• A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Saladyn [37.248.209.*]
    Z tego co widzę ta spółeczka robi też inne ciekawe rzeczy poza testami na korone
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Monogryf [159.205.138.*]
    I wypłaca dywidendę
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~całus [37.47.64.*]
    Brać PKC będzie 100 zł za parę dni .
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~quote [195.54.187.*]
    Testy na koronę, to raczej śmiech.
    Ja i wielu innych siedzi tutaj ze względu na kardioznacznik.
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Marki [81.219.210.*]
    Dokładnie, tylko rozwój organiczny, nowe produkty np axumin, wzrost marży na specjalnych i 3 faza
    Reszta bez znaczenia
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Max [89.64.251.*]
    Też tak myślę. To może być długoterminowy trend wzrostowy przez lata. Trzymam.
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Tom [81.4.165.*]
    Na SYNEKTIK nie ma notowanych instrumentów pochodnych, więc na longa nie wejdziesz. Co najwyżej możesz kupić akcje.
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Kafar [77.45.38.*]
    Warto kupić i zapomnieć na kilka lat. Gwarantowany zysk kilkaset %
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~JANUARY [195.54.188.*]
    Ja tak właśnie trzymam. Długoterminowo.
    Wcześniej czy później ogłoszą ten sponsoring i wtedy mamy stopniową jazdę do góry przez dłuższy okres czasu. Może nawet kapitał zagraniczny się pojawi jak w Biotonie. Z Biotonem współpracują Chińczycy, to i kupują akcję tej firmy. Nie wiem czy jej nawet nie przejęli.
    Jak pojawi się zagraniczny sponsor, to też zapewne zaopatrzy się w akcje Synektika, wierząc w sens przedsięwzięcia.
    A info o sponsorze pojawi się pewnie szybko, bo nie będą chcieli, żeby wyciekło bocznymi drzwiami. :-)
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~ksiadzrobak [93.105.132.*]
    oj zawsze mi się lampka włącza jak słyszę, że na giełdzie coś jest gwarantowane.

Jest multum ryzyk na synektiku i trzeba to sobie jasno powiedzieć.
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~JANUARY [195.54.188.*]
    Ja o żadnych gwarancjach nie pisałem.
    Na synektiku, ryzyko jest stosunkowo zminimalizowane.
    Firma musi istnieć, bo dziesiątki szpitali z robotami chirurgicznymi pozostałyby bez wsparcia i serwisu. Wiadomo, że pewnie ściągnęliby ze stanów lub z innego kraju. Ale sądzę, że tutaj o bankruta nie ma się co obawiać.
    Jedyne, to czy dojdzie do 3 fazy. Uważam, że tak. Za dużo czasu i energii w to włożyli. To już trwa wiele lat, pokupione jakieś certyfikaty, licencje. Raczej wykluczam, że to nie wypali.
  • Re: A może tu wejść na longa ?????? Autor: ~Kafar [77.45.38.*]
    Trzecia faza jest już dawno przesądzona. Problemem jest to, jak długo ona potrwa - z partnerem komercyjnym szybko ok. 1 roku. Bez partnera biznesowego, czyli z finansowaniem z programów unijnych lub z NCBiR, dłużej - nawet powyżej 2 lat. Ale patent na cząsteczkę aktywną mają na wystarczająco długi okres i na pewno zdążą. Najważniejsze jest to, że dwie pierwsze fazy potwierdziły skuteczność i swoistość substancji w precyzyjnym obrazowaniu przepływu krwi przez mięsień sercowy oraz brak działań niepożądanych. Teraz, w trzeciej fazie, to samo trzeba potwierdzić na większej grupie ludzi, w różnym wieku, z różnych szerokości geograficznych i z różnymi stopniami zaawansowanie choroby wieńcowej. Dla nas to nic innego jak próba cierpliwości. Trzeba po prostu czekać i nie ekscytować się. Ja sobie zaglądam na Synektik ze dwa, trzy razy w miesiącu. A jak kurs schodzi niżej to sobie dobieram.
    Na szczęście spółka na bieżąco zarabia na produkcji i sprzedaży radiofarmaceutyków, chirurgii robotycznej (liczba zabiegów od roku szybko rośnie), obsłudze urządzeń do obrazowania i usługach informatycznych (ArPacs).

[x]
SYNEKTIK 2,26% 253,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.