W poniedziałek bedzie totalny spadek, siedzi tu taka spekula (pamietajcie, zarzad sprzedawal niedawno po 15,50 i 18zł! nawet nie czekali na dywidende!). Dodatkowo kryzys i spadek zapotrzebowania na prad sprowadzi te spolke do bardzo niskiej wyceny. w poniedzialek kto pierwszy ten lepszy a TKO bedzie tragicznie niskie. Ja juz bym sie przeniosl na cos innego np. Novite - spolka z wig-covid, produkuje maseczki i fartuchy, uruchomila nowa linie a dzis wyniki przychody +200% ebitda +200% a to dopiero I kwartal, to co bedzie sie dzialo w drugim i kolejnym jeszcze nie jest w cenie (poprzednio przy aktualnej wycenie 66zl wyniki byly duzo gorsze i bez perspektywy takiej jak teraz, ATH bylo 125zl przy 2x nizszych wynikach). A wg wyceny konkurencji czyli lentexu to w ogole powinna byc po 160zl ale to juz przesada... Mysle ze w poniedzialek kurs skoczy (przez weekend sporo inwestorow i spekulantow dowie sie o tej nieznanej spolce) i zarobie wzgledem dzisiaj.
novita nie płaci dywidendy. jak dla mnie odpada. ze zjazdu na irl bede sie bardzo cieszył i oby spadł jak najnizej - bede mogl taniej dokupic.z moją średnią zakupu nawet jak wypłacą 1zł na akcje to bede mial stope dywidendy 15% nie licząc tego co juz skasowałem
Ciekawe , rok temu żeby sprzedać kilka tysięcy trzeba było czekać czasem dwa -trzy dni .Teraz to ułamek dziennych obrotów .Wiec ktoś te akcje zbiera . Wcale nie jestem z tego zadowolony , z tymi spadkami w przyszłym tygodniu może być różnie . mam nadzieję na dobra cenę do dobrania ,ale mogę się rozczarować .
Dziwne jest też to, że wszystko dzieje się na niewielkim przedziale cenowym. Czyżby to mieliły się te same akcje? Bo dziwny byłby to przypadek, żeby akuratnie teraz znaleźli się chętni do przehandlowania 1/5 free float w ciągu kilku dni (mimo, że to czas dywidendowy). A przecież musiałaby ich być para - kupujący i sprzedający.