• kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~feix [188.147.101.*]
    Macie jakieś przypuszczenia co nas czeka w najbliższym czasie?
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Joana [31.60.115.*]
    Tak , upadłość
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~astra [178.43.32.*]
    nie będzie żadnej upadłości, są zbyt mocnym graczem, ten rok będzie dla nich trudny, ale w przyszłym znowu wrócą do gry i to oni będą dyktować warunki na rynku
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Ernest [5.173.28.*]
    Na chwilę obecną trudno ocenić dalszy rozwój sytuacji jednakże prognozy nie są optymistyczne.Grozi nam długotrwała depresja gospodarcza.Koronawirus dopadł Txm w złym momencie i stoi realne widmo bankructwa.Szok popytowo-podażowy wpędził w poważne problemy finansowe na rynku.Txm jednak nie ma oszczędności i nie jest przygotowany do trwałego przestoju,z jednej strony będą mieć braki w pracownikach,z drugiej braki w klientach.A to nie wróży optymistycznie w przyszłość.
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~realista [77.45.54.*]
    zdecydowanie tak.

w przyszłym roku otworzą 1500 sklepów w 15 krajach Europy i świata, kupią Pepco razem z Primarkiem, oraz przejma kontrolę nad Zalando.
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Znaffca [195.191.163.*]
    :))))) Tak będzie! Ale musiałeś zaraz wszystkim powiedzieć?!
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Maki [5.173.20.*]
    gratuluję dobrego poczucia humoru i bujnej wyobrażni ale w dzisiejszych czasach wskazane.Specjaliści bardzo zalecają...
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Adsd [37.248.211.*]
    Zawszę może ich ktoś wchłonąć i uratować
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Adsd [31.0.37.*]
    Tak jak ty to się nie da.
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~góral [31.11.128.*]
    co się wydarzy?
    przy praktycznie zerowych obrotach (-90% spadki sprzedazy) , braku finansowania i braku gotówki to może być już problem z wypłatami na 10 maja ... no może najdalej na 10 czerwca ; Zarząd zresztą sprytnie przesunął terminy publikacji wyników na 2 czerwca;
    W sklepach pracuje 1 osoba i jak nie dostaną wypłat to sklepy staną po prostu i to bardzo szybko ;

Zarzad stanie się wiecznym zarzadem z prostej przyczyny- żadnej upadłości nie bedzie z racji braku wystarczających środków na jej przeprowadzenie ;
    Zostanie w centrali i sklepach grupa wolontariuszy bez świadectw pracy oczekująca na jakąś poprawę ; I tak się to bedzie toczyło w kierunku donikąd
    Tak się kończą zabawy w nieracjonalne restrukturyzacje

W poprzednich postach przeczytałem wypowiedzi że lepsza restrukturyzacja niż natychmiastowa upadłość . I jak się skończyło ?
    Banki zrolowały swoje środki obrotowe które były ich zastawem a dług wierzycieli powiekszył się pewnie o kolejne 50 baniek .
    I kto tu zyskał a kto stracił ?

Jedno jest pewne że ludzie stracą pracę , wierzycie swoje wierzytelności a zarząd będzie się bujał za free latami w tej firmie widmo ;

• Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Adsd [31.0.45.*]
    W przeciwieństwie do Primarka to TXM ma dobrze wykonany sklep internetowy. Zamyka 40 sklepów a za chwilę otworzą galerie.
  • Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Dexxx [94.78.178.*]
    wybór ok ale rozmiarówka odbiega od normy jest strasznie zaniżona.Kilka krotnie musiałem zwrócić.Jednak nie zawsze cena idzie z jakością.Jeśli jednak ktoś chce mieć niskie ceny,to musi zdecydować się na kiepską jakość szycia-nie ma cudów.

• Re: kiedy cos sie tu wydarzy? Autor: ~Adsd [5.173.184.*]
    U mnie rozmiarówka była zaniżona też i ostatecznie zamiast spodni rozmiar L wziąłem XL. Jestem zadowolony mam już kilka miesięcy a jestem zadowolony bo było tanio.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.65.197.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TXM -14,10% 0,10 2020-03-19 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.