Można i tak :-) spółdzielnia przejęła kontrole nad akcjami teraz jak upchną określony procent akcji będzie zejście
bo płacić za coś takiego co ma 6 mln zobowiązań a aktywa 17 czyli zostaje 11 netto ponad 4 razy tyle i co lepsze Ci co kupują liczą na zysk czyli wycenę 4 razy większą od aktywów
Od 15 lat inwestuje i praktycznie rok w rok płace podatki od zysku więc jest nie najgorzej na Polmanie też zarobiłem ale jak był wyceniany poniżej wartości godziwej
zazwyczaj jak osiągam stopę zwrotu powyżej 100% to sprzedaje takie mam zasady
życzę wam powodzenia ale zwracam uwagę że wydając 100 zł kupujecie majątek około 20 zł
jak ja kupowałem po 20-25 gr kupowałem za 100 zł dostałem 100 zł majątku
staram się inwestować w spółki gdzie mogę inwestując 10 tys kupić majątek 20-30 tys złotych i strategia się sprawdza od kilkunastu lat
No to Kolego Inwestorze masz prawie rację, a słowo prawie robi różnicę :) W spółkach SP Twoje parametry są po wielokroć korzystniejsze a sam widzisz jakiego figla spłatały inwestorom. Na giełdzie kupuje się przyszłość, ale i to trzeba PODKREŚLIĆ nie sposób jej jednoznacznie przewidzieć, dlatego jest coś takiego jak kategoria RYZYKA ku przestrodze początkujących inwestorów !! Tu na Polmanie też są ryzyka, bo nie wiemy jeszcze kiedy dokładnie ruszy i w jakiej skali nowy obszar działalności, jednak jak już ruszy, to będzie za późno na kupowanie akcji na których będzie można zarobić krocie. Wtedy trzeba będzie zadowolić się zyskiem rzędu kilkudziesięciu procent. Taki los spóźnionego inwestora. Jak ktoś kupił Libet w styczniu po 50 groszy to teraz jest zarobiony na czysto ponad 200 %, a jak wsiadł po informacji o zakupie akcji przez K. Moskę to już tak dobrze nie jest, ale nadal jest dobry plus. Tutaj są podobne zasady. Każdy decyduje sam.
Dnia 2020-05-22 o godz. 13:11 ~Dziwne napisał(a): > Można i tak :-) spółdzielnia przejęła kontrole nad akcjami teraz jak upchną określony procent akcji będzie zejście > > bo płacić za coś takiego co ma 6 mln zobowiązań a aktywa 17 czyli zostaje 11 netto ponad 4 razy tyle i co lepsze Ci co kupują liczą na zysk czyli wycenę 4 razy większą od aktywów > > zobaczymy kurs z rok :-) > Panicznie się wystraszyłem tych wywodów mam po 27,88 średnia i z pampers nie chodzę (Dziwne)