Dysponując nadwyżką gotówki aż się prosi o pozyskanie środków unijnych i postawienie na nowe - innowacyjne i (polskie) aplikacje do wideokonferencji dla aktualnych i nowych klientów, poza tym czekają: powiadamianie ratunkowe, zarzucone kiedyś aplikacje do monitorowania stanu zdrowia przez internet, a nawet zdalnego zarządzania infrastrukturą techniczną.
Jakby poszli w kierunku aplikacji do monitorowania stanu zdrowia przez internet to mogłoby to pięknie wpłynąć na działalność spółki, bo taki projekt to niedaleka przyszłość niewątpliwie
Dnia 2020-05-20 o godz. 22:34 ~Arczi napisał(a): > Pytanie czy wdowa ma pojęcie o biznesie i o tym jak prowadzić taka spółkę
Wydaje mi się, że to nie ma nic do rzeczy: na dłuższą metę nie ma nic lepszego od stałego dochodu dla rodziny - dzisiaj milion niewiele znaczy w perspektywie lat... Wystarczy, że pozyska zaufanego (doświadczonego) managera, który na nowo spojrzy na możliwości rozwoju spółki - twórca spółki jest często tak przywiązany do swoich "dziecka", że nie jest w stanie spojrzeć z boku. W tym sensie śmierć założyciela może być szansą do nowego impulsu rozwojowego, jeśli tylko spadkobiercy będą myśleć "długookresowo".
Już o tym pisałem https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-oceniacie-perspektywy-spolki,37334695.html
Rynek telekomunikacyjny jest już bardzo dojrzały i ceny oferowane przez wielkie korporacje są tak niskie, że trudno się na nim konkuruje. W mojej ocenie w dużej mierze UKE się do tego przyczyniło swoimi bardzo mocnymi regulacjami kilka lat temu.
Spółkę czeka ciężka walka bo konkurencja nie śpi, ale życzę powodzenia!
Myślę, że Zarząd chętnie zapozna się z propozycją takiego projektu i biznes planu ;)
Przeglądając powiązania kapitałowe śp. Michała Jakubowskiego widać, że od wielu lat był zaangażowany w spółkę Remedizer https://www.remedizer.com/. Przyglądając się temu bliżej widać, że projekt ten trwa już ponad 5 lat i cały czas jest jeszcze nie ukończony. Ciekawe ile w to już kasy poszło przez tyle lat?
BTW. Aby robić takie projekty nie potrzeba spółki Telekomunikacyjnej tylko wystarczy Informatyczna.
Zastanówcie się nad PCC Exolem. Produkcja środków do odkażania idzie na 100 % możliwości firmy. We wrześniu po otwarciu szkół zapotrzebowanie na środki odkażające wzrośnie o kolejne 80 -100 % co oznacza dalszy wzrost marż dla firm tego typu. W zwykłym okresie akcje PCC Exola dochodziły do ok. 6 zł. Nawet dzisiaj te akcje to nadal taniocha. Spółka z bardzo mocnymi fundamentami, co roku wypłacająca dywidendę. Polecam.