• Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Mark [83.24.112.*]
    Splacili pozyczke PLW, zostalo w kasie 500k na finansowanie nowych produkcji. Ale o tym bylo wiadomo. Sprzedazy realnie nie ma. Dopiero ACS i HFC moga dac spolce kopa, pod warunkiem ze bedize sukces. Ale to dopiero Q4.

Prawdopodobnie czeka nas spadek lub konsolidacja przez najblizsze miesiace.
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Nie sądziłem, że jeszcze będzie dobra okazja do powrotu syna marnotrawnego na CFG. A tutaj taka niespodzianka. Myślałem, że wszyscy grają tutaj w terminie dłuższym niż kilka dni i zdają sobie sprawę z tego, że pierwszym naprawdę dobrym raportem będzie raport roczny za 2019 r. Pozdrawiam Starą Gwardię.
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Minifund [37.47.70.*]
    A co Ty dziadu oddałeś akcje?
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Wyprzedałem wszystkie akcje jak leci koło 20 lutego, jak tylko S&P500 przebiło w dół SMA200. Później przespałem jednak odbicie na gamingu. Ogólnie tak sobie na tym wyszedłem. Teraz od kilku tygodni wracam powoli na co lepsze ,,stare śmieci” jak jest okazja. CFG dobrze mi się kojarzy, bo zarobiłem tutaj sporo kasy. A coś mi mówi, ze zarobię jeszcze więcej.
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Lol [88.156.136.*]
    Słaby?
    Czego się spodziewałeś?
    Spółka nadal się restrukturyzuje po poprzednim zarządzie i wg mnie idzie im bardzo dobrze
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Typ [5.173.212.*]
    No właśnie, ktoś się spodziewał kokosow? Jakaś gra się sprzedawała grubo w q1? No nie
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~litości [178.73.8.*]
    G.wno się restrukturyzuje. Pieniądze z IPO oddane przed czasem, najlepsze IP sprzedane, wydawnictwo to już chyba musi być po prostu ściema dla akcjonariuszy.
    Taka spółka.
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~Jurek [5.173.48.*]
    Do końca roku da solidnie zarobić , trzeba patrzeć w przyszłość a nie za siebie .Kolejne tytuły czekają na premię , będzie dobrze .
    Pozdrawiam .
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~ksg [79.162.215.*]
    Słaby, bo taki musiał być.
    Nie mamy produktu, który mógłby się sprzedawać. Podczas kwarantanny były żniwa dla producentów gier, niestety nie skorzystaliśmy z tego w żadnym stopniu. HW kto miał kupić to już kupił, PD drogie i sprzedaje się tylko gdy pasterze łaskawie obniża cenę na kilkadziesiąt zł.

Raport słaby ale momentami całkiem zabawny, cyt" W naszej działalności skupiamy się na wydawaniu gier z kilku konkretnych gatunków, m. in. gier taktycznych, dlatego też w najbliższej przyszłości planujemy nawiązać współpracę ze studiami z zagranicy. Obecnie prowadzimy rozmowy z około 50 małymi zespołami, które często mają już niemal ukończoną grę, ale brakuje im doświadczenia w zakresie promocji i marketingu. Naszym celem jest, aby w zamian za naszą wiedzę, a także wsparcie przy przeprowadzaniu testów otrzymywać prowizję od sprzedaży wydanych gier."

Ciekawe jakaż to tajemną wiedzę dot. promocji i marketingu posiadał Prezio, bo jeszcze nie tak dawno na twitterze czy fejsbuku pytał czy ktos mu pomoże przy wydaniu gry. Jeśli ta cała rola tego doswiadczeonego wywawcy ma się ograniczać do wrzucenia info o grze na profilu cfg, to nie liczyłbym na dużą prowizję ;-)
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~fund [89.64.191.*]
    Dokładnie tak. Niech sobie prowadzi rozmowy z 200 zespołami. Na razie track record jest taki, że kto wpadnie, to ucieka.
  • Re: Obiektywnie - raport slaby Autor: ~kiszka [37.47.147.*]
    Niestety zapowiada się tu długa kiszonka. Wygląda na to, że CFG wybił na 19-20 tylko dlatego, że była mocna hossa na gamedive po spadkach marcowy a nie pod wyniki bo na te trzeba czekać do końca roku albo nawet początku 2021 r.
[x]
CFG 1,78% 2,29 2025-10-10 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.