Zgodnie ze strategią ogłoszoną wcześniej, po miesiącach negocjacji zawodowych i przejęcia z wybraną spółką docelową, Zarząd Ark zaangażował Grant Thornton Valuation Ltd. w celu wyrażenia opinii o wartości rynkowej spółki docelowej na podstawie przesłanki ciągłej pracy.
Wybrany podmiot działa na rynku technologii informatycznych jako kompleksowa firma oferująca rozwiązania w zakresie sprzętu i oprogramowania, posiadająca dużą wiedzę specjalistyczną w zakresie sztucznej inteligencji, kryptografii, niestandardowych rozwiązań (FPGA), przesyłania strumieniowego wideo i technologii bezpieczeństwa biometrycznego. Firma zapewnia konkurencyjne na arenie międzynarodowej, innowacyjne rozwiązania, takie jak rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa danych, technologie przesyłania strumieniowego i internetowy system edukacji oparty na wideo.
Co zrobisz, dla niektórych zyskiem jest parę złotych, ja czekam na grubszy pieniądz. A dziś dobrałem dzięki niecierpliwym i moje akcje wypadają z obiegu. Spadnie to dokupię po raz kolejny, bo wiem że warto. Szkoda tylko że pojawiła się masa troki i wartość merytoryczną forum znacząco spadła, ale zrzucam to na karb naszego przyszłego sukcesu:)
Nie ma za co to sa informacje z raportu wiec udostepnione publicznie jest tez info ze polaris ma robic wiekszy projekt dla united dots i byc tam nadzorujacym ten projekt a united dots to firma dla ktorej juz robi prace
Pomimo ograniczeń związanych z podróżami kierownictwo kontynuowało cyfrowe konsultacje oparte na wideo z United Dots Ltd. i zgodnie z umową ogłoszoną w grudniu 2019 r. Zakończyło studium wykonalności, generując przychody w wysokości 50 000 EUR.
Badanie to może stanowić podstawę przyszłego złożonego projektu, w którym Ark Royal SA będzie kluczowym koordynatorem.
Ponadto plan strategiczny ma na celu przedstawienie akcjonariuszom propozycji na kolejnym Walnym Zgromadzeniu, która ma przejąć podmiot wyceniony w zamian za emisję nowych akcji Ark Royal SA.
Prowadzimy negocjacje w sprawie przejęcia wybranego podmiotu, proces ten zbliża się już do końca. Początkowo liczyliśmy na sfinalizowanie go jeszcze w 2019 r., jednak uznaliśmy, że waga tej sprawy wymaga dłuższego przygotowania i uzyskania możliwie wysokiej pewności, że przejęcie to będzie korzystne dla Akcjonariuszy. Obecnie oczekujemy na sprawozdanie finansowe i raport audytora, wstępnie szacujemy zakończenie rozmów na koniec kwietnia 2020 r. Przedstawimy następnie wynik negocjacji oraz wycenę przejmowanego podmiotu, a także zaproponujemy Walnemu Zgromadzeniu przeprowadzenie przygotowanej transakcji.