Morfeusz a możesz w kilku słowach napisać o co tutaj chodzi? Nie znam dokładnie spółki, poczytałem, zerknąłem na wykres i wygląda to ciekawie....tylko co z tą walką?
Podziwiać umiejętność wyciągania papierów, sypnięcie aż miło. Ja rozumiem, kto lepiej podpuści ten nazbiera więcej. Wygląda mi na robotę Górali, a Ci wiadomo, nie są w ciemię bici, grubo nas zadziwią .., co nie?
Ale tutaj macie tajemnice... Ja patrzę na kreski bo z tymi mi po drodze i póki co jest dobrze... Jeśli zamnknięcie będzie 2,6 lub wyżej to mamy świecę z długim dolnym knotem i domknięcie luki na podwyższonym volumenie, a to otwiera drogę do góry.)
Emisja akcji już była, trzy cztery lata temu, przejęcie kontroli też, wystarczy spojrzeć kto jest przewodniczącym rady nadzorczej, człowiek Framu, fakt, że to mało do pełnej kontroli, a starzy walczą o jwięcej władzy dla siebie, jedynie porządnej świecy zabrakło z tej wyliczanki, ale skoro ma być, to nie ma co zasypywać gruszek w popiele ..
Słuchajcie, po przekroczeniu 33% wezwanie zawsze było obowiązkowe , przecież to co było to żadne wypełnienie obowiązku ustawowego, bo wówczas Fram, który wzywał ani nie przekroczył 33% przed wezwaniem, ani też w wyniku tego jednego zapisu co ta jedna osoba odpowiedziała, też nie przekroczyli 33%. Dopiero zakupu, które poczynił fundusz bezpośrednio na giełdzie, sporo po wezwaniu spowodowały przekroczenie progu 33% i powstanie obowiązku wezwania. Mam rację, czy nie?
Uważam, że obowiązek powstał, nie tak dawno na innej spółce wzywali do sprzedaży w związku z przekroczeniem progu 33%, a wezwanie dotyczyło akcji niezbędnych do uzyskania 66% udziałów w spółce.
Chlopie czlowiek pisze co uwaza, nornlanie,bez nagonki. Ty go blokujesz i wysmiewasz,bo sam masz ukryty cel,zeby to nie roslo. Zastanow sie i wowczas badz guuuuruu
Racja obroty były duże, ale ostatni komunikat mówił, że to Warszawka skupowała z rynku, Fundusz Fram, czy sam przewodniczący nawet, teraz nie pamiętam tego, bo było jakieś zamieszanie z komunikatem. Kto wysłał, a kto kupował, ale wiadomo że podbierali wprost z rynku, kupowali z Free Float, bo z drugiej strony nie było komunikatu, co nie?