• 5zl dywidenda Autor: ~lkk [83.11.27.*]
    niezle
  • Re: 5zl dywidenda Autor: ~nowy [81.190.227.*]
    teraz to chyba odpali
  • Re: 5zl dywidenda Autor: ~axn [83.24.133.*]
    i pozamiatane już tylko 6 z przodu...
    a to nie koniec dobrych inf w tym roku.

• Re: 5zl dywidenda Autor: ~dami [5.184.209.*]
    5,2÷0,05=104 zł przy oprocentowaniu depozytów 5% /lecz takich nie ma bo są tylko na granicy zera/, wartość depozytu 104 zł./czyli w skrócie naszej akcji/. Mały minus za długi termin wypłaty.
    Ale to jeszcze nie jest postanowione/termin/ bo WZ przed nami
  • Re: 5zl dywidenda Autor: bastek15 [90.156.87.*]
    Myślisz,że rekomendacja zarządu w sprawie wypłaty dywidendy byłaby wbrew porozumieniu z głównym udziałowcem?
  • Re: 5zl dywidenda Autor: ~Stan [188.147.41.*]
    Się człowiek doczekał... Tyle skupu od Mastu ...ech...
    Jeśli idzie w miarę dobrze To bądźmy optymistami: na wz JP może starać się przekonać jeszcze Głównego zarówno co do podniesienia dywidendy z uwagi na szacowane wyniki roczne, na podstawie zamówień itp, jak również co do wypłaty, bogata historia rozmaitych WZ przecież zna takie przypadki. Ale póki co to są tylko wizję Zobaczymy jak będzie
    Mówiąc o wynikach rocznych mam na myśli możliwość ew. dodatkowej dyspozycji gotówką ponieważ na zapasie jest cały fundusz rezerwowy z lat ubiegłych.
  • Re: 5zl dywidenda Autor: kubson77 [31.0.66.*]
    5,2 zł na akcję to przy obecnym kursie ponad 8,5% - wysoko. Nie dziwi przy niskim c/z, dobrym wyniku za 2019 i spodziewanym rekordowym zysku za I i II kw. 2020.
    Chyba spieniężę mieszkanie i w długim terminie tu zapakuję, będzie bezproblemowy spokojny sen. WIG nisko raczej w dłuższej perspektywie będzie wyżej. Novita - dobre perpektywy i spółka dzielaca się zyskiem stopa przy aktualnym kursie 8,5% w perspektywie szansa na więcej z dywidendy i wzrostu kursu.
    Po drugiej stronie stopa zwrotu z najmu do 4-5%. Najemcy aktualnie słabo dopisują. Kupa przy tym roboty a ceny metra raczej już rosnąć nie będą i trudno skapitalizować w przypadku potrzeby szybkiego grosza. Lokaty natomiast nie pokrywają inflacji. trochę lepiej z obligacjami. Ech ciągle te dylematy.

Sam pomysł niezły, tylko za czym sprzedaż mieszkanie,aby Ci pociąg nie uciekł za daleko. Uważam, że w następnym tygodniu pójdziemy wyżej, o piątce z przodu raczej chyba zapomnimy na jakiś czas, czyżbym się mylił?
  • Re: 5zl dywidenda Autor: ~Stan [188.147.35.*]
    Wszystkim wytrwałym gratulacje. To jest wspaniały piątek.
    zbieram od 38 dzisiaj również troszkę dokupiłem więc nie jest źle z pakietem, ale chciałoby sie jeszcze więcej. Miałem odebrać część o Mastu na 48 - niestety jakiś Stan mnie uprzedził. W poniedziałek ustawię się zaporowo na 51 - może ktoś będzie potrzebował się szybko skapitalizować to chętnie wymienię.
    Ja zbierałem od Mastu i chyba xyz (xyz całe 200 papiera :-) ale zawsze coś) między 48 a 51. Nie narzekaj bo średnią mam wyższa, domniemam ... I to dużo.... Teraz koniaczek za Novite
    Ok. koniaczek ale dopiero jutro bo w piątki poszczę
  • Re: 5zl dywidenda Autor: ~dami [5.184.232.*]
    Dobre z tym poszczeniem choć na pewno jakaś myśl w tym jest.Jak wszystkim dopisują humory to i się lepiej pisze Ale ja mam takie pytanie dlaczego chcesz czekać na 51, czyżbyś był aż takim pesymistą A może optymistą raczej, jeśli chcesz dokupić? A może ci się piątka z szóstką pomyliła?
    Pisał w czasie poszczenia, na głodnego więc .... Zrozumiałe . Ja z kolei po koniaczku miałem sen że sprzedałem axn wszystkie akcje po 51. Koszmar ....
    Nie jestem pesymistą, szczególnie w odniesieniu do kursu Novity widzę tu fajne perspektywy. Fudamentalnie jest to jedna z ciekawszych aktualnie spółek na WIGu . Odpowiadając - taki zamek na 51, czyli obstawienie niższego kursu nieraz daje poprostu zarobić. Tak w ostatnich dwóch tygodniach kupiłem sporo tanich akcji na Klabaterze i na Elementalu.
    Teraz po koniaczku okraszonym dobrym jazzem idę spać i liczę że przyśni mi się wizja Stana, który sprzedał mi po 51 swoje akcje - i to nie bedzie koszmar wręcz przeciwnie:).
[x]
NOVITA -1,29% 99,20 2026-04-10 13:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.