To wyniki za IV kwartał 2019, wiadomo było że będą słabe. Dopiero od marca br. jest znacząca poprawa - Infermedica, CEGC rozpoczęcie Mapy Genomicznej Polski i zyskowa sprzedaż pakietu INNO-GENE. Poprawę zobaczymy w raporcie za I kwartał 2020 r. czyli 15 maja.
Tak dokładnie,teraz był czas na zajęcie pozycji,kurs jest nisko i uwzględnia owe wyniki,zobaczycie co spółka zarobiła za 1kwartał,to wtedy będziecie dziczeć,że za darmo oddaliście akcje...
mam akcje, ale patrzę obiektywnie. spłacili zobowiązania długoterminowe i krótkoterminowe. działają obecnie w sferze pracy zdalnej plas podpisane umów z firmami wysoko lun niedoszacowanymi na gpw. będzie dobrze ale potrzeba czasu. ja pozostaję. strata wg. mnie wliczona w cenie. tak byłoby ponad 2 pln. pozdr.
"W dniu 9 kwietnia 2020 roku dokonał zbycia akcji spółki portfelowej - Inno-Gene SA z siedzibą w Poznaniu. W ramach transakcji na rynku NewConnect Emitent sprzedał 557 186 akcji za łączną cenę 2.607.822,09 PLN. Po przeprowadzeniu transakcji Emitent posiadał łącznie 157 540 akcji spółki Inno-Gene SA, co stanowi 2,76% w kapitale zakładowym i 2,76% głosów na walnym zgromadzeniu Akcjonariuszy. Następnie w dniu 16 kwietnia 2019 roku Emitent w ramach transakcji na rynku NewConnect Emitent sprzedał 157 540 akcji spółki Inno-Gene SA."
Tak, spółki z new connect są dobre na podbitkę i ucieczkę.Ilu ludzi zostało zrobionych w bambuko na tych spółkach-pozostawionych na 400%górce.Nie mówię,że ten rynek jest zły,są tam również perełki,ale trzeba być ostrożnym,bo sitwą nie śpi i czyha na łatwy pieniądz...pozdr.