Spółka póki co nie miała żadnych wzrostów ,
Te kilkanaście % na plus to jedynie marne odbicie przed prawdziwymi wzrostami ,
Biorąc pod uwagę udana restrukturyzacje firmy ,
Wypracowanie przyzwoitego zysku netto - kurs powinien być w okolicach 2 zł
A i to nie jest jakaś wartość wygórowana ,
Co ciekawe covid może pomoc w ograniczaniu kosztów pracowników - dopłaty do pensji , bonifikata 50% ZUS oraz tanie pieniądze z PFRu .
Spółka nie przestała produkcji co komunikowała a rząd będzie pchał kasę w infrastrukturę .
Wbrew pizorà niektóre zakłady w czasie pandemii mogą więcej ugrać
Ula po co te przekomazania czas pokaze jak napisalem dwa miesiace i albo ty mi albo ja Tobie przyznam racje aczkolwiek jesli twierdzisz ze cena 1.4 za radpol jest zawyzona to chyba nie masz pojecia o potencjale tej spolki patrz baltona okolice 1 zl historyczne dno jestesmy w przededniu odwrocenia trendu i pisze poprostu to co widze a akcje moje moge sprzedac po 5 zl teraz sie kupuje a nie sprzedaje gdyby nie koronawirus i zawirowania byloby po wynikach juz 2 zl byly historyczne podwojony zysk i dywidenda na horyzoncie to sa fundamenty o ile wiesz co to jest jesli jestes trolem tacy tez sie tu niedlugo pojawia to inna bajka mnie nie zbijesz z tropu zawsze inwestuje zgodnie z wlasnymi przemysleniami
7 maja wyniki za I kw,
Trochę tez czekam na sprzedaż Wirbetu , uwolniła by się gotówka która poszła by częściowo na spłatę zadłużenia częściowo jako kapitał obrotowy , Wpłynęło by to na poprawę wskaznikow
Oczywiście nie ma co liczyć na sprzedaż w wycenia wartości księgowej
nie podniecaj się są perspektywiczniejsze spółki i są bardzo przecenione, mabion spadł ze 120 zł na 23 zł a to spółka elita a radpol to spółka smieciowa, miałam ją długo i sprzedałam ze stratą po 1,50 zł tu długie lata nie zobaczysz 2 zł
po 1.5 sprzedac radpola to jak sprzedac bos po 3.9 hehe przykladow jest masa albo po 16 gr mostostal zabrze podobno mial byc trup chyba lepiej pilnuj garow Ula bo do inwestowania ci nie po drodze
Dnia 2020-05-01 o godz. 17:47 ~art napisał(a): > Ula po co te przekomazania czas pokaze jak napisalem dwa miesiace i albo ty mi albo ja Tobie przyznam racje aczkolwiek jesli twierdzisz ze cena 1.4 za radpol jest zawyzona to chyba nie masz pojecia o potencjale tej spolki patrz baltona okolice 1 zl historyczne dno jestesmy w przededniu odwrocenia trendu i pisze poprostu to co widze a akcje moje moge sprzedac po 5 zl teraz sie kupuje a nie sprzedaje gdyby nie koronawirus i zawirowania byloby po wynikach juz 2 zl byly historyczne podwojony zysk i dywidenda na horyzoncie to sa fundamenty o ile wiesz co to jest jesli jestes trolem tacy tez sie tu niedlugo pojawia to inna bajka mnie nie zbijesz z tropu zawsze inwestuje zgodnie z wlasnymi przemysleniami
Radpol przez lata uklepywał dno ,
Tez na nim siedzę od 2017 , przetrwałem spadki , restrukturyzacje itd.
Wychodzą na prosta , wydaje mi się ze to jest ich czas .
Co do CCC emisja o wartości 0.5 mld - to musi się przemielić będą co najwyżej podbitki pod wywalkę dodatkowo musi zmienić model biznesowy
mabion - olbrzymia strata netto i ebita
Jak miał bym gdzieś szukać możliwości zarobku jak nie tu to Może w branży OZE - perspektywy na najbliższe 10 lat ,
Susza jeszcze bardziej nakręci tą branże , Columbus ( olbrzymia kapitalizacja- ale wygrzany ) , RSP( mała kapitalizacja )
wazne rzeczy aktywa przeznaczone do sprzedazy ok 11 mln kasy na poczatek okresu o 2 mln wiecej niz rok temu raport neutralny wiadomo porównywalny z poprzednim rokiem na giełdzie raporty nie graja
Patrząc po spółkach, które raportowały wyniki, to u nich „rewelacja”. Szkoda, ze kwartał mało istotny dla spółki. Ze źródeł wiem, ze jutro spółka będzie miała konferencje. Dobrze, bo po wynikach za 2019 zabrakło komunikacji z rynkiem.
Z tego co patrzyłam to różnica w I kwartałach 2019 i 2020 r. wynika z wygaszania Wirbetu. Gdy uda im się w końcu zakończyć działalność Wirbetu nie będą mieć obciążenia. Dla przykładu Orlen miał ponad 2 mld straty i rośnie!!!!!!!
Radzio otrzyma duzyyyy zastrzyk gotówki z PFRu w ramach tarczy ,
Od 4 do 8% Przychodów z 2019 jako średnie przedsiębiorstwo , dodatkowo bonifikata 50% ZUS i dopłatę 40% do pensji ,
To będzie naprawdę duży zastrzyk gotówki ,
25% będą mogli przeznaczyć na spłatę kredytów ,
Akurat Radpol bardzo na tym skorzysta , dodam więcej , nie zarobił by takiej kasy w I kw. Na czysto jaka dostanie z PFRu ,
Ktoś o tym dobrze Wie dlatego tak ochoczo wystawił pakiet na kupno 20tk ,
I w zasadzie kurs się nie zsunął po jak by nie było wynikach takich sobie ,
Podsumowując Radzio dostanie bardzo tani pieniądz który będzie mógł umorzyć w 75% ,
Dodam więcej bardzo łatwo wyliczyć ile dostaną z PFRu :)
Dla niektórych Wiem ze to straszne Co napisze Covid jest okazją
Z tymi 20k to nie przesadzaj. Rozumiem ze tyle to większośc z obecnych na tym forum mogloby wystawić. Ta ja mam tu umoczone znacznie więcej.
A te wyliczenia to na czym opierasz? Może i przykłady są ok ale dostana te kwoty za okres jednego miesiąca? Dwóch. Tp na ile mogą liczyć? Na 2-3 mln pln?
Dostaną w/g mnie maksymalna możliwą subwencje to jest 3.5 mln
Do tego bonifikata ZUS 50% przez 3 miesiące
Oraz dopłata do pensji/postojowe
Kawał grosza ,
Subwencja z PFR w 24 godziny i kasa na koncie ,
Na pewno podadzą w raporcie za II kw.
Zależy o ile spadły im przychody w kwietniu w stosunku do marca. Wydaje mi się, ze nie o 75% żeby uzyskać maksymalna subwencje z PFR. Bliżej 25%, czyli 4% przychodów za 2019 rok, czyli jakieś 6 milionów złotych.
Kurs spadł o 5% po wynikach ale to drobnica sypała... nie ma zainteresowania chociaż wisi kupno 20k sztuk po 1,27 :) spółka niżej nie spadnie, bo widać, ze popyt jest przy tych cenach.
Dostaną I to bez problemu ,
PFR uprawia rozdawnictwo ,
Drukarki drukują pieniądze ,
Bonifikat z ZUS 50% i do tego +\- 1000zl na każdego pracownika przez 3 miesiące
Sprzedałeś w dołku ze tak jadem plujesz ?
Nie wiem czy tylko ja jestem jakiś dziwny, ale zakupiłem ich akcji po 1,26 i czuję się bardzo spokojny o nich. Nie wiem czy jeszcze nie dokupię bo widzę tutaj potencjał na wzrost. Cena za akcje tej firmy jest b.d wg. mnie :) Oczywiście nie kupowałem na pałę, analizowałem też raporty przez długi czas :p
kapitał zainwestowany lub przeznaczony na trading/inwestycje to już nie są pieniądze bo zakłada się że to stracisz, więc inwestując w coś zawsze zakładam że kasa zostanie zamrożona na długi okres i nie mam z tym problemu, a jak skok ceny będzie miał w krótszym okresie niż zakładałem to spoko :) zlecenie o którym pisał niecierpliwy za około 45k zniknęło już :) jak ktoś wkłada wszystko w jedną inwestycje to wiadomo że chce szybko zarobić, co innego jak masz kupione kilkanaście spółek i zamykasz te które dają Ci zadawalający zysk, a reszta czeka. Polecam spróbować takiej metody :) Zdrówka i cierpliwości :)