Cześć, jestem początkującym inwestorem. Słyszałem, że będzie HAJP na Domlek. Mam takie pytanie. Dlaczego mam kupować akcje szczecińskiej przychodni i dlaczego ma być albo jest ten hajp? A nie mogę kupić jakiejkolwiek innej przychodni? I dlaczego akuat tutaj jest ten HAJP?
Jak jestes poczatkujacym inwestorem to nie kupuj tej spolki. Tutaj jest bardzo mala plynnosc i mozesz zostac z akcjami. Pozwol doswiadczonym inwestorom tutaj zarabiac XXX%. Proponuje Ci na poczatek akcje KGHM lub Orlenu lub CDProjekt.
Jesli zarobisz z 20% w ciagu roku to i tak sporo jesli w bankach jest 1%.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. No, liczyłem na bardziej merytoryczną dyskusję, ale i tak dziękuję.
To, że jest mała płynność, to znaczy, że trzymają.
Ale mam jedno, proste, może głupie pytanie. Dlaczego ta przychodnia, jakich 5 tysięcy w Polsce wystrzeliła w ostatnim tygodniu. Co, ona jest jakoś więcej warta, czy co?
Po pierwsze pokaz 5 tysięcy przychodni na giełdzie, po drugie to klinika z rozbudowanymi usługami medycznymi i zabiegami a nie przychodnia i po trzecie inwestuje w nią właśnie jedna z najwiekszych grup medycznych w EU, warta 11 mld euro grupa Medicover !