jeden Półgrabi drugi Półgrabi , Szatankom pasuje a wszyscy "walczą o wzrost wartości dla akcjonariuszy" :))) Szatanki dominują i cieszą jak dzieci bo znów udało się zrobić wielką stratę , którą sobie będą rozliczać w następnych latach :)
-9 197000 za kolejny rok w którym był słaby PLN (szansa na dobry eksport) i wielki wzrost cen żywności ( TVN trąbiło o tym bez przerwy) Geniusze !
Minus 6,8 mln za 2019 skonsolidowany,minus 9,7 jednostkowy.
Najciekawsze jest że stratę w 2019 wygenerował pamapol w Ruscu czyli konserwy i słoiki i miałem rację,zwalili na cenę surowca
Po pierwszym czytaniu widzę r/r wzrost przychodów, wzrost kosztów ogólnego zarządu, ,ale nie wiadomo co kryje się pod tą pozycją. Mogą wpisywać sobie dowolne kwoty bo nie ma jak tego sprawdzić. W zeszłym roku była rezerwa 500.000 na prowadzenie kosztów sądowych teraz ukryli to w ogólnej rezerwie.Doszukać się też nie mogę milionów z dofinansowania unijnego.Żenadą też jest list do akcjonariuszy z tymi samymi tekstami o restrukturyzacji i budowaniu wartości dla akcjonariuszy...analizuję dalej z akcjami zostaję.
Dnia 2020-05-01 o godz. 11:16 ~Mniam napisał(a): > Po pierwszym czytaniu widzę r/r wzrost przychodów, wzrost kosztów ogólnego zarządu, ,ale nie wiadomo co kryje się pod tą pozycją. Mogą wpisywać sobie dowolne kwoty bo nie ma jak tego sprawdzić. W zeszłym roku była rezerwa 500.000 na prowadzenie kosztów sądowych teraz ukryli to w ogólnej rezerwie.Doszukać się też nie mogę milionów z dofinansowania unijnego.Żenadą też jest list do akcjonariuszy z tymi samymi tekstami o restrukturyzacji i budowaniu wartości dla akcjonariuszy...analizuję dalej z akcjami zostaję.
Dla mniejszościowych jest tradycyjnie środkowy palec w postaci wyników za 2019 , przykryty gadką szmatką o budowaniu wartości dla akcjonariuszy czyli -0,2 na akcję . Stracić 9 mln na tak prostej i policzalnej produkcji konserw i słoików to trzeba być tępym , lub złodziejem , oby spotkało ich to samo co zgotowali innym ale x2 !
Zgadzam się,patrz inne firmy dań gotowych,świetnie sobie radzą np.notowane na giełdzie makarony potrafią zyski wypracowywać, uważasz że od 1 kwartału będzie przełom?
Dnia 2020-05-01 o godz. 12:04 ~Zenon napisał(a): > Zgadzam się,patrz inne firmy dań gotowych,świetnie sobie radzą np.notowane na giełdzie makarony potrafią zyski wypracowywać, uważasz że od 1 kwartału będzie przełom?
ci ludzie zamierzali od lat okraść innych którzy im zaufali inwestując w ich firmę i licząc na dywidendy , pieniądze od lat wyprowadzali z firmy bokiem bo to zwyczajnie nie jest możliwe by dominujący akcjonariusz Amerykanka Sp. z o.o własność szataniaków zgadzała się na brak zysków a ci spokojnie sobie zasiadają a to w zarządzie a to w RN i nic się nie przejmują , Dlaczego ? Bo wyprowadzają z firmy kasę z pominięciem mniejszościowych , kto wie czynie na jakąś spółkę cypryjską .
Czy tu się coś zmieni? Może , ale gdy CBA i KAS zapuka do tych którzy ten proceder tolerują/kryją . Nazwałem ich "dziadami kalwaryjskimi" ale to w sumie obraża tych nieszczęśników spod Kalwarii , a tu inne określenia i znacznie gorsze winny być użyte .
Oczywiście sygnalizowałem właśnie taki obrót spraw i to , że będzie próba wyciśnięcia Ostatnich Mohikanów na bazie wyników za 2019 , tyle , że obecnie te "kołchoźniki" miłośnicy Maseratti (bo są widły w logo :D) siedzą w swojej pułapce bo nie mają "legalnego" kapitału na wsparcie kapitałowe a Wielton jest w wielkich tarapatach . Zastaw akcji PMP ? a dlaczego nie Wieltonu? bo może tamtych WLT nikt nie chciał przyjąć??? tylko to przychodzi mi do głowy i tylko to jest realnym powodem do oczekiwania "cudownego ozdrowienia" Pamapolu w roku 2020 , w liście Bartusia Półgrabiącego jest sygnał , że właśnie tego można się spodziewać - 2 słowa w nawiasie (wzrost sprzedaży) . Nie zmieniam podejścia , czekam na wyrok sądu i zwiększę freeriding na dołkach bo mam troszkę miejsca z tendencją do powiększenia . Każda normalna firma wykorzystała ostatnie 2 miesiące do drogiego upłynnienia zapasów . 30/31 maja zobaczymy co zrobił Pamapol w 1 kw. Pozdrawiam
ja nie wiem jaka jest wartość godziwa bo firma mojego syna o obrotach 100 x mniejszych ma rentowność 45 % ale jeśli firma nie ma rentowności 2-3 % to PO CO SIĘ MĘCZYĆ?????????????? 2 % to 11 mln 4 to 22 mln czy jakakolwiek firma niemiecka , austriacka czy szwajcarska działałaby z rentownością - 1,5% ??????
trudno mówić o wartości godziwej firmy którą zarządzają oszuści lub nieudacznicy , póki co wciąż wk wynosi 2,8 zł