nie róbcie sobie jaj nikt nie wie jakie będą tego konsekwencje, na razie nic nie można powiedzieć rynek nieruchomości zawsze reaguje z opóźnieniem, nie wiadomo ile ludzi straci pracę, ile firm nie przetrwa, a spadki na giełdach jeszcze mogą wrócić, chyba że znacie przyszłość
A zamiast pisać o jajach nie lepiej sprawdzić raport i twarde dane i zobaczyć że na 2020 rok sprzedane mają już lokale za 340 mln przy wyższej marży da wyższy zysk oczywiście żadne lokale w Gdańsku nie są przekazywane w 2020 roku jak sugeruje jakiś gościu sugerował to chyba nawet dziecko z przedszkola które nie jest jasnowidzem wie że to więcej niż 290 mln zł sprzedane w 2019 roku A czy trzeba być naprawdę jasnowidzem czy wystarczy popatrzeć na raport że 2/3 zysku Marvipolu to nie developerka to część magazynowa trzy magazyny z których kasa 129 mln spłynie w raporcie za 1q trzeba być jasnowidzem czy warunkową sprzedaż 2 magazynów za 80 mln z których kasa powinna spłynąć w 2q 2020 roku Czemu nie piszesz o konsekwencjach koronawirusa rynku magazynowym z którego pochodzi 2/3 zysku Marvipolu chyba to jest ważniejsze skoro tu jest większość zysku i wzroście sprzedaży magazynów w czasie pandemii w marcu co podał Panattonii z którym Marvipol buduje magazyny .Naprawdę trzeba być jasnowidzem czy wystarczy oprzeć się o fakty .
Już jest tanio c/z 2 a c/wk 0,3 płaczki płaczą o zagrożeniu i pewno będzie jeszcze taniej bo od 2q 2019 spółka poprawia zysk operacyjny co kwartał o 100% 200% i taka poprawa zysku tu nic nie daje bo i tak spółka jest już wyceniana jak bankrut bo 2 zł poniżej wartości likwidacyjnej .
Kolego sympatyczny inwestujemy.TY wiesz ile wart jest Marvipol ,ja wiem i wystarczy.Pełno tu narzekaczy którzy nie wierzą w rozwój i kolejne wzrosty zysków Marvipolu.Tylko po co tu siedzą?Ja tam spokojnie odliczam dni do głoszenia zysków za I kwartał jak piszesz powyżej setki milionów.Co dzień bliżej do końca maja.Jak się nie wie co pokaże spółka można wykazywać zdenerwowanie.Jak się ma takie dane jak Marvipol za zeszły rok to spokojnie czekałem kolejne kwartały by się utwierdzić że Marvipol zarobił w zeszłym roku 1,65 zł na akcję.I tak malkontentom to nie pomogło.Pewne,solidne i wzrastające zyski i to mnie trzyma przy Marvipolu.Jak ktoś chce 30-50 % zysku w tydzień to zapraszamy gdzie indziej na inne ,,grzanki,,.Ja wybieram PEWNOŚĆ ZYSKU. A każdy dzień to bliżej do oficjalnych wyników za I kwartał 29 maja.To najlepszego
Mam tylko nadzieję że każdy rozumie że 130 mln to kasa która wpłynie do spółki i zasili jej konta ale samego zysku zaksięgują 30 mln bo część już zaksięgowania w 2019 oczywiście był to zysk papierowy bo gotówką wpłynęła dopiero w1q dlatego tak bardzo polepszą się przepływy pieniężne Ale i tak 30 mln przy 8 mln rok temu daje znów wzrost o 300%i zmianę c/z W drugim kwartale też sądzę że zaksięgują 30 mln z magazynów co przy 10 mln rok temu daje znowu 200% poprawy zysku .
Ja tam się już nie mogę doczekać 29.05.Nawet nie dla oficjalnego ogłoszenia zysków a dla...poczytania co też ciekawego będą pisać obecni tu malkontenci.Zapewne jak zwykle w okresach ogłaszania dobrych wyników topnieją jak śnieg w maju.Ale zawsze można parę postów przypomnieć.To najlepszego.....
Jezeli wyniki maja byc tak dobre, to kurs juz musialby leciec do gory. Mysle, ze wyniki nie maja, az takiego znaczenia dla tej spolki, jak sentyment i stabilizacja w branzy.
Wy ciągle to samo, twarde dane ... super wyniki .. super spółka ... i co i nic. Kurs się nie rusza, wszystkie super wyniki są już w cenie . Patrzcie realnie . Co wam po tych niby maga informacjach jak kurs anie drgnie . Daje spółce szanse do końca roku i zobaczymy. Unimot 100 % już zarobił w 2 miesiące , a tu można sobie porozmawiać...... o super perspektywach
Sprzedaj, kazda zasade mozna zlamac. Po co trzymac, kupisz wiecej taniej, nie stracisz az tak duzo, sam napisales ze bedzie ponizej 2 zeta. Czy to juz nie jest aktualne ?
Nie sądzicie ze to genialna zasada: nie sprzedaje na stracie... Szkoda że wcześniej na to nie wpadłem, 12 lat na giełdzie a tu przepis na tacy, kiedy te 2zl?
Dnia 2020-05-01 o godz. 23:41 ~lunex napisał(a): > nie róbcie sobie jaj nikt nie wie jakie będą tego konsekwencje, na razie nic nie można powiedzieć rynek nieruchomości zawsze reaguje z opóźnieniem, nie wiadomo ile ludzi straci pracę, ile firm nie przetrwa, a spadki na giełdach jeszcze mogą wrócić, chyba że znacie przyszłość