W 2019 dzialo sie na tej spolce calkiem sporo. Zwlasza na poczatku tamtego roku, dezercja kamizelek, zmiana prezesa, wdrazanie nowej strategii etc. Mozna powiedzie ze to zupelnie inna spolka teraz, nowa ekipa, nowy model biznesowy. Pierwsze efekty juz widac. Sa duze szanse ze 2020 bedzie na plusie wiec za rok od dzisiaj nie zdziwilbym sie gdyby walol chulal po 40PLN.
Grupa Kapitałowa na dzień 31 grudnia 2019 r. posiadała środki pieniężne w wysokości 3.436.375,06 zł. Maja kasę na wszystkie gry. 10-osobowy zespół zajął się tworzeniem gier symulacyjnych, będę to mniej więcej dwa projekty w przeciągu roku ( Ancient Games S.A.) Już niedługo ukaże się gra Time to stop Time, a kilka miesięcy później Aircraft Carrier Survival, House Flipper City czy Dunrog. Większa liczba premier to także rosnące zapotrzebowanie na nowych pracowników, dlatego podejmujemy współpracę z kolejnymi zespołami deweloperskimi, również z tymi z zagranicy. Przychody ze sprzedaży gier wzrosły o prawie 25% w porównaniu z rokiem 2018 r , dysponujemy znaczącymi środkami pieniężnymi zapewniającymi nam stabilny rozwój. Ten rok będzie przełomowy i myślę że 40 zł za akcje jest blisko...)
tak jak piszesz, 2019 to już historia którą każdy znał. Wczoraj dowiedzieliśmy się o czymś co może kompletnie zmienić obraz i przyszłość spółki. Builder of Egypt to absolutny nr 1 na liście spółek z grupy Playwaya. Mam na myśli miejsce tej gry na wishliście. Do czasu debiutu BoE zawędruje zapewne jeszcze wyżej na wishliście. Sugeruje to, że sprzedaż tej gry może być ponadprzeciętna. CFG jako współwydawca BoE być może czerpać będzie jakieś profity finansowe (tego nie wiem), ale na pewno będzie mógł czerpać z b. dużej bazy zadowolonych graczy BoE. To daje bardzo fajne prognozy dla Buildera of Greece, a w między czasie będziemy mieli House Fliiper City, Aircraft Carrier Survival, Trapper Simulator, Hooligan Simulator, Chernobyl 1986. A kapitalizacja to około 50 mln zł :)