• Na majowe przemyslenia Autor: ~Ser [188.146.227.*]
    Re: Do grost-man 1 0ghost-man 2020-04-17 16:47 IP 46.171.121.*
    poproszę tak z 5 razy S na TBL jeśli można po te 17,00 ..wróciłbym do waloru :) :)
    Ghost ten twój system wiele razy sprawdza się - jest dobrym dodatkiem do analizy - można pisać choć co , mnie się wpisuje w moje analizy tylko ,,emocje ,,+ inne okoliczności. i nie robię kółeczek
    Pijcie piwko i odpoczywanie - o myciu rąk i masce nie zapominać
    Pogody życzę
  • Re: Na majowe przemyslenia Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-05-01 o godz. 05:39 ~Ser napisał(a):
    > Re: Do grost-man 1 0ghost-man 2020-04-17 16:47 IP 46.171.121.*
    > > poproszę tak z 5 razy S na TBL jeśli można po te 17,00 ..wróciłbym do waloru :) :)
    > > Ghost ten twój system wiele razy sprawdza się - jest dobrym dodatkiem do analizy - można pisać choć co , mnie się wpisuje w moje analizy tylko ,,emocje ,,+ inne okoliczności. i nie robię kółeczek
    > > Pijcie piwko i odpoczywanie - o myciu rąk i masce nie zapominać
    > > Pogody życzę

to nie jest system (system daje sygnały tu kup tu sprzedaj)
    opieram sie na analizie technicznej mocno podpartej analizą wolumenu za pomocą paru wskaźników oraz sporej praktyce z obserwacji .. to co pisałem Ci już chyba parę razy poczytaj parę opracowań na temat analizy wolumenu sa ludzie którzy tylko pod to grają, to co pisałem wiele razy wolumen najtrudniej oszukać (resztę wskaźników znacznie łatwiej) jest na to parę sposobów ale nie sa proste, wymagają sporej kasy lub niestety naginania mocno prawa - czasem można przegiąć :) :)

rysowałem przecież "drabinkę dla optymistów" była dostępna na forum nawet z tego co widzę 110 razy otwierana :) :)
    idealnie walor zareagował zgodzie z kreskami w takim wypadku stawiasz krótkiego stopa albo wypadasz po całości

link

ja nie robię kółeczek .. ja jestem gracz więc gram traktuje akcje jako towar kupuje gdy jest w atrakcyjnej cenie - przeceniony
    sprzedaje gdy jest na ten towar popyt i w cenie wyższej która mnie zadawała .. zwykły handel ...nie liczę na to ze uda mi sie kupić towar najtaniej i nie łudzę sie ze sprzedam towar najdrożej .. zadowala mnie zysk jaki sobie założyłem na tym towarze
    ten towar skubałem sobie po 12 - 13,50 zł bo ewidentnie było widać akumulację ( też sporo wyświetleń 150 razy)

link

oddałem przed 16 zł bo tak mi wychodziło na kreskach i zysk procentowy jaki sobie założyłem już mnie tam zadowalał ..czasami dziele towar na cześć i sprzedaje na różnych poziomach jeśli widzę szanse na dalsze wzrosty - tu nie widziałem
    kurs dotarł do 18,40 wiec można było znacznie więcej zarobić ale ja swój plan zrealizowałem zarobiłem tyle ile zamierzałem przy zakupie towaru więc czy z tego powodu mam rozpaczać ?? czy poniosłem stratę ?? nie bo zrealizowałem swój plan i zysk jaki planowałem ...
    ostrzegałem że towar robi sie nieświeży :) :) i zaczyna mi śmierdzieć parę osób skorzystało które poznały w jaki sposób odkryć analizy ukryte - nie wszystko można upubliczniać bo "inwestorek" czyta wszystko na forum (wystarczy sprawdzić IP wiele wpisów jest z pod tego samego pisanych pod różnymi nikami - poskazywałem już to)

link

tu masz w ramach ciekawostki system (skoro sie tak upierasz przy tej nazwie :) :)) . na którym kiedyś grywałem w dawnych czasach
    na dole masz wskaźnik którego używam również obecnie przy analizach
    to wykres TBL na interwale dziennym pasek na dole różowy to pozycja S błękitny to pozycja L

jak widzisz często bywa spóźniony jeśli podkręcisz mu parametry to sie majta za często i tak jest z większością systemów
    nie ma złotego grała najlepsza niestety jest własna analiza i podejmowanie własnych decyzji taki jest mój wniosek kazdy może miec zupełnie inny :) :)

link
  • Re: Na majowe przemyslenia Autor: ~Ser [188.146.97.*]
    Dzięki wiem że mi wkuwasz do głowy , jest wolne i na pewno to jeszcze raz przeanalizuje , ,,system ,, miałem na myśli wszystkie używane pomoce wskaźniki + doświadczenie oraz odwagę (decyzję - bo musisz mieć czas na obserwację )
    Szacunek
    Pisałem o LemanBraders : to krótko 5 K bez stopa -12k zł i ,,głupi,, pożyczyłem 5k zł (brakło zabezpieczenia)i dobrze że kolega poprosił o kasę zamknelem z -5 K zł
    Glupota z małym szczesciem
    Z poważaniem i na piwko
    NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK GRA NA KONTRAKTACH BEZ STOPA !!!!!!! zapamiętaj to i zapisz sobie na monitorze

od tej zasady jest tylko jeden wyjątek nazywa się PAN STERNIK czyli ten który steruje tymi kontraktami - on może grac nez stopów :) :) :)

zanim wejdziesz w pozycje musisz juz znać pozycje zakładanego stopa oraz zakładanego zysku po którym zamykasz pozycje - skracasz pozycje lub obniżasz stopa tak aby zachować zdobyty zysk ..
    kontrakty terminowe przy małej wiedzy technicznej to krótka droga do wyzerowania portfela
    kontrakty terminowe przy słabej psychice to pewna droga do wyzerowania portfela
    i niestety ostatnia prawidłowość - każdy świeży wchodzący w kontrakty to w 95% kandydat do wyzerowania portfela i niestety bez tego nie ma szans na nauczenie sie gry na kontraktach - tylko nauka pokory na własnej du.... przynosi efekty i to tez dla niewielkiego procenta graczy - reszta z gołymi du... znika na zawsze z tego rynku

Teraz bez stopa nie gram szanuje zdrowie
    Miałem duży zysk z 5 K +23 K zł w tydzień to wiesz gdzie rozum był
    poziadałem zmysły nie dałem sobie powiedzieć że nie mam racji
    Jestem na Fut długim obserwatorem bo zawsze jest K i S do otwarcia
    10 pkt straty wystarczy a zysk obserwuje i często stopa podnoszę , Ele jak 50 pkt + to super (30 - 40 nawet 20 cieszy )
    Na TBULLu czytałem 3-y twoje analizy i były super dla mnie
    żałuje ale miałem 200szt. Teraz 500 i nic więcej, tu płynność kiepska na półce i te otwarcia zamknięcia szturmowe
    Poczekam i dzięki
    sztukowe otwarcia
    Forum TBULLa szanuje innych
    Pozdrawiam
  • Re: Na majowe przemyslenia Autor: ~krs [37.47.231.*]
    ghost , już tyle razy pisałeś , że odejdziesz .
    odejdź proszę wreszcie a nie tylko opowiadaj.

wiem ,że tam leszczyki będą pisać że masz zostać .
    ale zrób to co mówisz .

ja już nie mam siły cię czytać , wybacz.
    Dnia 2020-05-01 o godz. 17:50 ~krs napisał(a):
    > ghost , już tyle razy pisałeś , że odejdziesz .
    > odejdź proszę wreszcie a nie tylko opowiadaj.
    >
    > wiem ,że tam leszczyki będą pisać że masz zostać .
    > ale zrób to co mówisz .
    >
    > ja już nie mam siły cię czytać , wybacz.

rozumiem że mam ci dać grac a nie przeszkadzać .. ??? :) :) :)

• Re: Na majowe przemyslenia Autor: ~Ser [37.30.49.*]
    Spokojnie KRS nie każdy jest taki mądry jak ty - nie obrażam , można nie czytać
    Każdy szuka swojej metody na zyski , nie każdy odpisze coś szczerze ,
    Jest kilku jeszcze Bart, Nowu Jaja jak chce Ja Ghosta czytałem w czasie gdzie decyzja podjęta natychmiast lub drugi dzień była zgodna i dawała zwrotkę
    Dziękuję i na majówkę -chłodne piwko na noc
    Dnia 2020-05-01 o godz. 17:50 ~krs napisał(a):
    > ghost , już tyle razy pisałeś , że odejdziesz .
    > odejdź proszę wreszcie a nie tylko opowiadaj.
    >
    > wiem ,że tam leszczyki będą pisać że masz zostać .
    > ale zrób to co mówisz .
    >
    > ja już nie mam siły cię czytać , wybacz.

OK. dam ci spokój co najmniej przez tydzień .. graj zobaczymy czy w końcu będzie to jakaś gra z jajami :):)

MYŚLĘ ŻE OD WCZORAJ ZACZĄŁ SIĘ PRAWDZIWY RUCH NA JAKI SIĘ NASTAWIAŁEM WIĘC AKCJE NIE BARDZO JUŻ MNIE BĘDĄ INTERESOWAŁY
    nastawiam się na 1470 - 1450 na FW20 zobaczymy co z tego wyjdzie ...
  • Re: Na majowe przemyslenia Autor: ~krs [37.47.231.*]
    nic tu nie pogrywam ani nie gram ale przyznaje że sprzedałem w tamtym tygodniu 10 tys ze stratą , potrzebowałem kilka groszy na inną inwestycje . więcej nie sprzedaje . ta podaż pewnie się przyczyniła do ogólnej sytuacji na papierze. sorki , tyle.
    bez komentarza .. :zgodnie z prośbą ... :) :)
  • Re: Na majowe przemyslenia Autor: ~stefan [5.173.41.*]
    Dnia 2020-05-04 o godz. 15:06 ~krs napisał(a):
    > nic tu nie pogrywam ani nie gram ale przyznaje że sprzedałem w tamtym tygodniu 10 tys ze stratą , potrzebowałem kilka groszy na inną inwestycje . więcej nie sprzedaje . ta podaż pewnie się przyczyniła do ogólnej sytuacji na papierze. sorki , tyle.

To brzmi jak przyznanie się do winy - napisz jeszcze skąd wiedziałeś o raporcie ?
[x]
TBULL 0,00% 3,68 2025-11-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.