• nowe info Autor: ~bobo [89.64.86.*]
    - prezes chce objąć nową pule akcji
    - nowe patenty

ciekawe ??

• Re: nowe info Autor: ~dużoakcjimam [206.81.28.*]
    to może oznaczać dwie rzeczy:
    1. kontrakt za chwilę,
    2. ściema pod emisje rzeczy ratować upadający kurs,

• Re: nowe info Autor: ~pozytywnamysl [5.173.56.*]
    ponad roczna swoja pensje zadeklarowal, wiec chyba wierzy w firme. 400k to nie mala suma, gdyby sie sypalo to by tego nie robil raczej
  • Re: nowe info Autor: ~Olo [188.147.37.*]
    Raczej opcja 2 bo po pierwsze sztkuje sie odwrot na rynkach i druga fala spadkowa a po drugie za chwile slaby raport za 1Q wiec wszystko przemawia za spadkami a nowe akcje trzeba opchnac.
  • Re: nowe info Autor: ~Mat [84.38.85.*]
    Nowa emisja będzie po ok 50 zł, Na rynkach za chwilę znowu zapanuje panika i będzie pozamiatane z kursem który i tak jest w trendzie spadkowym!
  • Re: nowe info Autor: ~Oskar [5.173.177.*]
    Ja też mogę objąć nowe akcje w emisji. Co prawda nie mam tyle pieniędzy co Granek ale 1000 akcji po 38 zł mogę objąć. Max za 40 zł. Zawsze to coś. Na GPW po 77 zł kosztuje a to stanowczo za drogo i nie opłaca się.
  • Re: nowe info Autor: ~bobo [89.64.86.*]
    jest jakiś problem w xtpl kluczowy technologia jest rewolucyjna ale jak to mówi prezes przeskalowanie jej do przemysłu stanowi wyzwanie ( jak na razie nie do przeskoczenia dla xtpl ).

moim zdaniem ta technologia jest tak dalece nie przeskalowana do przemysłu że potentaci wstrzymują się ( a sami wiedzą najlepiej ) z wydaniem 1-2 miliona dolarów co dla nich to drobne .

podpisują nic nie znaczonące umowy i testują , wyścig trwa a xtpl nie jest jedyn co nad tym pracuje ( tak wynika z zachowania potencialnych klietów xtpl ).

• Re: nowe info Autor: hormon [83.18.219.*]
    Czyli nie jest kolorowo z pozyskiwaniem zewnętrznego finansowania. Prezesowi należą się (całkiem slusznie) kolejne pakiety akcji z puli motywacyjnej. A do tego jest największym akcjonariuszem spółki. Ciekawie, nieciekawie.
  • Re: nowe info Autor: ~bobo [89.64.86.*]
    bardzo ciekawe .....?

obawiam się że to niestety ratowanie kursu i wizerunku.
    w dodatku małym kosztem ze strony prezesa.
    wyda 400 tys zyska akcje / w pewnym sensie pieniądze do niego wrócą 30 tys. miesięcznie pensia i + dostanie akcje z puli motywacyjnej za dobrą robote .

w zasadzie układ idealny :(

• Re: nowe info Autor: ~somsiad [188.47.117.*]
    Jak by nie było to są jego pieniądze, które mógłby wydać na cos innego. A spółka jak na giełdę jest jeszcze młoda i wszystko może się zdarzyć
[x]
XTPL -1,86% 68,50 2025-10-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.