skoro cała sprzedaż po zmianie przepisów będzie w 4q20 r to czego obecnie oczekujesz ? wyniki będą dopiero w marcu 21r. ale jak zwykle wtedy wszyscy będą kupować :) patrząc na przyszłe wyniki spółek z gpw to wg mnie elzab ma potencjał i możliwe dobre wyniki, większość spółek raczej spadki. 4q19 to wynik 9 mln zysku operacyjnego z małej grupy podatników wiec 4q20 powinno być bardzo dobrze raczej obawiałbym się o sprostanie popytowi bo będzie duży jak zapytasz w branży to się dowiesz że szykuje się największa wymiana kas
To chyba proste. Jak, to jest że rynek nie widzi tej świetlanej przyszłości. Dzisiaj coś drgnęło, ale generalnie obroty beznadziejne. Cos jest nie tak z tą firma. Może zależność od właściciela, który może zrobić co chce z kursem jak i z zyskami. Może coś innego.
duzi na tej spółce nie mają czego szukać - za mała płynność, jeden duży właściciel mali w większości kupują już gotowe wyniki
z elabem już tak było w 2013 roku kiedy była sprzedaż dla małych podatników spółka zaczęła rosnąć pod koniec lutego jak na rynek poszła informacja że brakuje kas dla przedsiębiorców a było to wtedy ok 50 tys podatników: https://buchcom.pl/aktualnosci/350-kto-musi-miec-kase-fiskalna-od-1-marca-2013-roku.html zobacz wykresy, poczytaj informacje prasowe
Jak myślisz co się stanie w grudniu 2020 r. Zapytaj u producentów, bo po przesunięciu terminu z 1 licpa dla hoteli i restauracji to będzie razem ok 300 tys. Tak szacunek dla tych grup połączonych to 300 tys kas!!. Jak pójdą na rynek informacje że brakuje kas itd to jak zwykle wtedy wejdzie reszta. Historia się powtórzy.
Ok, pożyjemy zobaczymy, tylko po co podbijać bębenek jak instrument nie stroi. Na razie widzę trzymanie kursu w ryzach, a lekki wzrost tłumiony. A co z wycofaniem spółki z rynku???
masz rację - nie stroi to trzeba czekać. nie ma co podbijać skoro można będzie kupić taniej ja czekam na jeszcze niższą cenę bo teraz nie wiadomo co się wydarzy na rynku wyniki będą dopiero po III i IV kwartale, czyli tak naprawdę dopiero roczne sprawozdanie pokaże prawdę jakąś część mam a resztę będę dokupowywał niżej obstawiam że na rynku będzie słabo więc i elzab nie będzie rósł