Dnia 2020-04-27 o godz. 19:56 ~Ozrys napisał(a): >Żyjesz w Polsce to w czym dostaniessz..Pomyśl! Nie kpij, bo w ING dostajesz w Euro. Piszesz wniosek o przewalutowanie i dopiero masz PLN
Dnia 2020-04-27 o godz. 20:08 jarof1 napisał(a): > Dnia 2020-04-27 o godz. 19:56 ~Ozrys napisał(a): > >Żyjesz w Polsce to w czym dostaniessz..Pomyśl! > Nie kpij, bo w ING dostajesz w Euro. > Piszesz wniosek o przewalutowanie i dopiero masz PLN >
W ING dostaniesz w euro/Nic nie trzeba pisać o przewalutowanie bo przewalutują po niekorzystnym dla ciebie kursie Trzeba założyc rachunek w ING w euro/Jest to proste ale wymaga wizyty w banku(wymagało)
Ja biorę w euro, banki mają za duży spread. W PKO bp wcześniej trzeba było tylko zmienić rachunek na dwuwalutowy, w millennium masz od razu w euro, chyba że zlecisz przewalutowanie na złotówki, ale też nieopłacalne. Lepiej wymienić euro w wirtualnych kantorach bankowych. W różnych BM-ach jest różnie. Ogólnie dywidenda jest w euro i Ty decydujesz co chcesz z tym robić.
Dnia 2020-04-27 o godz. 20:46 ~fun napisał(a): > Ja biorę w euro, banki mają za duży spread. W PKO bp wcześniej trzeba było tylko zmienić rachunek na dwuwalutowy, w millennium masz od razu w euro, chyba że zlecisz przewalutowanie na złotówki, ale też nieopłacalne. Lepiej wymienić euro w wirtualnych kantorach bankowych. W różnych BM-ach jest różnie. Ogólnie dywidenda jest w euro i Ty decydujesz co chcesz z tym robić.
P.S. Jak będziesz wypłacał w euro, to nie bierz większych nominałów niż 100 euro. Kiedyś wziąłem 500-ki i w Hiszpanii pół godziny szukałem miejsca by przyjęli.:)
Korzystając z okazji. Dostając dywidende i majac rachunek w ing jest ona autoamtycznie pomniejszana o podatek? Czy powinienem rozliczyć się z niego samodzielnie w przyszlym roku?
Dnia 2020-04-29 o godz. 14:01 ~sokol napisał(a): > z ASBISu dostałem w dolkach (trzeba konto walutowe założyc, można po fakcie) , czyli tutaj w jurkach będzie
Posługuj się polszczyzną chłopcze.dolkach ,jurkach?Co to qużwa znaczy?Nie umiesz pisać?Policjant jesteś? IRL płaci dywidendy w walucie obowiązującej na Litwie czyli w EURO!