• System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Wt [5.173.104.*]
    Czy ma ktoś wiedzę, jak dokładnie wygląda tytułowa usługa? Spółka tworzy system gospodarowania odpadami zakaźnymi na terenie obiektów wielkopowierzchniowych. Na podstronie poświęconej tej usłudze napisane jest, że wdrażane są systemy bezpieczeństwa dla klientów, pracowników i odbiorców odpadów. Czy Investeko zajmować się będzie także fizycznym wywozem i utylizacją takich odpadów? Czy jest wyłącznie dostawcą tego systemu?

https://investeko.pl/wdrozenie-nowej-uslugi-kompleksowego-systemu-gospodarowania-odpadami-zakaznymi-covid-19/
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Ssak [31.60.252.*]
    Na razie tylko oni wiedzą Jak my się dowiemy to kurs będzie na innych poziomych
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Wt [5.173.104.*]
    Wyższych czy niższych?
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Ssak [83.6.184.*]
    A zastanów się
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Wt [5.173.104.*]
    Z uwagi, że nie wiesz tego Ty i nie wiem tego ja, to nie mam bladego pojęcia czy będzie wyżej czy niżej. Dobra, zobaczymy co przyniesie jutrzejsza sesja.
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~truefuture [79.185.224.*]
    Rękawiczki i maseczki są uznane za zwyczajny odpad komunalny, dopóki to się nie zmieni ta firma nic na tym nie ugra.
    Wszystkie obecnie otwarte wielkopowierzchniowe sklepy - spożywcze czy budowle działają bez takich rozwiązań i pewnie nic się w tej sprawie nie zmieni. Mimo to fajna$$$ spekula tu poszła.
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: piterr [188.147.37.*]
    tak Was czasem czytam i zastanawiam się, czy inwestowanie nagle stało się sportem dla ludzi, którzy po prostu nudzą się w domach i liczą, że inni tacy sami ludzie powiedzą im, co zrobić...

rękawiczki mogą być zarówno odpadem komunalnym, jak i tym "zakaźnym" (np. rękawiczki sterylne używane do operacji, takie które mają kontakt z krwią). ze szpitali część trafia do czerwonych worków, a część pewnie nie. nie zmienia to faktu, że ta firma nie ma nic wspólnego ze szpitalami. warto wejść przynajmniej na ich stronę:
    Podstawowym celem opracowanego sytemu będzie wdrożenie bezpiecznego systemu zarządzania odpadami potencjalnie zakaźnymi na terenie wielkopowierzchniowych obiektów komercyjnych i publicznych, w tym galerii handlowych, hipermarketów oraz portów lotniczych, dla których Spółka zależna INVESTEKO Serwis Sp. z o.o., prowadzi usługi kompleksowej ochrony środowiska.

Jestem przekonany, że jednym z elementów otwierania takich obiektów w najbliższych tygodniach będzie gospodarka odpadami. nowa usługa pozwoli tej firmie zarobić, a więc kolejne kwartały mogą być bardziej in-plus, jeśli chodzi o wyniki.

• Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Prezes [37.30.33.*]
    I to jest spółka z potencjałem na ogromne wzrosty w najbliższych tygodniach :)

A ludzie wolą pompować CCC które jak ogłosi wyniki za I kwartał to..... będzie płacz i ręka w nocniku
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: ~Prezes [37.30.55.*]
    Jeśli dzisiaj Wig20 oberwie po USA to mniejsze spółki takie jak np. Investeko będą miały okazję na duże wzrosty
  • Re: System gospodarowania odpadami COVID Autor: piterr [89.64.2.*]
    ja liczę na kolejne informacje dot. współpracy z centrami handlowymi i miastami w zakresie gospodarki odpadami, ale to prawda - do połowy maja tutaj będzie obecny kurs x2 na spokojnie
[x]
INVESTEKO -2,61% 2,24 2025-11-18 15:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.