jaka gra na krótko , nie kazdy papier mozna grac na krótko skąd wiecie że ten ktos pożyczył ? , a może coś jest na rzeczy jak pokazał ostatni raport , że pracuja prawie za darmo , swego czasu hydrobudowa i polimex i pbg tez o wygrywały każdy przetarg po wtóre idzie zwała na fale i tylko dobry koronowirus jest grany
M tu dużo gadamy a spekuła siedzi cicho i czyta a potem takie numery. jak było z Biomaxima - raport wejście na 29.40 a potem gruby wywalił z wora 75000 akcji i "zabił' kurs do 22.40.
jednak oldboy marnie naganiasz spójrz sobie na wykres , juz cie uznali na góru modlono sie do ciebie i znowu dupa a teraz zwała na całym rynku i fala c cie zmiecie oczywiście może byc podbitka pod ten jakże wielki kontrakt , a subwencja do spłaty w ratach a wy sie podniecacie , jak jest tak git to po co im subwencja ? bo jak dają to biora , taki swietne info wczoraj dół dzisiaj info pod wywalanka , musisz inaczej naganiać że ta 10 pocałowało
Jest teraz kryzys gospodarczy a pandemia to akurat tylko pogłębiła ten kryzys, bedzie prawdopodobnie druga fala spadków tylko niewiadomo kiedy, czesc wielkich inwestorów wychodzi z rynków ale ci co zostali to dobrze zarobili jak do tej pory.
następny intelygent z pcimia... przed pojawieniem się wirusa nie było żadnego kryzysu, a giełdy biły rekordy. Skąd się tacy biorą? teraz misiek wiesz już dlaczego wszystko spada...
Z tym niepowodzeniem rozmnażania gospodarek to też może być ciężko. W "mojej" firmie każdy kto ma objaw covid-19 ma obowiazek zgłoszenia do pracodawcy i w pierwszeństwie kolejności idzie on i cała jego rodzina na badanie i do 48h jest wiadomo czy ma czy nie. Tak to robią na zachodzie. Teraz jest 100k testów dziennie, a ma być sporo więcej. Już covid-19 sie nigdy tak nie rozpowszechni jak na początku kiedy nie dało sie odnaleźć wystarczająco szybko ogniska. Już jest po sprawie, a ewentualna szczepionka albo lek znaleziony to juz bedzie za późno by inwestować. Takie jest moje osobiste zdanie.
oczywiście miałem na myśli starego chłopa znawcę fundamentów bo jak widać z postów nie majćego zielonego pojęia o at i psychologi rynku, takiego wiejskiego piewce w basenie dmuchanym z falami co najwyżej w ROD-o,
ok wziołem swoje 20 % i ubrałem was spuszcajc resztki 2 dni temu po 4,9 żeby wam było rażniej , a trzeba było nie udawać wsparcia jak się nie ma czym bronic tej waszej perły
Panowie spokojnie ja rozumiem was obu, pamiętam jak chyba pg pisał tutaj o wzroście,
Wszyscy wiemy skąd ta agresja, Poprostu spółka zachowuje się jak ostatnia ku..... A raczej kursu który zachowuje się jak... Uj
Pomimo kontraktów, wzrostu indeksów, jak Wigi odbijały to tu była i jest kaszana, dziadostwo, no ale może jeszcze podskoczy do 6 jak podadzą że może coś zrobią dla gaz systemu