Popatrzyłem trochę na tę spółkę i w sumie dziwi mnie czemu kurs nie poszybował jeszcze do góry jak wszędzie, skoro branża dosyć dochodowa w ostatnim czasie. Wyniki finansowe spółki też bardzo dobre. Jak myślicie, jak to będzie tu wyglądało w najbliższych miesiącach?
Spółka powinna kosztować znacznie więcej ale jej jedyny chyba problem to brak PR a to chyba dlatego że zarząd i akcjonariusz wiodący chcą jak zakładam skupić akcje jak najtaniej
Moze byc. Skupia teraz co sie da. Oglosza wezwanie. Nawet jak wyniki kwartalne podbija kurs. To cena akcji na wezwaniu byla by srednia z 3 czy tam 6miesiecy.
Ja mam akcje spółki, które powonienem sprzedać 18 lub 19 maja po raporcie za 1 kwartał. Teraz się gryzę co robić... może jednak sprzedać je teraz i dokupić 15k akcji PCC, czy jednak czekać do raportu i kupować PCC... 18 lub 19 maja. Ale mam zagryzkę.
Ja bym sprzedal po 18 tak jak planowales pierwotnie. Lepiej trzymac sie planu zlozoneg o wczesniej. Jak ci sie nie uda zlapac dwoch srok za ogon to trudno. Ale mysle ze kurs pccexol duzo sie nie zmien do czasu raportu. Dlatego ja tak obstawiam kurs. Zawsze moze byc tu jakis wystrzal nie wiadomo skad. Lepiej liczyc wszystko realnie a nie zyczeniowo.
Rozumiem ze masz inne akcje ktore chcesz sprzedac kolo 18maja I odkupic wtedy pccexol?
Jezeli exol bedzie wtedy za drogi to kupisz cos innego, bo okazje sa kazdego dnia.
A jak cena bedzie dobra to kupisz exol.
Nawet jak spolka jest dobra a cena juz za wysoka to warto szukac czegos innego. A nie pakowac sie na gorce w zloty interes. Ale jaka cena bedzie za te 11 sesji dopiero zobaczymy.
To pytanie numer 2. Czy JRHOLDING wystrzeli po 15 maja, czyli po dniu z ogłoszeniem wyników za 1 kwartał 2020 ??? To ta spółka "blokuje" mi kapitał w tym momencie, który przydałby się na PCCEXOL. O innych spółkach nie wspominam, bo tam długoterminowe inwestycje.
To masz dobra cene wejscia.
Nie znam jrh. Ale mysle ze exol bedzie kolo 3zl za te 11sesji. To I tak bedzie dobrze. Zobaczymy.
Trzymaj sie pierwotnego planu I nie rob glupich ruchow.
Ja na exol mam wszystko juz zaplanowane. I zrobie to z zamknietymi oczyma bez emocji.
Zgadzam się zHoki_Maki, trzymaj się ustalonego planu, takie zmiany z reguły wychodzą na gorzej. Co do ceny Exola tez wątpię żeby przekroczyła do raportu 3.5 złotego i tez czuje ze będzie bujać.