Dobrej Spółki z dobrym Prezesem i dobrymi perspektywami się nie sprzedaje. Tylko trzyma , kto by sprzedawał przedsiębiorstwo które przynosi zyski , tylko trzymać i cieszyć się bo w dłuższym terminie można zarobić krocie...)
Rok temu namówiłem znajomego na kupno po 12zł dzwonił dzisiaj że zrealizował zysk na dzisiejszej sesji sam powiem nie byłem do końca pewny czy to tak mocno urośnie kiedykolwiek :) Gratulacje dla posiadaczy
Nie jestem Warrenem ale w bufecie siedzę non stop od otwarcia mojej ulbionej knajpy... ... od wczoraj jestem bez akcji CFG - powodzenia wszystkim na LT - niech rośnie dalej ( nie naganiam na spadki, nie czekam na kółko). Pewnie już tu nie wrócę bo krs ucieknie - dużych zysków adameczek, minifund, kajtek i inni życzę!
Ja też spasowałem, sprzedając ostatnie akcje kupione koło 8 zł. Niech inni też zarobią. Będę tu od czasu do czasu zaglądał. Życzę wszystkim powodzenia. Adameczek, jak będziesz gdzieś odpalał kolejną rakietę, daj koniecznie znać!
>"Typ" ma absolutną rację pisząc: "nigdy nie jest zbyt drogo żeby kupić ani zbyt tanio żeby sprzedać" tylko, że na bananowej kiedy jest sektorowa korekta na całym gamingu to walą równo jak popadnie zarówno balony i pustaki jak i liderów oraz perełki. A w dodatku balony i pustaki nie są w karnecie podparte - nie ma ich gdzie i komu oddać bez łomotania na widełki więc przy takiej wysypce swędzącej jak dzisiaj ( 280 baniek obrotu na CDR wywalonych na -7,xx %) trwały wyścigi pt. kto taniej odda i dotyczyło to papierów bez fundamentalnie zagrożonej przyszłości. "sell in may and go away" ???
Już od dłuższego czasu gaming na GPW, to czysta giełda, wirtualne pieniądze. Zawsze można mówić, że coś ma taką wartość, jaką mu rynek przypisuje, ale kiedyś to miało odzwierciedlenie w rzeczywistości. Jedyne pytanie, czy bańka pozostanie do rozczarowania CP na CDP, czy druga fala korony już skoryguje.
Druga fala korony? A ogólnie póki spółki gamedevove zarabiają hajs na tym biznesie to pęknięcie banki spekulacyjnej nie będzie takie latwe. Cdprojekt przy 220 krzyczeli że balon i jak zleciał do 130 to cieszyli się że pękł