• Kakao i Cukier Autor: ~Zoltar [37.30.20.*]
    Ciekaw jestem czy te surowce maja jakikolwiek wplyw na cene akcji. Czy ktos z Was sprawdzal moze korelacje czy nie ma to znaczenia? Ot takie pytanie troche od czapy. Dopiero wchodze na ten walor i zaczynam rozkminke :-)
  • Re: Kakao i Cukier Autor: ~Piotr [86.42.10.*]
    Kakao jest tanie. Natomiast równoważą je drogie waluty. Zazwyczaj jest tak że jak surowce rosną to waluty się osłabiają i na odwrót
  • Re: Kakao i Cukier Autor: ~adam [188.191.218.*]
    Ja kupuje bo warto mam wawela od lat i dywidendy zawsze są a spółka ma zyski w porównaniu z wieloma na stratach. polecam
  • Re: Kakao i Cukier Autor: ~mxm [31.183.156.*]
    Może spółka wypłaca dywidendę ale kurs w długim terminie spada. Powód?
  • Re: Kakao i Cukier Autor: ~Piotr_ll [86.42.10.*]
    Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... Spadające marże,niska dynamika przychodów. Przyczyny to zwiększona konkurencja, konsolidacja na rynku handlu detalicznego, coraz cieplejszy klimat w Polsce. Jednak Wawel to mocna marka a problemy powinny być przejściowe. Spółka śpi na kasie i nawet nie bardzo wie co z nią zrobić...prawdopodobnie dywidendy będą rosnąć. Poza tym udowodnione jest ze społeczeństwa które się bogacą spożywają coraz więcej czekolady. Wawel to świetna opcja na długi termin. A obecna cena może być okazyjna.
  • Re: Kakao i Cukier Autor: ~Zoltar [188.146.66.*]
    No właśnie spółka ma dużo cashu, nastawiona na wzrost, zdrowe fundamenty, siedzi w niej od lat parę dużych fundów, a od 5ciu lat mamy w zasadzie trend spadkowy...może to jest dobry moment
[x]
WAWEL -0,57% 696,00 2025-12-01 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.