• Brak zamówień na meble Autor: donpanda [84.17.55.*]
    Firma nie ma zamówień, zresztą nie tylko oni. Niebawem zapewne wstrzymanie produkcji. Sprzedałem i ustawiam się na 13zl
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Icek [5.173.146.*]
    Branża meblowa siedzi spokojnie i dostaje tarcze, zamówienia są tylko czas realizacji jest dłuższy ze względu na pilnowanie obrotów. Forte to mądra firma z ogromnym potencjałem i "potencjalni" inwestorzy pukają
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~inwestor [5.184.121.*]
    co Ty piszesz ? pilnowanie obrotów ? tematy związane z science fiction zamieszczaj lepiej na portalu TVP Info .
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Donpanda [84.16.224.*]
    Pobożne życzenia niestety. lubię tą spółkę , ale marnie to widzę
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Drew [37.47.60.*]
    Brawo
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Icek [5.173.160.*]
    Nie mam potrzeby udowadniania
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Ja [5.173.160.*]
    Dlaczego moje wpisy są ucinane?
    Wystarczy spojrzeć na czas dostaw
    https://www.trendmoebel24.de/wohnzimmer/wohnzimmerschrank/wohnkombination-carea-5-tlg-optik-comano-pflaume-schwarz-von-forte_99914057_72150/?istCompanyId=088eb7fe-cfbb-40a3-9f01-f7c8b1119249&istFeedId=132d88a6-32da-42e7-90b9-213b688070da&istItemId=irxxiwmpl&istBid=tzxq&ReferrerID=15

Magazyny puste
    Ale mąćcie dalej, ja wierzę w Forte, mocno kibicuje, trąba do góry!!
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~inwestor [31.60.241.*]
    wiara to dobra rzecz . a jak zainwestujesz własne pieniądze w te akcje to może zaczniesz być realistą . łatwo jest wymyślać i pisać bzdety jeśli się nie inwestuje własnych pieniędzy .
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Tedi [10.42.3.*]
    W styczniu banki udzieliły 6,2 tys. kredytów mieszkaniowych na kwotę 2,047 mld zł.
    Jest to o 2,9 proc. mniej wobec grudnia w ujęciu liczbowym i 1,2 proc. mniej w ujęciu wartościowym.
    Średnia kwota kredytu w styczniu wyniosła 329,17 tys. zł i była niższa w ujęciu rocznym o 5,7 proc.
    BIK podtrzymuje, że w 2023 roku wartość udzielonych kredytów wyniesie 28 mld zł. (PAP Biznes)
    map/
    Szczególnie ważna jest świadomość że ilość udzielonych kredytów w styczniu 2023 jest najniższa od 13 lat !!!
    Co to oznacza ? Wniosek jest oczywisty - ucierpią deweloperzy, wykończeniowcy i kto ? Oczywiście prod.mebli.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Tedi [10.42.7.*]
    W styczniu banki udzieliły 6,2 tys. kredytów mieszkaniowych na kwotę 2,047 mld zł.
    Jest to o 2,9 proc. mniej wobec grudnia w ujęciu liczbowym i 1,2 proc. mniej w ujęciu wartościowym.
    Średnia kwota kredytu w styczniu wyniosła 329,17 tys. zł i była niższa w ujęciu rocznym o 5,7 proc.
    BIK podtrzymuje, że w 2023 roku wartość udzielonych kredytów wyniesie 28 mld zł.
    Szczególnie ważna jest świadomość że ilość udzielonych kredytów w styczniu 2023 jest najniższa od 13 lat !!!
    Co to oznacza ? Wniosek jest oczywisty - ucierpią deweloperzy, wykończeniowcy i kto ? Oczywiście prod.mebli.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Drew [37.47.50.*]
    Jestem tego samego zdania :) wszystko wyjdzie za jakiś czas nie ma co popadać w depresję
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Olo [5.172.255.*]
    Zastanówcie się nad PCC Exolem.
    Produkcja środków do odkażania idzie na 100 % możliwości firmy. We wrześniu po otwarciu szkół zapotrzebowanie na środki odkażające wzrośnie o kolejne 80 -100 % co oznacza dalszy wzrost marż dla firm tego typu.
    W zwykłym okresie akcje PCC Exola dochodziły do ok. 6 zł. Nawet dzisiaj te akcje to nadal taniocha.
    Spółka z bardzo mocnymi fundamentami, co roku wypłacająca dywidendę.
    Polecam.
  • Od 01 lipca fabryka w Ostrowii powraca do systemu 4brygadowegi Autor: ~BliskiForte [31.0.41.*]
    Początek sezonu czas zacząć
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Inwestor [37.248.250.*]
    Brak zamówień powiadasz?
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Meblarz [77.92.48.*]
    Zamówień przemysł meblarski ma tyle że nie wiadomo w co ręce włożyć. Pójdź do sklepu i zamów meble. Kilka tygodni czekania. Zamówienia gigantyczne
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Janusz [83.30.113.*]
    Wydłużony czas oczekiwania na realizację zamówień w salonach meblowych wynika z braku komponentów do produkcji mebli, braku pracowników zarówno produkcyjnych jak i administracyjnych, którzy pozostają na zasiłkach opiekuńczych związanych z pandemią Covid-19, sezonu urlopowego. Wszystkie wskazane czynniki spowodowały wydłużenie okresu produkcji a co za tym idzie wydłużył się czas oczekiwania na meble.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Barbarella [91.192.88.*]
    Dnia 2020-08-20 o godz. 16:06 ~Janusz napisał(a):
    > Wydłużony czas oczekiwania na realizację zamówień w salonach meblowych wynika z braku komponentów do produkcji mebli, braku pracowników zarówno produkcyjnych jak i administracyjnych, którzy pozostają na zasiłkach opiekuńczych związanych z pandemią Covid-19, sezonu urlopowego. Wszystkie wskazane czynniki spowodowały wydłużenie okresu produkcji a co za tym idzie wydłużył się czas oczekiwania na meble.

Przepraszam Cię,
    ale w Twojej wypowiedzi, jeśli chodzi o "Słonia" są same banialuki,
    widać, że jesteś daleko od tej firmy i nie masz o niej zbyt dokładnej wiedzy.
    To co napisałeś to ogólniki dotyczące tej branży, ale akurat niedotyczące tej firmy.

• Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Toreador [83.30.132.*]
    Myślę, że Barbarella jest blisko związana ze ''SŁONIEM" lub posiada pokaźny pakiet akcji tej firmy o czym świadczy nerwowa reakcja na rzeczywiste problemy branży przedstawione przez Janusza.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Barbarella [31.0.2.*]
    Dnia 2020-10-07 o godz. 17:07 ~Toreador napisał(a):
    > Myślę, że Barbarella jest blisko związana ze ''SŁONIEM" lub posiada pokaźny pakiet akcji tej firmy o czym świadczy nerwowa reakcja na rzeczywiste problemy branży przedstawione przez Janusza.

Po części masz rację :), ale z tymi nerwami to pojechałeś,
    nie mam takich bolączek :)
    Irytują mnie tylko niesprawdzone ogólniki, które nie dotyczą wszystkich,
    a wciskane są z takim 100% przekonaniem.
    „Słoń” zamówień ma po trąbę uniesioną w górę :))))
    Jak to się przełoży na kurs zobaczymy, nasza giełda jest nieprzewidywalna :)

Pozdrawiam

• Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Forte [185.53.135.*]
    Wczoraj po 2 latach pozbyłem się forte z lekkim zyskiem. Wygrały obawy o covid i wpływ na popyt mebli, czy tez info o zakażeniach w zakładzie, co na naszej bananowej giełdzie może spowodować znaczący spadek kursu... cóż na to liczę, a co wyjdzie z tego, czas pokaże ;)
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Młody [37.47.149.*]
    2 lata i sprzedałeś ? Ale po sprzedałeś jak ciągle rośnie kurs od marca?
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~inwestor [31.0.87.*]
    kolega wyszedł bo tu już brak przyszłości - chyba że jako balon do pompowania ale nieprzewidywalny . Bentham poinformował że wywali 2 miliony akcji bo miał dosyć nieudolności zarządu - teraz to sprzedają jako sukces rozpatrzenia opcji strategicznych . mega info od firmy która miała nóż na gardle - musiała je kupić bo kurs spadłby do 5 złotych .
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Jakiś [83.5.244.*]
    Proszę Cię... Wlaściele odkupili mega tanio dużo akcji w pakiecie. Plus wczoraj info o skupie do 35 następnego pakietu z GPW. Nie kupili , żeby do tego dokładać.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Tommy [89.151.34.*]
    nie wiesz o czym piszesz
    odkupione akcje Bentham to były akcje własne które posiadało Forte pośrednio w funduszu inwestycyjnym.
    Nikt inny nie odpowiedział na wezwanie, kto wie jakie będą dalsze ambicje Maform na razie bierze z rynku
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Adam [188.191.218.*]
    Nie traćcie tutaj kasy .Giełda jest by zarabiać. Kupcie Eurocash , Mw trade , Biomed , Pkp Cargo lub Zpue i zarabiajcie. powodzenia.
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Czekam [5.173.232.*]
    Myślę, że po 8 do 10 będzie w przyszłym roku
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Damian [5.173.8.*]
    Bzdura, aktualna ilość zamówień przewyższa moc przerobową produkcji wszystkich ich zakładów
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~ffsfsf [31.182.232.*]
    zobacz wyniki... 40 zl jutro
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Jaro [37.248.208.*]
    Trzynaście to zdecydowanie za dużo
  • Re: Brak zamówień na meble Autor: ~Leo [146.70.108.*]

Teraz spekuła gra SWALLET
[x]
FORTE 0,00% 28,80 2025-09-12 17:00:00