Portfel zamówień gazownictwa na lata 20-21 około 200 mln.
Dodatkowe 40 mln prognozowane przez spółkę zależną z OZE (patrząc ma ich wyniki bedzie to zdecydowanie wiecej)
Jako jedyna firma w Polsce prowadzi testy cisnieniowe na dużą skalę, a do pazdziernika. Co daje im kolejne praktycznie gwarantowane 50 mln przychodow wysokomarżowych na lata 21-22.
Oczekują na wykonawcę gazociągu Baltic Pipe, gdzie de facto mają tylko jednego konkurenta. Cała reszta konkurencji zapakowana po uszy w budowie GIPL.
Rokowania bardzo dobre. Szczerze polecam póki nie jest za drogo
Longtermy już tu są, co najwyżej dobierają, a wtedy lepiej kupić taniej, nuż drożej. Drogo będą sprzedawać, ale jeszcze kupują. Akurat tutaj 20-30 groszy daje extra 5%. Ja mam swoją strategię i się jej trzymam. To jest jak z D.upa, każdy ma swoją. Czy moja jest słuszna, tego nie wiem, ale jest moja :)
Moje przemyślenia w skrócie: Najważniejsze na plus to sentyment do segmentów działalności spółki: - branża budowlana jest obecnie grana? Jest. - branża OZE jest obecnie grana? Jest. Szczególnie na polskiej giełdzie sentyment to klucz (stety/niestety) Ryzyka: - ryzyko wyników poniżej oczekiwań (w każdej spółce istnieje). - ryzyko niespełnionych oczekiwań względem BP. - rynki dmuchane obecnie głównie przez inwestorów detalicznych. - euforyczne nastroje na forum (z przymrużeniem oka).