myślałem, ze wirus niewiedzy wykończył trolli takich jak niejaki mimi? ale, nie uśmiałem się z tego jego postu, po jaki diabeł tacy tu zaglądają i jakże ''merytoryczne'' posty wklejają? powtórzę raz jeszcze: to czas dla takich firm jak pli, co może wykorzystać w pełni pracę zdalną, jak również parcie na wszelkie formy treści audiowizualnych w wymiarze cyfrowym i wirtualnym tymczasem, jeden z głównych zleceniodawców platige notuje największy przyrost abonamentów! na pewno nowe zlecenia się znajdą, w końcu pli to certyfikowany vendor netflix https://wyborcza.pl/7,90535,25889825,netflix-pobil-rekord-liczy-kolejne-miliardy-gdy-my-w-zamknieciu.html ps> jak zleceniodawcom się lepiej wiedzie, to i zleceniobiorcom też
PLI ma zespoły działające na różnych rynkach.
Reklama - Platige nie produkuje reklam(nie licząc Dobro). PLI składa czyjeś reklamy. Skąd pomysł że głównym problemem jest plan zdjęciowy i aktorzy ? Problemem dla tego działu jest zła fatalna sytuacja na rynku konsumpcji, która zawsze uderza w rynek reklamy.
Cinematiki - tutaj jest najlepiej, ponieważ interwały inwestycyjne rynku gier są wieloletnie. Gry wcale nie sprzedają się dużo lepiej dlatego PLI ma projekty , tylko niezalenie od pandemii developerzy gier zwykle produkują je z zapasu gotówki, a nie z bieżącej sprzedaży. W mojej ocenie tutaj nie będzie zmian przez kilkanaście miesięcy, choć spodziewam się, że portfel konsumencki na rozrywkę, uszczuplony zostanie znaczącą na całym świecie i sprzedaż gier spadnie w 21 i 22 dość mocno.
Platige events - czym będzie się zajmować ten zespół? Sportu nie spodsiewałbym się na lata. Telewizja czyli co zmiana oprawy? Sport? Organizacja imprez masowych? Tutaj nic się nie będzie działo a koszty są.
W raportach PLI trudno dostrzec jaki udział w dochodach ma każdy z zespołów .
Ciężko określić jakie mają koszty a z nich zwroty. PLI zwolniło sporo osób w związku z kontraktem z Apex. Jeśli każdy kontrakt można zerwać bez podawania przyczyny, to co z Wiedźminem i resztą i czy każdy kontrakt urwany kończy się redukcją?
Lepsze umowy z klientami by się przydały.
Parki rozrywki i eventy do zamknięcia. reklamą do poważnej redukcji.
może i ma rację? hehe, no i ceni swoje pieniądze https://plejada.pl/newsy/patryk-vega-nagrywa-film-mimo-pandemii-koronawirusa-kontrola-policji-byla-nawet-kilka/q905ylm