• Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    link

Czyli niedługo będzie zwała na gamingu.
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Typ [5.173.202.*]
    Takie rzeczy nie zmieniają się w rok
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~xyz [95.41.151.*]
    zwala na Gamingu jest od 5 lat....efekt ?? kurs CD Projekt 5 lat temu - 20 PLN ....teraz 400 PLN taka zwale od 5 lat mamy na gamingu nic tylko siazc i plakac.....
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Minifund [37.47.68.*]
    A Wy jeszcze na pokładzie? To czyje były akcje za 22? ZiZ by się przydał dawno go nie było mam nadzieję że w marcu nie oddał akcji na zwale...
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Niektórzy nowi chyba nie wiedzą, o co chodzi z Rockbridge ;).
    Otóż jest to nasz największy dobroczyńca, który umożliwił nam zrobienie tanich zakupów ponad rok temu.
    Mam jeszcze kilka akcji kupionych w lutym 2019 r. koło 8 zeta, chociaż kusi żeby realizować zyski. Ale bez obaw mam ich niewiele, a obroty się ostatnio poprawiły.
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: adameczek133 [89.64.56.*]
    Chyba fundusz skupuje akcje CFG , no to lecimy na 40 zł...)
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Typ [5.173.202.*]
    Słabe naganianie, chociaż sam siedzę z akcjami
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Minifund [37.47.68.*]
    Ja widzę atak drobnicy 500 około akcji na kupno przez 6 osob na 22 70. Co to adameczek ciotkę z kuzynami namowiles do perły??
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Tyyy [5.173.202.*]
    Z innego forum zarabane:.
    "Bardzo niefajnie. Świadczy to o konieczności zmiany zabawy na gamingu. Nawet ktoś na long powinien oddać tuż przed premierą. Fundusz zarządzany aktywnie czyli każde małe gowienko na pompują pod premierę, ubiorą a później zwala kurs resztkami. I to na każdej jednej spółce z ich kapitałem... Na dużych dadzą radę, bo jest mały FF a na małych z racji kapitalizacji. Ma ktoś kalendarz premier na ten rok? Bo chyba zacznę się bawić w fundusz rock bridge..."
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Tak właśnie niestety postępuje Rockbridge, a szczytem głupoty z ich strony jest to, że się otwarcie przyznają do takich zamierzeń. Jednak jest szansa, że w CFG drugi raz nie będą wchodzić, czego wszystkim tutaj zgromadzonym szczerze życzę.
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Kazhesini [176.248.147.*]
    Też mam takową nadzieję.
  • Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~APP [77.252.47.*]
    Panowie/Panie, ale o czym tu jest rozkmina... ? Czytam i się zastanawiam...serio?

Zaczyna się pier.lenie, że niby potencjalna zwała na gamingu, bo powstał mityczny fundusz gamingowy z niesławnej gwiazdy RCKB (tak, znamy historię) + ok, rozumiem, obawę/podekscytowanie.

Ale czy ktoś się pofatygował, żeby sprawdzić/przeanalizować w/w informacje poza celowym/niecelowym sianiem strachu/dezinformacji...a, ja pozwolę sobię, mam nadzieje merytorycznie, żeby mniejszościowy miał +/- pojęcie....więc na koniec kwietnia:

https://rockbridge.pl/fundusze/rockbridge-gier-i-innowacji

Uwaga panowie z funduszu mieli PLN 5 mln aktywów pod zarządzaniem w subfunduszu gamingowym, na ile spółek gamingowym ?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dywidendy-ustapia-gamingowi-Rockbridge-tworzy-fundusz-Gier-i-innowacji-7889556.html

"W ostatnich tygodniach portfel Rockbridge zawierał około dziesięć pozycji z sektora deweloperów gier." w/w linku.

Z info/artykułów głośnie przywoływanych o własnym powstaniu subfunduszu stwierdzają, że po pierwsze mają obecnie około 10 spółek w portfelu....więc kalkulator w dłoń....ile to daje, 500k na spółkę...po drugie decelowe 20-25 spółek....

"Polityka funduszu zmieni się dokładnie 20 sierpnia br.: przestanie on kupować spółki dywidendowe, a zacznie dobierać do portfela przede wszystkim producentów gier, ale też inne innowacyjne spółki, m.in. z sektora biotechnologii czy prowadzące biznes online. Wedle oficjalnie dostępnych informacji, jego portfel ma być dość mocno skoncentrowany (20-25 spółek)."

"https://strefainwestorow.pl/artykuly/gaming/20200522/rockbridge-gier-i-innowacji"

No proszę Was, na CFG siedzą takie osobowości, że takie proste naganianie to między bajki włożyć...

Do w/w czasu, panowie z fundusz najpierw się muszą zatroszczyć o zrekrutowanie "sprzedawczyków" i zwiększenie aktywów pod zarządzaniem subfunduszu, co najmniej o 3-4x razy do PLN 15 mln - może PLN 20 mln...później możemy rozmawiać.

Pzdr !!!

• Re: Rockbridge tworzy fundusz gamingowy Autor: ~Oyayebye [45.56.228.*]
    Sprawdź ile mają w blooberze
  • sygnał K Autor: ~Ronlado [89.70.82.*]
    sygnał K
[x]
CFG -4,61% 1,66 2026-05-19 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.