• obiektywnie i z logiką Autor: ~ed [83.26.141.*]
    spadek nowych aut w branzy motoryzcyjnej 73 proc za onet.pl w niepewnym czasie naprawa starszego auta bedzie mniej kosztowna jak zakup nowego tak ze bedzie wiekszy popyt na zakup czesci a za tym na wzrost zyskow jezli ktos ma wybrac zakup nowego auta a jedzenie i inne koszty utzymania to zgadnijcie co wybierze
  • Re: obiektywnie i z logiką Autor: ~max43 [83.26.141.*]
    nawet gdy cena czesci wzrosnie to wzrosnie marza cos w tym jest społka była wyceniona na 8,5 pln prze santarder wiec jest jeszcze pewne pole do wzrostow
  • Re: obiektywnie i z logiką Autor: ~asd [89.64.0.*]
    najpierw musi sie wyjasnic co z druga fala zachorowan na jesieni i czy znow zamkna wszystkich w domach, jak auta nie jezdza to czesci sie nie sprzedadza , a szczepionki tak szybki nie bedzie
  • Re: obiektywnie i z logiką Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Nie ma o czym gadać. Spółka niezależnie od wirusa była niedowartościowana. Najprościej zrobić analizę porównawczą z Inter Cars. Według mojej w perspektywie jakichś 2-3 lat powinno być mocne 15 zł za akcje. A jeszcze z rok więcej i będzie bujało między 15-20 zł. Brałem pod uwagę tylko liczby, nie uwzględniałem sentymentu, ewentualnej hossy na giełdzie, wzrostu popularności spółki, ani windowania ceny przez spekulantów. Opierałem się na danych historycznych, więc nie uwzględniałem też jakiegoś skokowego rozwoju firmy, który też mógłby być możliwy. Auto Partner od lat systematycznie powiększa udziały w rynku, a cały rynek też rośnie co rok o kilka procent, więc jest jeszcze dużo miejsca na rozwój i wzrosty.
  • Re: obiektywnie i z logiką Autor: ~aaa [89.64.0.*]
    dynamika przychodow hamuje bylo zawsze co kwartal prawie 30% wzrostu przychodu, teraz klkanascie procent tylko , boje sie ,ze wystapilo juz nasycenie rynku, szkoda bo to jedna z dwoch najlepszych spolek na gpw, no i zysk netto walcza z kosztami, jak uda sie im je zredukowac po ostatniej ekspansjii jak zapowiadal zarzad to pojda wyniki do gory, zobaczymy 3kwartal, bo drugi jest stracony nieobiektywny przez pandemie,
  • Re: obiektywnie i z logiką Autor: ~milo [31.60.54.*]
    Ostatnie dwa tygodnie kwartału to był całkowity lock down. Przed tym też ludzie już zaczynali się bać i skupiali się na kupowaniu papieru toaletowego, a nie dopieszczaniu samochodow, czy wymianie opon. To nie jest kwestia nasycenia rynku tylko efekt wirusa. Nasyceniem rynku może się martwić Inter Cara, a auto partner ma jeszcze przestrzec chociażby w postaci przejmowania ich klientów.
[x]
AUTOPARTN -0,83% 19,06 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.