleceń sprzedaży.
Jak już pisałem ktoś zrobił sobie "sprawdzam" i ustawił w trakcie jednej z zawieszek zlecenie kupna 100.000 akcji i wiesz dokąd doszedł, łącznie nawet z tymi ukryciakami? Do 50 zł za akcję.
Ja swoje już przeszedłem na Columbusie, gdzie wszedłem późno, ale dokładnie przeanalizowałem spółkę i szanse całej branży na sukces. Kupiłem ze średnią po 2,2 zł czyli prawie o 100% wyżej niż pierwsi. Na forum się ze mnie śmiali, że wszedłem na szczycie. Ale życie nagradza tych co uczą się, analizują i szanują okazje. Obstwaiałem, że swój target dostanę po 12 miesiącach a dostałem po 6 miesiącach. Tutaj obstawiam wyższy target niż ten z Columbusa bo i moja średnia jest na prawdę niiiiiska!. Pozdrawiam
Widziałem jak wisiało oo 50zł. I byłoby super gdybyśmy tam doszli.
I widać że jest nie wiele akcji choć ta zwała ze 1,95zł na 1,22zł to mocna była i to był dla mnie szok.
Lecz teraz widzę że powinno być ok.
Bez tej zwały - ktoś pomógł panice - to prawie nikt nie miałby tych akcji. A tak ma ich niewielu i o to chodzi. Bo to daje szanse na regularne zawieszki w miarę napływu bardzo pozytywnych informacji. Ja osobiście nie liczyłbym na 50 zł ale 20 zł do końca roku jest realnym targetem.
Co do ilości nowych akcji to już raczej wiadomo, że będzie 85 mln. Wiadomo również jaki majątek wnoszą. Wnoszą po cenie KW czyli będzie wtedy ok. 240-250 mln zł + to co jest w Rubiconie. Jeśli od razu wyżej się podliczą to będzie więcej. Ale to historia jak w Columbusie. Zresztą cała branża nie jedzie na C/WK 1 he he he tylko rekordziści jak Columbus mają C/WK pow. 20 a średnia dla branży C/WK. Tak więc, że nowy podmiot "chciał" tylko C/WK 6 to cena jednej akcji musiałaby dojść do 16-17 zł. Ale to będzie podmiot największy w tej branży na naszym rynku. Ale plus nad innymi to fakt, że oni mają wszystko od ekspertów, pracowników poprzez produkcję, wytwarzanie i przywieszanie. Do tego pełne finansowanie z własnych pewnych źródeł.
Po prostu ktoś chciał wejść na giełdę a potem dopiero zacznie się gruba zabawa.
Nie kłóćcie się. Każdy znajdzie swój target. Ważne byście mieli akcje i tyle. Ci co stoją z boku mogą wcinać pop corn i popijać colą. Choć osobiście bardziej wolę Pepsi.
Powtarzam każdy ma swoją wycenę, swój target i niech się tego trzyma. Jednak przy tych aktywach to ta spółka będzie większa od Columbusa tak na spokojnie o 50%. A Columbus jest wyceniany na 1 mld zł. Ja liczyłem tam na 22 zł i tak wyskoczyłem. Tutaj licze na przedział 17-20 zł. pozdrawiam i... na trening.