Rozumiem
Ale nastawienie inwestorów się zmienia, i zaraz spółka będzie ok
Nie tak dawno jak prezesi sprzedali tsg po 230 zł za 230mln co było ile krzyku, paniczna wyprzedaż a dzisiaj....
Ja na mls też pisałem, pamiętasz jak 22 dziwne się broniło, kupiłem po 21.5 sprzedałem jak było chyba po 25 a potem jeszcze poleciało na 30, a też pisałem że na mls sypia i sypia, i sypali
Tutaj jest i mam nadzieję że będzie podobnie, choć akcje info i sypanie to wk..... Ale do czasu, do czasu
A zresztą to nie jest ważne kto ile akcji ma, ważne że decyzja była lub nie była słuszna i kto miał rację
Na mls Ci gratulowałem uczciwie
Tutaj w poniedziałek zaczynam kupowanie i powoli, w zależności od sytuacji będę dobierał szybciej lub wolniej
Ktoś zbierał tanio papier i zrealizował zysk. Następne realizcje będą co 10-15% wzrostu. Ale już na mniejszych wolumenach. Na spółki infra wróci kapitał z medycznych grzanek, i tym podobnych wynalazków, ich czas się szybko kończy. No i potężny kapitał z banków.
Teraz w obiegu będą: spółki growe, digital wspomagający handel w necie, infrastruktura z dobrymi fundamentami, innowacje z dobrymi fundamentami.
Nie było premii świątecznej, będzie premia wiosenna...
A na serio, Gaz-Systemowi zostało już tylko wyłanianie wykonawców. Komplety pozwoleń na budowy są, rury i akcesoria zamówione. Dwa odcinki GIPL robią firmy mniejsze od TSG i z mniejszym doświadczeniem w gazownictwie. Więc u licha, kto ma robić północną nitkę BP, która przebiega przez teren infrastruktury gazowej kontrolowany przez TSG?.. Jeśli to nie będzie TSG - Gaz-System będzie miał wiele problemów i dodatkowe koszty. A przecież TSG to sprawdzony partner Gaz-Systemu. I dlaczego TSG właśnie dla Gaz-Systemu budowało gazociągi na minimalnej marży?.. A finansowanie BP zapewnia głównie UE.
Zwykła, prosta dedukcja, powinna was doprowadzić do konkretnych wniosków.
Tak jeszcze piTern, faktycznie dużo robią, są to raczej małe prace ale coś działają
Ale BP to kluczową sprawą, mam nadzieję że to dostaną i poprawia zyski, że zarobią na tym, a nie dla,, idei,,
MLS spolka z jednak potencjalem szerszym teoretycznie. Tutaj sie tak znow nie zapalaj. Warto miec ale mysle max 15% portfela. Ja sobie zachowalem 1/4 tego co mialem i jest ok.