• ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: ~nikt [5.173.96.*]
    Fundusz posiada własne aktywa oraz dysponuje prawem do nabycia wybranych aktywów, które zamierza wnieść do Spółki w formie aportu, w szczególności Strony ustalają, że wniesione zostaną następujące aktywa:
    1) 100% udziałów spółki CAC PV Sp. z o.o., która zajmuje się kompleksową obsługą innowacyjnych projektów elektrowni słonecznych oraz budowy farm fotowoltaicznych,
    2) 100% udziałów VASCO ENERGY Sp. z o.o., która zajmuje się przygotowaniem i obsługą projektów PV, które będą realizowane poprzez spółki celowe,
    3) pakiety udziałów posiadanych firm technologicznych, które specjalizują się między innym w obrocie energią, a także budowie, konserwacji oraz utrzymaniu sieci energetycznych. Spółki z portfela Funduszu dysponują ponadto nieruchomościami pozwalającymi na zaprojektowanie wielkoskalowych elektrowni fotowoltaicznych o łącznej mocy nie mniejszej niż 380 MW, a także posiadają zabezpieczenie finansowe pozwalające na prowadzenie budowy w formule EPC&F (Engineering, Procurement, Construction and Financing) o wartości nie mniejszej niż 50 milionów Euro (Brzol 43 Sp. z o.o., Brzol 89 Sp. z o.o. i Brzpr PV Sp. z o.o..
    Fundusz pozwoli Emitentowi na przeprowadzenie kompleksowego due diligence prawnego i finansowego w/w spółek i aktywów.
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: ~Buffett [5.173.172.*]
    Na dobry początek wychodzi z 7zł na syarą akcję Rubicona!!!
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: ~nikt [5.173.96.*]
    Dnia 2020-05-22 o godz. 17:28 ~Buffett napisał(a):
    > Na dobry początek wychodzi z 7zł na syarą akcję Rubicona!!!

a na nową to ile?
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: ~Eustachy [94.254.184.*]
    Dodaj nowe 85 milionów akcji to wyjdzie wycena 0,1 zl
    Dnia 2020-05-24 o godz. 22:32 ~Eustachy napisał(a):
    > Dodaj nowe 85 milionów akcji to wyjdzie wycena 0,1 zl

coś mylisz - tzn nie wychodzi mi to z rachunku bo przeciez ci co mają wejść w spółkę ładują w 100% swój kapitał - pytanie brzmi czy oni sa głupi jak ty? - nie wiem - odpowiedz tak aby to zrozumieć
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: ~Eustachy [94.254.184.*]
    Piszę o wartości księgowej/matematycznej nie rynkowej
    Jeżeli spółka CAC ma wartość od 1,3 do 2,7 mln to szału nie ma,nikt za darmo karmelicie nie podaruje tyłu cennych aktywow
    Dnia 2020-05-24 o godz. 22:44 ~Eustachy napisał(a):
    > Piszę o wartości księgowej/matematycznej nie rynkowej
    > > Jeżeli spółka CAC ma wartość od 1,3 do 2,7 mln to szału nie ma,nikt za darmo karmelicie nie podaruje tyłu cennych aktywow

a co karmelita bosy będzie miał do gadania jak % posiadania go nie póści - - jeszcze raz - myślisz że co wchodzą po 100% swojego kapitału to durnie?? - -nie wiem oświeć mnie
    Wchodzą aportem a nie z gotówką,w MDI /Zeneris była emisja i nowe MDI pozyskało ok 30 mln, tu tylko aktywa,teraz nowy rubicon będzie odpowiadał za finansowanie przedsięwzięć,kredyty itd.
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: buffettgielda [5.173.172.*]
    He he he Eustachy z Tauronu za 4 zł kolorowych snów ci życzę. Na Columbusie tak samo mówił przy 2 zł a poszło ponad 24 zł w kilka miesięcy. Pamiętajcie Eustachy to dobry antywskaźnik. Na Columbusie twierdził, że spadnie na 1 zł a poszło na ponad 24 zł,
    Te... pisze ci po raz kolejny nigdy nie pisałem na forum tauronu pomyliłeś mnie z kimś innym,sprawdź IP itd.i daj mi spokój z tauronem
  • Re: ile warte są te aktywa a ile jest wart rubicon? Autor: buffettgielda [5.173.172.*]
    A nabijanie się z Columbusa przy 2,2 zł to też nie ty. Wszakże to wtedy tak pisałeś, że tylko Tauron kierunek 4 zł. Szkoda, że zapomniałeś powiedzieć, że 4 zł ale za 4 akcje he he he.

To była moja kilkumiesięczna przygoda z Columbusem, gdzie według takich jak Eustachy kupiłem na wybiciu i szczycie. Kilka miesięcy potem było 1000% więcej. Ot co się stało. I tego nie może przeżyć Eustachy. Nie wiem czy on wtedy u Nas nie występował jako Tauron4 zł. Ale najeżdżał na mnie straszliwie. Potem wrzucał plotki, że january to oszust. Potem, że kończy się zapotrzebowanie na zieloną energię. Potem wrzucił hasło, że PIS chce ich wykończyć a kurs szedł co raz wyżej i wyżej.

link
    Nic nikczemniku nigdy nie pisałem na tauronie na forum
    A rubicon jest już dawno w moim portfelu plus emisja więc nie mogę przeszłości spółki mile wspominać...
[x]
NOVAVISGR -1,79% 1,21 2025-10-03 16:40:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.