• Obroty/akcjonariat Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Niezłe obroty od kilku dni widzimy/NOWY akcjonariat na IRL (słaby,słabe ręce, ulica ,nowicjusze)też widzimy:))
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~gan [5.184.3.*]
    Zobaczysz obroty w poniedziałek. Powinny być dużo wyższe niż dziś - przez ostatnie kilka dni osoby które nie chcialy dywidendy sprzedawały akcje. W poniedziałek będzie odkupowanie ostre.
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~Ricard216 [79.124.93.*]
    No nie wiem...sprzedawali ci co miesiąc temu wchodzili aby dywidendę wziąć przed dywidenda....16,3 w poniedziałek a wyniki nie będą dobre jak całej energetyki....zapotrzebowanie spadło....po odcięciu spodziewam się spadku do około 14 na 4 miechy....
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Wyniki za pierwszy kwartał będą dobre/Drugi kwartał może być słaby; choć nie musi/U nas w PL zapotrzebowanie np. spadło tylko o 2-3%
    Po odcięciu z reguły sa spadki-wyjątkiem był ub. rok/Na IRL nacisnęło sie trochę za dużo przypadkowej "ulicy"-zobaczymy; spadek kursu wykorzystam do dokupienia tańszych walorów
    A wyniki mogą byc już w poniedziałek
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~40zlotyW2021 [5.173.243.*]
    Ale androny prawisz. Spółka z roku na rok coraz więcej zarabia. Nie umiecie czytać ? Macie wszystko napisane- po angielsku ale jest.
    Spółka zawsze wypłacała blisko 100% zysku, teraz wypłaca 75% bo odkłada na inwestycje.
    Ja widzę tych zaniżaczy ceny żeby schapac się po 2zl.
    Kupuje akcje inter rao regularnie od 2015. W 2018 i w tym roku jak kurs zjechał do 10-12 zł to zabrałem klika tysięcy akcji. Zacznijcie inwestować, a nie spekulować. Kryzysów przed nami jeszcze niezliczona ilość. Wtedy dosredniajcie.
    Inter rao kilka lat temu podpisa umowę z państwem obustronna na stabilne dostarczanie energii przez 25lat.

Rada od starszego kolegi dla trzydziestoletnich wilków.
    Kupuj akcje dywidendowe za 2-3 tys rocznie. W kryzysach dosredniaj za tyle za ile kupies akcji od początku wejścia w spółkę. Po 10 latach podziekujesz
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~Xx [89.64.22.*]
    W końcu ktoś mądry pojawił się na forum
    Starszy,mój rówieśniku "androny prawisz"-KTO JA?Spółka wypłaca nie 75% a 100% zysku
    Robie dokładnie ze spółkami dywidendowymi mniej więcej tak jak TY
    W ciągu lat trzech np.na ECHO zarobiłem na dywidendach tyle, ile w spółke włożyłem
    W ciągu trzech lat bytności na IRL zarobiłem na dyw. i róznicy kursowej tyle ile włożyłem
    Nie zamierzam sie pozbywać IRL- bo to kura znosząca dobre jajka
    Szkoda mi że ASSECO Poland wycofało ASSECO Słowacje z obrotu-też przez lat kilka brałem dyw. w euro
    Pozdrawiam
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~majk [83.20.224.*]
    Wypłacają prawie 100% z jednostkowego. Piszę prawie bo końcówkę przeznaczają na kapitał zapasowy.
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~Aa [89.64.92.*]
    Różnie to bywa , zdarzyło się ,że wypłacili również z kapitału zapasowego...
    Nie każdemu opłaca się bezmyślnie sprzedawać .
    Kupując poniżej 10 zł podatek od zysku to już pokaźna suma ,dlatego czekam na dużą zwyżkę , żeby drogo kupić i od razu sprzedać ,uśredniając cenę w górę .Tracę wówczas tylko prowizję kupna i sprzedaży .
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~Dimmu3 [83.238.146.*]
    Nie rozumiem co na tym zyskasz
    To sie nazywa fachowo -OPTYMALIZACJA PODATKOWA/Sam ją stosuję,jak jest okazja
    Ja również stosuję, ale to co napisał kolega AA nie trzyma się dla mnie kupy
    Trzyma sie ,trzyma /Przemyśl to ...powoli
    Gdybym nie przemyślał, nie pisałbym. Może czegoś nie zauważam lub nie wiem. Pisz albo konkrety albo nie pisz wcale, szczególnie tym mentorskim tonem.
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~xz [89.64.43.*]
    Jak to ma działać? Przecież do celów podatkowych stosuje się rozliczenia FIFO (first in, first out). Jeżeli kupisz 1000 akcji po 10 zł, potem 1000 akcji po 20 zł i sprzedasz 1000, to nie nalicza Ci podatku od 1000 akcji po 15 zł (cena średnia) tylko od pierwszych kupowanych po 10 zł. Optymalizacja nie działa w ten sposób
    To nie jest temat na to forum/Jak chcesz wyjaśnić jak TY to robisz to napisz o swojej metodzie do US ,tam gdzie składasz PIT38
    Ja nie będę wyjaśniał na forum(które jest p.p podglądane przez władze skarbowe pisu); jak płacić,nie płacić podatków .
    Ja robi t wsjo zg. z prawem!:))
    W tej materii KONIEC z mojej strony!
    Nawymądrzał się i wyszło na koniec, że nie ma nic do powiedzenia. A przecież przyznać się do omyłki to nic strasznego. Szkoda, że nie każdy potrafi
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~Aa [89.64.92.*]
    W poniedziałek pewnie podadzą datę publikacji wyników za IQ
    Albo podadzą już wyniki
  • Re: Obroty/akcjonariat Autor: ~merkel [89.64.82.*]
    nie podadzą od razu wyników. najpierw termin
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać