nie będzie żadnej upadłości, są zbyt mocnym graczem, ten rok będzie dla nich trudny, ale w przyszłym znowu wrócą do gry i to oni będą dyktować warunki na rynku
Na chwilę obecną trudno ocenić dalszy rozwój sytuacji jednakże prognozy nie są optymistyczne.Grozi nam długotrwała depresja gospodarcza.Koronawirus dopadł Txm w złym momencie i stoi realne widmo bankructwa.Szok popytowo-podażowy wpędził w poważne problemy finansowe na rynku.Txm jednak nie ma oszczędności i nie jest przygotowany do trwałego przestoju,z jednej strony będą mieć braki w pracownikach,z drugiej braki w klientach.A to nie wróży optymistycznie w przyszłość.
co się wydarzy? przy praktycznie zerowych obrotach (-90% spadki sprzedazy) , braku finansowania i braku gotówki to może być już problem z wypłatami na 10 maja ... no może najdalej na 10 czerwca ; Zarząd zresztą sprytnie przesunął terminy publikacji wyników na 2 czerwca; W sklepach pracuje 1 osoba i jak nie dostaną wypłat to sklepy staną po prostu i to bardzo szybko ;
Zarzad stanie się wiecznym zarzadem z prostej przyczyny- żadnej upadłości nie bedzie z racji braku wystarczających środków na jej przeprowadzenie ; Zostanie w centrali i sklepach grupa wolontariuszy bez świadectw pracy oczekująca na jakąś poprawę ; I tak się to bedzie toczyło w kierunku donikąd Tak się kończą zabawy w nieracjonalne restrukturyzacje
W poprzednich postach przeczytałem wypowiedzi że lepsza restrukturyzacja niż natychmiastowa upadłość . I jak się skończyło ? Banki zrolowały swoje środki obrotowe które były ich zastawem a dług wierzycieli powiekszył się pewnie o kolejne 50 baniek . I kto tu zyskał a kto stracił ?
Jedno jest pewne że ludzie stracą pracę , wierzycie swoje wierzytelności a zarząd będzie się bujał za free latami w tej firmie widmo ;
wybór ok ale rozmiarówka odbiega od normy jest strasznie zaniżona.Kilka krotnie musiałem zwrócić.Jednak nie zawsze cena idzie z jakością.Jeśli jednak ktoś chce mieć niskie ceny,to musi zdecydować się na kiepską jakość szycia-nie ma cudów.
U mnie rozmiarówka była zaniżona też i ostatecznie zamiast spodni rozmiar L wziąłem XL. Jestem zadowolony mam już kilka miesięcy a jestem zadowolony bo było tanio.