Od jutra skubanie zaczynam. Oby nie bylo jak na pcc excol,ze zdazylem przed wybiciem kupic po 1,7 zl 10tys akcji i wybilo. Tu moze jeszcze ze 2 -3dni zostaly
Obserwując tę spółkę można stwierdzić, że obecny prezes chyba sobie radzi z zarządzaniem. Szkoda, że mało się pokazuje w prasie. Ale cisza może lubi takie branże..
to stabilna, powtarzalna praca i biznes , wykonywana przez starszych pracowników czesto 60 plus. nie potrzeba tu reklamy.. trzeba trzymnac mocno koszty i tyle
Co tu rozumić??!! Tu się trzeba zapakować i zapomnieć na 5 lat. Spółka działa, produkuje, zna swój rynek, ma odbiorców. pracuje w ciekawej branży, ma strategię, kompetentny zarząd, przynosi zyski, nawet całkiem niezłe. Fundusz nie kupił ile chciał to pewnie się zaintreresuje ponownie. Przy tym kursie Euro to raj dla eksporterów. W dodatku akcji mało więc popchnąć na 5 zł będzie bardzo łatwo, a to dopiero będzie cena, która wyrówna średnią do innych spółek. Brak i zakopać. JS
Byłem dużym pesymista ale dzisiejsza informacja jest pozytywna. Pytanie tylko kiedy będzie nowa emisja i kiedy wreszcie FRAM wykurzy z akcjonariatu tych lokalsów którzy są zakałą dla wzrostu kursu?
A ja bym tak nie wieszał psów na zarządzie. Raczej bym wolał żeby FRAm dogadał się z głównymi właścicielami i nie pomijając drobnych dofinansował ZUK żeby mógł wypłynąc na szerokie wody. Jak widziałem wynagrodzenia zarządu to pamiętam że było ok 80 tys zł rocznie. To nie są wygórowane stawki, a robotę wykonują rozsądnie bo zyski są, produkcja zdywersyfikowana w rozsądny sposób i mają ambicje tworzenia nowych rzeczy vide Biostrateg. Mnie się podoba i jestem na pokładzie. JS
w całej spolce koszty są pod kontrola i to mocna. jestem spokojny. wazne jest by to kontynuowac,ale i korzytstac z mocy przerobowych i wprowadzac systemy motywacyjne dla tych na dole.\ przy obecnym kursie euro i niskich cenach surowaca, zyskownosc wzrasta na pewno zdecydowanie. mysle ze o 20%
Nie wiem skąd się birze w ludziach przeświadczenie, że żeby zarobić kasę ( czytaj żeby akcje dużo urosły) to najpierw trzeba wytrzepać leszczy ( delikatnie napisane). Nie można prowadzić firmy, dawać zatrudnienie ludziom, dbać o środowisko i rozwój, inwestować w innowacje i dzielić się dywidendą z innymi? Przecież każdy akcjonariusz ponosi takie samo ryzyko posiadania akcji . Niewazne czy duzy czy mały. Zarząd prowadzi firmę bardzo rozsądnie , FRAM powienien zając się dozorem właścicielskim i ułatwiać działanie zarządowi, pracownicy powinni mieć dobre warunki pracy i pewność utrzymania pracy i rodzin, a drobni mając swoje kilka akcji niech też mają korzyści z tego, że są w częsci właścicielami tej firmy. Takie jest moje zdanie. JS
Przecież nie kupuje żeby zarobić te kilka groszy bo to jest jednocześnie prezes Framu. Podtrzymuje swoje zdanie że chcą czyscic akcjonariat, trzymam kciuki, to profeska
Niemcy swoją gospodarke odmrażają. Poza tym mają realną tarczę , a nie jak u nas tylko propaganda, a w realu to jak masz spóźnienie z zusem kiedyś to zwolnienie nie przysługuje bo też takie sytuacje podobno mają miejsce. ZAmówienia jeśli na chwilę przysiadły to już zapene wrócą do stałego poziomu. ZUK dużo eksportuje więc wzrost kursu Euro jest jemu na rękę. Kupić i zapomnieć. Nie podniecać się 20% wzrostem bo to kiedyś kosztowało 50 zł!!! JS
Ja to wolę wróbla w garści niż kanarka na dachu; nie ma to jak spolka na czas walki z Koronawirusem, oczyszczanie powietrza, spalanie odpadów medycznych i innych skażonych wirusami w bezpieczny i zmechanizowany sposob,, nie trzeba Chinczyków, , co nie?