• Wolny obrót 1,65% Autor: iluminata [91.228.8.*]
    Czym wy tu chcecie handlować jak żydzi z Holandii na pstryknięcie palca mogą wam zrobić z kursem co chcą? Olać tą żydowską firmę.
    A tak nawiasem mówiąc tego piwa nie da się pić na trzeźwo. Komercyjny syf.
  • Re: Wolny obrót 1,65% Autor: ~rentier [89.64.54.*]
    Po pierwsze. Nie mieszaj interesów z przyjemnością. Nie inwestuj w spółki, które lubisz, lub których produkty lubisz, bo to do niczego nie prowadzi. Nie musisz pić Żywca, wystarczy, że inni piją. A zarobione na Żywcu pieniądze wydaj na piwo, które lubisz :-)
    Po drugie - to nie jest spółka spekulacyjna tylko DYWIDENDOWA. Typu: kup, zapomnij i co roku odbieraj dywidendę.
    Mam od kilku lat. Od tego czasu wartość akcji wzrosła, a dywidenda przekracza lokaty bankowe i inflację.
  • Nie rób sobie ze mnie jaj Autor: iluminata [91.228.8.*]
    Spółka dywidendowa to np. amerykański IBM, a nie to coś...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zywiec-nie-planuje-wyplaty-dywidendy-za-19-poza-wyplacona-juz-zaliczka-7885099.html
  • Re: Nie rób sobie ze mnie jaj Autor: ~rentier [89.64.55.*]
    Iluminaci, masoni, czy jak tam was zwą...
    Jeden raz nie wypłacili. Choć nawet to jest nieprawdą, bo na ten rok była już wypłacona zaliczka 15 zł (stały motyw w tej spółce).
    Ale zobacz w zasięgu np. 10-letnim. To jedna z pewniejszych spółek dywidendowych na GPW.
    Jeszcze raz napiszę. To nie jest spółka dla domorosłych spekulantów, jak większość tutejszych forumowiczów. I nie trzeba być iluminatem, żeby to stwierdzić.
    Żegnam ozięble
  • Re: Nie rób sobie ze mnie jaj Autor: wojtasz75 [109.95.145.*]
    Ale jest przemiał tych akcji, z rączki do rączki wyniki kiepskie, kto to kupuje?
  • Re: Wolny obrót 1,65% Autor: makarena [74.73.60.*]
    bardzo sensowny wpis ale wiekszosc tutaj piszacych nie ma pojecia o giełdach.......pozdrawiam
  • Re: Wolny obrót 1,65% Autor: ja3 [83.22.11.*]
    Ludzie! Pijcie piwo! :-)
[x]
ZYWIEC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.