Zaraz minie 4 miesiące od zakończenia 4Q. Wyniki oczywiście po sesji, bo ciągle liczą i nie mogą podać choć raz godzinę przed sesją.
Wyniki takiej spółki jak MCI, Capital to powinny być podawane w pierwszy dzień sezonu raportów, a nie 8 dni przed jego końcem. Pomijając fakt, że u nas dzień rozpoczęcia sezonu raportów to i tak jakieś nieporozumienie
Cz. utajnił już wyceny funduszy i gdyby mógł to utajnił by jeszcze wyniki finansowe ale niestety póki mci jest spółką publiczną musi je podawać.Tylko czy obecność tej spółki na giełdzie jest komukolwiek jeszcze potrzebna?
Re: Wyniki Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
To utajnienie to pomysł KNF nie Czechowicza. Z drugiej strony zapowiadał publikowanie NAVu co miesiąc w ramach walki z dyskontem. Wypada wspomnieć także o tym, że wyniki roczne MCI-PRIVATE-VENTURES-FIZ były publikowane 19.03.2020. Akcjonariat spółki publicznej może poczekać bo jeszcze liczą...
Są na tyle bezczelni że mimo przesunięcia terminu raportu o tydzień, to robią to na ostatnią chwilę,.. Jest już grubo po 22 i nadal nie nie ma raportu. Kiedyś to nawet zdarzyło się im wrzucić już po północy...
Na dywidendę tutaj już nie liczę,ale delisting też może być ok.NAV na koniec 2019 roku wynosi 24,kurs około 9,więc cena wezwania 16 PLN byłaby chyba dla większości przyjęta z zadowoleniem.A Czechowicz niech sobie potem sprzedaje wszystkie aktywa i odbiera swój NAV.
To jest jedna z tych wielu spółek na GPW gdzie akcjonariuszy mniejszościowych traktuje się jako zbędny balast.Trudno to zrozumieć ale są jeszcze amatorzy takich spółek.Męczennicy.
@and
A ja poczekam na przymusowe wyciskanie.... Wyciśnie taniej niż po NAV idę do sądu. Cenę godziwą w worku aktywów łatwiutko wyliczyć. Tu nie ma marki, znaków firmowych czy jakichkolwiek praw autorskich. Tu są tylko spółki prywatne i publiczne w dodatku ich wartość podaje samo MCI Capital.
@gggg
A moim zdaniem to nie męczeństwo. Wprowadzono mnie w błąd, żeby nie napisać dosadniej. I co teraz mam oddać akcje Czechowiczowi po 0,4NAV??? Żartujesz chyba?
BB powoli się skończą, bo i FF będzie powoli się kurczył. Czekam.
Chyba w 2013 -2014 tomuś&czaruś truli akcjonariuszom że jak NAV będzie 0.5 to za całą kasę kupują akcje (wtedy było coś ok. 0,7).Tyle lat roluje drobnych i to się moim zdaniem nie zmieni,jeśli potrafił wyrolować kumpla.Strata czasu i pieniędzy.
@ggg
Wg mnie z głową i bardzo mądrze Tomek zwiększa swój stan posiadania. W kilka lat z 36% zrobił 75% a kurs w okolicach 9zł czyli 0,35NAV. Wg mnie mistrzostwo!!!
Zmarnowałem tu kilka lat a na PEMie sporo kasy.Na szczęście w porę się ocknąłem/dzięki ci wirusie!/.Za wszystko kupiłem akcyjki Carbon studio i w 2 tygodnie podwoiłem swój stan posiadania.B-cz.żegnaj!