Pięknie, dwa złote do kursu powinno być już jutro. Niby sprzedają, tak jak wspominałem, a białych świeczek i dolnych cieni coraz więcej. Powoli zbliża się nasz czas i wybicie 15,00 złotych.
2 zł dywidendy rocznie to po 6 latach zwraca się cała kasa wydana na zakupiony pakiet akcji :) Faktycznie taka niedostrzegana ta spółeczka. Już nie wspomnę o tym, że ma X-factor bo w tak trudnych czasach sobie radzi.
Co do liczenia - przy cenie 12,9 dywidenda na poziomie 2 zł daje 15,5 % zwrotu to jest tyle co 15 lat oszczędzania na lokacie ! I o czym tu dyskutować?
Dnia 2020-05-20 o godz. 11:43 ~Tygrys napisał(a): > Pod warunkiem ze na dzien posiadania akcji > > Nie beda one po np 9-10zł!
Masz do wyboru ponad osiemset spółek, po co się męczysz na Maxcom ? Kup sobie taką, która nigdy nie wypłacała i nie wypłaci dywidendy. Just duże prawdopodobieństwo że trafisz na taką, bo jest ich 95%. Jak na tym tle wygląda Maxcom? Stabilny biznes, sprzedaż internetowa, perspektywy tak dobre że płacą dywidendę. Czego chcieć więcej?
Popatrzyłem jakie mają produkty i podobają mi się, maseczki sprzęt do uprawiania sportu w plenerze, smartfony i telefony dla seniorów, nie wiem ale jak dla mnie to powinien być mega popyt na to.
Po ostatnich spadkach zrobiło się trochę spółek z podobną stopą dywidendy, a nie wszystkie spółki jeszcze ogłosiły czy będą i ile wypłacać. Potencjalnie można się obkupić nie tylko tutaj. Jak się popyt rozłoży, to nie będzie spektakularnych wystrzałów, uwzględniając płynność i redystrybucje kapitału drobnych graczy. Ale po to są krachy i kryzysy, żeby kupić dużo dobrego po promocyjnej cenie :)