Wyniki jak dla mnie spoko, patrząc na ogólnie cięższy okres przez koronkę, druga sprawa że dobrze wiedzieli co robią żeby załapać się pod subwencje w kwietniu, głupi by nie wziął. Piszą że skutki pandemii pojawiały się pod koniec 2019. Druga sprawa że największe zyski osiągają w drugiej połowie roku. Cierpliwości :)
Subwencja oznacza że mają zapewniona płynność. Obroty za I szy kwartał 5 mln PLN miesięcznie, I taka otrzymali subwencje za kwiecień, spadekb10-20%obrotow to luksus.
ludzie, nauczcie się czytać: 1. przychody bardzo ładne 2. zyski również 3. Naważniejsze przepływy pieniężne (w trudnych czasach największą wartością jest gotówka) !!!! 4. Dodatkowo firma skorzystała z subwencji - dodatkowe pieniądze.
zobaczymy jutro po kursie ile osób odczytało prawidłowo raport finansowy
Od początku pisze o tej firmie że to perełka i przyniesie ładne zyski. Wystarczy przeglądnąć moje komentarze. Dajcie im czas aż skończy się ta bzdura z koronką, skupować jak leci i czekać, Mają potencjał na 6-7 zł. Naprawdę to bardzo dobrze zarządzana firma, która cały czas się rozwija i inwestuje w siebie. Bardziej mnie zadowoli spadek w okolicy 4 zł niż 5 w najbliższym czasie bo chętnie dokupię. Nie bądźcie jak te jelenie i nie sprzedawajcie po małym skoku :)
wyniki rozczarowujące. W zeszłym roku Avet obniżył zysk o milion. Teraz bez tej spółki zależnej wynik i tak jest gorszy. Spodziewałem się o 100% więcej. Spółka ciekawa i może za pół roku zacznie się rozpędzać. Póki co obawiam się, że szarży na kursie nie zobaczymy.
Nie przeczytałeś, raport z każdej strony przeczytałem i tak rozczarowujący... Popatrzcie na farmacje - wszyscy mają rekordowe wyniki za Q1 a tu ???
Spodziewałem się wyniku x 2 Już pokazali spadek przychodów w kwietniu o 51% w stosunku do marca Ok dostali 5mln ale co dalej? farmacja w Q2 mocno cierpi na braki sprzedaży. Ludzie w domach siedzą nie zarażają się. średnią mam 3,99 poniżej 3 zł nie powinno spaść - odbicie możliwe na koniec roku. 26 klientów też słabiutko baza powinna się rozrastać.
Spadła w kwietniu bo chcieli żeby tak było, mniejsze firmy tak robią, wysyłają pracowników na przymusowe urlopy, obcinają etaty, przesuwają zamówienia na późniejszy termin, skąd to wiem bo pracuje na tej samej strefie co firma grokam, dostali kasę i nie zdziwię się jak w maju kwietniu będzie odbicie, firma ograniczyła wydatki za kasę z subwencji. Oni sprzedają suplementy diety nie tylko leki na choroby :D
Cytuje raport: "Grupa obserwuje wzrost należności przeterminowanych."
Zysk obniżony o 517 tys. (Utworzenie odpisów aktualizujących należności) W kolejnych kwartałach będą jeszcze większe odpisy, w tabeli należności przeterminowane są - od 6 miesięcy do 1 roku (1,458 mln) - powyżej 1 roku (0,7 mln)
Ewidentnie widać, że 700.000 zł co kwartał nie jest płacone, ciekawe kto z ich klientów zbankrutował.
Zresztą wasza kasa, ja jestem w ch*j zadowolony że dokupiłem dzisiaj po 3,84 i w dupie mam co myślą inni :) jak chcecie szybko zarabiać to do buka :D Nara!:D
a co to odbicie na 4,3 ? czy już wszystkie jelenie dały się zmanipulować i oddały akcje po tych niskich cenach :D rano dokupienie po 3,84 teraz 4,3 no chyba sprzedam .I.
Ja nie wiem o jakich patentach oni pisza... tez pracuje w tym biznesie stad wejscie tu na neuca i krka przed raportami. Spadla w kwietniu realna wartosc zamowien bo spadaja sprzedaze w aptekach. Popatrz na rynekaptek.pl
Jednak czekam na 2 fale zachorowan