tej informacji nie znalazłem w komunikacie. jeśli bedzie po złotówce to będzie rodzaj wymuszenia, bo mnie nie stać na wpłatę 10 złotych za każdą akcję teraz. co robić?
Dokładnie mnie też nie stać co oznacza, że emisja wpływa na moje decyzje inwestycyjne. W taki sposòb, że ktoś odkupi ode mnie akcje po 1 zł. Ktòre kupowałem pow. 11 zł. I to w sytuacji gdy nie chcę sprzedawac, bo uważam, że spòlka jest warta znacznie więcej.
Dlatego w tym momencie niech każdy napisze maila do KNF. Ilość maili wpłynie na zainteresowanie. Następnie zakładam, że spòłdzielnia z Krzeszowic też będzie przeciwko stąd napiszę do nich czy podjęliby się wzięcia pełnomocnictw oraz ew. zaskarżenia.
Emisja pow. 1 mln euro wymaga zatwierdzenia KNFu i myślę, że KNF ' widząc' cele zrobi na tyle by maks odsunąć emisję.
Pełnomocnictwo na Nwza nie wymaga tworzenia porozumienia. Jest bardzo proste, tanie. ( ale to po rejestracji obecnych akcji chyba, że do Nwza nie będą zarejestrowane do głosowanie z obecnych, ale w takim momencie rolą KNFu jest sprawdzenie skąd takie poczucie mocy tzn. kto ile faktycznie ma i czy nie omija obowiązku wezwania)
Wartość nominalna 1 akcji wynosi 1 zł. czy to znaczy, że będą emitować po złotówce? niech ktoś poda jakiegoś maila kontaktowego do tej spółdzielni. a może SII pomoże? Ja bym tam uderzał zamiast do KNF. Nie ma przepisu, że KNF musi zatwierdzać emisje powyżej 1 miliona euro.
SII pomaga, ale ludzie nie garną się do zawierania porozumien. Na szczęście Wza i Nwza mają pełnomocnictwa ( ten co wykonuje w naszym imieniu głos nie może zagłosować inaczej niż jest w pełnomocnictwie przez co mamy pewność głosowania zgodnie z naszą wolą)
kontakt do spòłdzielni
rszzkrzeszowice@op.pl
Jakby się podjęli to jest ogromną szansą zablokowania, bo wtedy nie byłoby potrzeby być fizycznie na Nwza a to zwiększa frekwencję.
Chyba nie ma tutaj nikogo komu taka emisja byłaby na rękę przez co dbając o siebie poprzez wysłanie pełnomocnictwa jest rozwiązaniem bardzo realnym i w zasięgu każdego.
zgromadzenie nie pomoże, bo na pewno uchwała przejdzie. dlatego trzeba zaskarżyć. tu może się SII przydać, albo trzeba się nam samym zorganizować i znaleźć prawników w Krakowie aby to zaskarżyć do sądu.
Taka emisja wymaga napisania prospektu emisyjnego i musi on być zatwierdzony przez KNF. Inaczej niż z emisją serii EE, gdzie nie wystarczył jedynie dokument informacyjny.
Z ilości akcji w uchwale można wyczytać, że zakładają, że do momentu nwza emisja serii EE zostanie zarejestrowana.
Na razie uchwała jest projektem, może jeszcze zostać zmieniona. Nabierze mocy dopiero po wza.