Lepiej inwestować zgodnie z trendem. Teraz rękawice są na topie bo produkuje je jedna firma. To co robi PCC robi już prawie każdy. Lepiej sprzedać że stratą i kupić to co teraz modne i zyskowne. BOŚ przewidywał na MRC tyle zysku rocznego ile on zarobił w pierwszym kwartale. No ale jak wolicie zamiast zarabiać lazic po wątkach innych spółek i naganiac na tego muła to wasza sprawa.
Mercator to świetna spółka. Też miałem jej akcje. Tyle tylko, że naiwny jest pogląd, że cena Mercatora urośnie o kolejne 100%. Nie da się natomiast zrobić porządnego mydła antywirusowego bez sulfaktantów. Detaliści o których wspominasz, kupują swoje komponenty właśnie w PCC Exol. Cena PCC Exol już dawno dochodziła do 6 zł, teraz spokojnie też ją osiągnie.
Oczywiście że urośnie i rośnie. PCC miał swoje 5 minut, też miałem akcje i wywaliłem na podbitce. Odtąd ciągły trend spadkowy bo rynek wie że na zlecenie rządu inne firmy też produkują to co PCC. Mała nic nie znacząca i zapomniana już firemka. Dziś łamiemy 2 zeta. Kierunek groszówki.
Lepsza propaganda niż TVP, jednak bardzie prawdopodobny jest wzrost kursu! Zreszta jak nie interesuje Ci spółka to po co wypisujesz takie niestworzone rzeczy?
Byłem na mecratorze od 13 do 18 zł i to dwa razy od 13 do 18 zł. Ale dalej to już jest balon. Za duże ryzyko. Tym bardziej ze fabrykę mają w Tajlandii. Gdy rząd tajlandii wymyśli sobie jakiś zakaz eksportu to będzie po metracotrze. -90% jednego dnia.