• Tutaj 2 zł się należy już dzisiaj a gościu Autor: ~Maciej [5.184.84.*]
    Ma gazy i pisze o 50gr ktoś zbiera i straszy by reszta się bała

A czego turaj się bać gdy majątek bez zobowiazan jest warty 3 razy tyle

Ta wycena to absurd
  • Re: Tutaj 2 zł się należy już dzisiaj a gościu Autor: ~WonneGazy [188.147.102.*]
    Cel 50 groszy i kilka lat konsolidacji. Spółka kolego po pierwsze musi być modna a Galvo takie nie jest. Pies z kulawą noga tu nie zagląda. Choćby mieli 100mln w kasie to nic to nie da. Niektóre spółki gamingowe nawet 50k w kasie nie mają a sprzedają ludziom marzenia po bardzo wysokim kursie. I tam się zarabia. I tam się nie traci czasu jak tu jarajac się transakcjami plotek rzędu 3-5k PLN. Po drugie Galvo słabo sprzedaje wizerunek swego biznesu na rynku. Mało informacji ze spółki poza danymi finansowymi. Nic nie wiadomo o kierunku rozwoju strategii kluczowych umowach. Ogólnie mało transparentnie.
  • Re: Tutaj 2 zł się należy już dzisiaj a gościu Autor: ~WonneGazy [188.147.102.*]
    Podam Ci przykład spółki na której kilku akcjonariuszy od lat jara się wynikami, wartością majątku itd. Mianowicie chodzi mi o Atlas Estates. Tam też ciągle piszą od lat ile to spolka ma w kasie i w majątku. I nic z tego dla akcjonariuszy. Zero. Kiszenie kursu niemiłosierne jak i tutaj. Dlatego ja już dziś wiem że na takich papierach się nie zarabia a można tylko wdupic jak coś pójdzie nie tak.
  • Re: Tutaj 2 zł się należy już dzisiaj a gościu Autor: ~Fundamenty [31.0.21.*]
    AtlasEst to tania spółka ale to rynek nieruchomości który nie jest z gumy i jest kilka różnic między Atlas a Galvo

Atlas wycena 50 mln Galvo 2,8 mln zł czyli blisko 20 razy mniej
    Atlas zobowiązania krótko i długoterminowe 560 mln zł Galvo 4 mln zł czyli 140 razy mniej

Ja na Galvo przy 70gr potrzeba 300 osób po 5 tys akcji czyli pakiety po 3,5 tys zł tak na Atlas potrzeba 7 razy więcej czyli 2100 osób które kupią pakiet 5 tys akcji

dodatkowo Wielu patrzy przy Galvo na zysk netto a nie zwraca uwagi na wynik EBIDA który wynosi 1,35 mln zł czyli 2 razy EBITDA daje obecną wycenę

Takie małe spółki prędzej czy później przykuwają uwagę inwestorów

Też bym chciał by spadło ale mam przeczucie że promocja się kończy chyba, że przyjdzie kryzys a wtedy będzie można taniej dobrac dlatego każdy czeka a może ktoś wymięknie i odda i próbuje kupić więcej akcji bez podbijania kursu
[x]
GALVO 5,63% 3,00 2025-10-17 16:47:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.