Od 2 lat czytam o pewnych mocach trzymajacych kurs. To jest po prostu śmieszne co wypisujecie. Zobaczcie na nasza cała bananowa giełdę. Po prostu w takim kraju żyjemy. ilosc akcji to około 22 mln pln, wiec kapitalizacja circa 220 mln. Niech 1000 osób wyłoży 100 000 już skupi 50% FF. Przecież to nie są duże pieniądze. Po prostu tak jest w tym kraju. Po prostu !!!
Walne w drodze, zdaje sie ze chca nie tylko weglem palic i zwiekszyc oferte proponowanych produktow :) no mi to gra, plus chyba zatwierdza dywidende... zanosi sie na super ciekawy okres w TiMe
Dzisiaj nic, giełda zamknięta :) Mamy teraz normalną korektę, spółka jest i będzie stabilna, niestety kokosów tutaj nie będzie, jest uzależniona od marży sprzedawanych produktów, a na tym ciężko wykręcić duże zyski, w porównaniu do spółek opierających się na kontraktach, bardziej tutaj bym szedł w kierunku inwestycji pod dywidendę, w tym roku jej nie będzie ale jestem pewny że wróci w następnym roku, TIM wypłacał ładne dywidendy, stawia na e-commerce. TIM wróci do wartości 13 zł. Osobiście myślałem żeby się tego pozbyć przy pierwszej okazji ale raczej zostanę i będę dobierał szczególnie poniżej kwoty 11 zł trzymając właśnie pod dywidendę.
Trochę to jak krzyż wyglada. Ja załadowany pod korek TiMem, i liczyłem raczej na prezesa i jego wypowiedz ze zależy mu na wzroście wartości akcji a nie dywidendzie. No dywidenda ra jest raz nie ma. No dalej będę sienulieral przy modelu mini Amazona. Bez dywidendy, z dalszym rozwojem i rozbudowa magazynów jak również poszerzeniem asortymentu oferowanych produktów z czym w zasadzie mamy do czynienia patrząc na uchwały przygotowane na walne... myśle ze problemem spółki w tej chwili jest takie duże FF...
Wszystko zależy po jakiej cenie :) Spółka jest dobra i stabilna cały czas to podkreślam, jeżeli nie ma się nic innego na oku to tutaj śmiało bezpiecznie można na tym siedzieć, ja mam średnią 10,89 jeżeli spadnie to na pewno coś dokupię :) lepiej trzymać tutaj kapitał niż na lokacie w banku :D
Ja mam poniżej 10, ale niechce dywidendy tylko liczę na wzrost wartości. Krew się leje w stanach ciekawe czy TiM jutro spadnie czy ludzie przejrzą na oczy ze model biznesowy tej spółki jest najlepszy na czasu coivd i spółka jest jedna z tych która czerpie dodatkowe korzyści - wzrost sprzedaży kanałami internetowymi ... czas pokaże
Właśnie dobrałem po 10,3 :D TIM który ma mocne wsparcie na 10,5 Uśredniłem cenę w dół, a miałem z tego wysiadać ale taka cena ;p koło 15-16 wjedzie kapitał zagraniczny i liczę na odbicia ale czas pokaże, takie paniki powinny być przynajmniej raz w miesiącu :)
Astarta to był strzał bo kurs tak poleciał, chociaż i tak się zastanawiałem nawet żeby wejść przy 17. Siedzę na Tim, Famur, Bioton bo tam się zaczęło układać i jakieś chinole chyba, kupowały duuze pakiety po 4,4-4,5 ale tam lokowałem pod analogi insuliny do 2023 ogólnie wszystko może się wydarzyć i master pharm bo wiem jak firma się rozwinęła i rozwija, też dużo się zmieniło na lepsze, właściciel/prezes 65% akcji I ogłosili skup akcji do 3 lat, a akcji około 11% na rynku. Miałem amrest po 26.1 ale wyszedłem, na pewno tam wrócę bo oni mają sporo do odrobienia ale jeszcze nie teraz, jest kilka fajnych spółek ale brak kapitału, a zawsze trzeba coś gotówki mieć na taki dzień jak np. dzisiaj. A Ty co trzymasz?
TiM i Astarta to moje strategiczne inwestycje. Mailem biomed Lublin. Mam jeszcze trochę Wieltona wziętego w dołku ze średnia 3,2zl i trochę Amiki po 85. Na PKO kilka kulek zrobiłem ale nie wchodzę tam na longa. 60% tego co mam to TiM i Astarta... Ten master pharm brzmi ciekawie rzucę okiem... trzymaj sie