• Dami Bogus Autor: ~Mikus [94.254.235.*]
    Jak tam panowie sprzedaliście choćby jedną akcj ?
    Przyznam osobiście że nie sprzedałem ani sztuki a dobrałem jeszcze
  • Re: Dami Bogus Autor: ~dami [46.134.113.*]
    Trochę ryzyko na aktualny czas ale każdy robi jak uważa. Cześć puściłem
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Mikus [94.254.235.*]
    Po ile pusciles ?
    Nie chcę się chwalić
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Mikus [94.254.235.*]
    No ale połowę pakietu pusciles większość czy 1/3 a może całość
  • Re: Dami Bogus Autor: ~nowy [81.190.230.*]
    mnie zainteresował Introl i część kasy tam przeniosłem.
    Powiem ci, wyliczyłem tego pi razy drzwi 5 :2 na rzecz dywidendy tam gdzieś, w którymś poście ale od wewnątrz żere mnie to co napisałem ostatnio, w związku z ciągle oczekiwaną rekomendacją Bogusiowi / bez jego odpowiedzi/. Teraz cisza,poczekamy na Bogusia,
    zobaczymy co powie, -jak będzie chciał,jak nie to nie...
  • Re: Dami Bogus Autor: ~bogus [83.9.163.*]
    Musiałem dzis wczesniej pojechać do roboty i dopiero wróciłem . Raportu jeszcze nie czytałem oprócz tego co na 1 stronie . Sprzedać? No dzis był dobry dzień na handel wolumen jak przez pół roku jeszcze niedawno ale po znacznie wyższych cenach .
    Wynik netto pokazali średni , ale trzeba poszukać w raporcie gdzie zgubili 70 groszy na akcję. Juz kiedyś tak było ,ze w I kwartale nakupili towaru by miec z czego produkować a potem wyremontowali biurowiec i wypłacili dywidendę.
    Patrze na to spokojnie i z dystansem i kazdemu polecam . Mineło dopiero pół roku od zapowiedzi 3 letnich wzrostów.
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Mikus [94.254.232.*]
    Boguś rozumiem że nic nie sprzedałeś bo już się czułem tak że wszyscy sprzedali a ja zostałem sam z akcjami
  • Re: Dami Bogus Autor: ~dami [46.134.123.*]
    Dobre
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Stan [188.147.35.*]
    Pytanie nie do mnie ale odpowiem. Jasne, mogłem zrobić kółko i sprzedać po 68-70. Nie zrobiłem tego. Wierzę że kurs będzie znacznie wyżej i kółka mnie nie interesują. Odpowiadając na Twoje pytanie. Nie, nie zostałeś sam z akcjami. Nie wiem ile masz i jaka ilość jest dla Ciebie ilością tzw duża ale mam ich dużo ... Może nawet więcej niż Mastu. Ja czekam cierpliwie na godny zarobek. Tak czekałem na CDR, na TSGames i Mercator. I tutaj również tak będzie
  • Re: Dami Bogus Autor: ~axn [165.225.72.*]
    Okazuje się, że pierwsza pokusa pokonana i wszyscy z apetytem na wyższe poziomy. Bardzo dobrze, bo kolejny cel to 2Q, który powinien być jeszcze lepszy w zakresie przychodów i zysku - czyli im dalej tym lepiej. Przestrzeliłem zysk za 1Q - najlepszym typującym był Dami (2zł)- gratulacje. Ja jednak podtrzymuje wyniki na 2Q - 2,95 zł /akcję ( wątek: Wyniki 2019). Czas pokaże.
  • Re: Dami Bogus Autor: ~dami [5.184.238.*]
    Boguś szukając tych 0,70 zł,Ty musisz zobaczyć nie na to, jaki jest przyrost na magazynie bo to absolutnie nie wpływa na wynik tylko na materiałochłonność kosztową /RW/ bo to może wpływać tzn.ile złotówka sprzedaży teraz ciągła materiałów w relacji do r.ub a mnie już oczy bolą i nie włażę w te raporty do wewnątrz a trzeba by było i tam sprawdź, potem ew.powiedz.No i energia dla linii.Też pewnie w końcu dali se w 1q podwyżki za 2019,za linię, etc.Tak że pewnie znajdziesz te 70 gr.
    No i ludzi naprzyjmowali
    Co do kol.Stana Wydaje mi się że tak duży pakiet porównywalny do Mastu trudno byłoby sprzedać za wartość 68- 70 skoro średnia sprzedaży była około 62 do 63 zł, chyba?Tak że myślę iż dobrze zrobił przy tak dużym pakiecie, co nie znaczy że jakąś częściówkę nie mógł puścić a następnie zrolować lecz każdy ma swoją strategie i trudno w to wchodzić
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Stan [188.147.39.*]
    Była taka opcja by puścić 10proc ale po co. Zdolowalbym kurs do nawet 58 a to brzydko wygląda. Ja mam czas a wystrzal kursu po info się należał. Jak będę puszczac pakiety to na pewno powyżej 100zet
  • Re: Dami Bogus Autor: ~bogus [83.9.116.*]
    40 groszy zgubili na róznicach kursowych . Poza tym na kazdym poziomie zysku oprócz zysku netto jest lepiej niż w IV kwartale 2019. Za kilka dni wyniki pokaze Lentex ale juz widac że we włókninach Novita jest gigantem. Lentex 110 mln rocznie przychodu a Novita w 1 kwartale 40mln. Oprócz tego na koncie pojawiła się gotówka + 2,5 mln , do tego doszła inwestycja za 1,5 mln , spłata kredytów 7,5 mln .
    Kredytów zostało 7 mln a jest 3,4 mln gotówki uzbieranej przez 2 kwartały.
    Przepływy środków pienięznych z działalnosci operacyjnej w całym zeszłym roku wyniosły 4,1 mln ( w tym 7,4 w IV kwartale)a w I kwartale 2020 już 11,7 mln
    Mozna patrzec w przyszłośc optymizmem , tym bardziej że we włókninach w mocach jest potencjał na wzrost sprzedazy jeszcze plus 25%.
  • Re: Dami Bogus Autor: ~Stan [188.147.35.*]
    Nie ma porównania do Lentex na korzyść Novita. Miałem Lentex, wyszedłem ze stratą kilku procent. Zainwestowałem w Novita jako spółkę znacznie, znacznie bardziej perspektywiczną. Wszystkie wskaźniki są na tak
  • Re: Dami Bogus Autor: ~ed [93.181.146.*]
    Ja dokupiłem - choć pewnie za mało... :(

"Novita S.A. produkuje włókniny od ponad 40 lat. Wyroby zakładu wykorzystywane są przez sektor higieny osobistej, przemysłowej, gospodarstw domowych, a także branżę medyczną..."

http://www.novita.pl

W dzisiejszych epidemicznych czasach to dobra spółka. Bardzo dobra...
  • Re: Dami Bogus Autor: ~bogus [83.9.116.*]
    wynik ebitda aczkolwiek dobry bo rekordowy 8,3 mln w kwartał jednak nie szokuje jesli porównac go do czasów sprzed inwestycji kiedy oscylował kwartalnie w okolicach 6 mln. No cóz jednak jest kryzys .
[x]
NOVITA -0,61% 97,00 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.