• jaka cena emisyjna? Autor: ~zmartwiony [83.26.245.*]
    tej informacji nie znalazłem w komunikacie.
    jeśli bedzie po złotówce to będzie rodzaj wymuszenia, bo mnie nie stać na wpłatę 10 złotych za każdą akcję teraz. co robić?
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Hehe [37.47.66.*]
    Po ile jest nominał ? Zobacz sobie kto jest podpisany pod komunikatem i będziesz miał odpowiedź
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~spek [194.150.197.*]
    Dokładnie mnie też nie stać co oznacza, że emisja wpływa na moje decyzje inwestycyjne. W taki sposòb, że ktoś odkupi ode mnie akcje po 1 zł. Ktòre kupowałem pow. 11 zł. I to w sytuacji gdy nie chcę sprzedawac, bo uważam, że spòlka jest warta znacznie więcej.
    Dlatego w tym momencie niech każdy napisze maila do KNF. Ilość maili wpłynie na zainteresowanie. Następnie zakładam, że spòłdzielnia z Krzeszowic też będzie przeciwko stąd napiszę do nich czy podjęliby się wzięcia pełnomocnictw oraz ew. zaskarżenia.
    Emisja pow. 1 mln euro wymaga zatwierdzenia KNFu i myślę, że KNF ' widząc' cele zrobi na tyle by maks odsunąć emisję.
    Pełnomocnictwo na Nwza nie wymaga tworzenia porozumienia. Jest bardzo proste, tanie. ( ale to po rejestracji obecnych akcji chyba, że do Nwza nie będą zarejestrowane do głosowanie z obecnych, ale w takim momencie rolą KNFu jest sprawdzenie skąd takie poczucie mocy tzn. kto ile faktycznie ma i czy nie omija obowiązku wezwania)
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~cieniak [212.160.153.*]
    odpisz co zalatwiles w srawie krzeszowic tez tak myslalem aby do nich podjechac i pogadac
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~zmartwiony [83.26.245.*]
    Wartość nominalna 1 akcji wynosi 1 zł. 
    czy to znaczy, że będą emitować po złotówce?
    niech ktoś poda jakiegoś maila kontaktowego do tej spółdzielni.
    a może SII pomoże? Ja bym tam uderzał zamiast do KNF. Nie ma przepisu, że KNF musi zatwierdzać emisje powyżej 1 miliona euro.

• Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~spek [194.150.197.*]
    SII pomaga, ale ludzie nie garną się do zawierania porozumien. Na szczęście Wza i Nwza mają pełnomocnictwa ( ten co wykonuje w naszym imieniu głos nie może zagłosować inaczej niż jest w pełnomocnictwie przez co mamy pewność głosowania zgodnie z naszą wolą)

kontakt do spòłdzielni

rszzkrzeszowice@op.pl

Jakby się podjęli to jest ogromną szansą zablokowania, bo wtedy nie byłoby potrzeby być fizycznie na Nwza a to zwiększa frekwencję.
    Chyba nie ma tutaj nikogo komu taka emisja byłaby na rękę przez co dbając o siebie poprzez wysłanie pełnomocnictwa jest rozwiązaniem bardzo realnym i w zasięgu każdego.
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~zmartwiony [83.26.245.*]
    zgromadzenie nie pomoże, bo na pewno uchwała przejdzie. dlatego trzeba zaskarżyć. tu może się SII przydać, albo trzeba się nam samym zorganizować i znaleźć prawników w Krakowie aby to zaskarżyć do sądu.
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Jan [79.184.110.*]
    Taka emisja wymaga napisania prospektu emisyjnego i musi on być zatwierdzony przez KNF. Inaczej niż z emisją serii EE, gdzie nie wystarczył jedynie dokument informacyjny.
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Jan [79.184.110.*]
    Z ilości akcji w uchwale można wyczytać, że zakładają, że do momentu nwza emisja serii EE zostanie zarejestrowana.
    Na razie uchwała jest projektem, może jeszcze zostać zmieniona. Nabierze mocy dopiero po wza.
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Ciekawy [37.248.213.*]
    To już wiesz po co cfi pozyskało w lutym 37 mln zł z banków + 12 mln z Efektu.
    Czy teraz układanka ci się składa, czy masz jeszcze jakieś wątpliwości?
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Krok [83.26.245.*]
    uzyskali od banku 37 milionów?
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Ciekawy [31.0.36.*]
    Poczytaj ich raporty z lutego. Pozyskali od 2 banków finansowanie w gotowce prawie 37 mln zł.
    Swoją droga musza mieć niezły rating.

Teraz układanka składa się w jedna całość?
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Lol [37.248.215.*]
    Cena emisyjna nie mniej niż 1 PLN
  • Re: jaka cena emisyjna? Autor: ~Łepepe [83.26.245.*]
    ale kto uzyskał finansowanie 37 milionów? Efekt, czy jego akcjonariusz dominujący?
[x]
EFEKT -0,82% 6,05 2026-05-29 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.