777 mają dzieciaki, mają. I te niki pozmieniajcie. W sumie tygrysek może zostać, do objęcia w związku z tym prosiaczek, misiu, zajączek i honorowo Krzysiu :). Nie wiem dlaczego, ale będzie przepychanka do 22-23 zł, szybki sztych na 40 zł, walka na 52 zł i atak na 60 zł. Tak to wychodzi.
Po pierwsze: pojawił się drugi produkt maseczek, zgodny z standardem FPP2. Po drugie jest napisane na stronie: "Oferta wyłącznie dla odbiorców hurtowych. W sprawie oferty prosimy o kontakt z Działem Handlowym Telefon: +48 32 327 70 89 itd..."
30-go kwietnia pierwszy ciekawy raport. Z końcem maja o ile dobrze pamiętam za I kw. Sprzedaż w internecie hula na dużo większej prędkości jak normalnie, telefony okazały się hitem sprzedaży, bardzo dobra oferta maseczek , które jak zaznaczył Szumowski długo będziemy używać a w szpitalach będą standardem w obsłudze wszystkich pacjentów. Pomalutku do przodu :)
Ktoś cały czas zbiera, nieduże ilości teraz ale zbiera. Widać jak są ustawiane zlecenia z lewej i z prawej, sam mam ochotę dokupić jak spadnie poniżej 12.6. W końcu kurs będzie musiał ruszyć bo zbieracz nie zbierał pakietów po to aby to stało na tym samym poziomie i niżej, a i warto dodać, że tutaj jest mały ff więc szybko ruszy jak już ruszy hehe :) pozdrawiam.
Będzie, co ma być :) Spółka marzenie na taki czas. Dystrybucja w kanałach internetowych sieciach AGD RTV, niezagrożona płynność do tego całkiem poważne widoki na wzrost sprzedaż w stosunku do 2019 r (pytanie ile ) i na dokładkę spółka regularnie płaci dywidendę. Co prawda pieniądze poszły w tamtym roku na akwizycję dwu firm, ale jak widać w bardzo rozwojowe branże. Dużo firm giełdowych będzie mieć poważne kłopoty, Maxcom genialny na trudne czasy i jeszcze ta uśpiona bomba z maseczkami. Ale jeżeli ktoś musi sprzedać. No cóż jak mus to mus.
Zobaczcie, pierwszy raz od dawna w kwietniu przemielono 300 tysięcy akcji co stanowi ponad 11% akcji spółki gdzie ff wynosi 29%. Tylko ciekawe kto kupował te pakiety gdyż nie ma żadnego info na ten temat. Jedynie w marcu było info, że Prezes zakupił tam ponad 1k akcji. Ktoś coś wie? Aha i ta informacja z 6 kwietnia sprzedaży maseczek dotyczy sprzedaży do szpitali, firm ale i detalicznych odbiorców, pozdrawiam ;)
Podpowiem, bo widzę że i tak nie ma komu czytać:) Patrzeć na taką wydmuchę jak MBF, który nie ma ani zaplecza sprzedażowego ani kontaktów zakupowych i myśleć. Maxcom sprowadzi , sprzeda i zarobi więcej niż niejedna firma, która chwali się ile to sprzeda. Tiszej jediesz dalsze budiesz :)
Taka nowoczesna forma polowania na pytongi. Tak naganiam, że niby dobra bo chciałbym sprzedać, bo pewnikiem mam a tu chcę kupić od wystraszonych pytongów i czekam na lewo:) Paranoja ćwierćwałkowa. Większość pisaniny na takich wątkach jak widać pozbawiona jest sensu. Jak będziesz miał istotne pytanie to pytaj, bez powodu głowy starszym nie zawracaj :)
Ja mam akcje, czekamy do raportu i do info, spółka młoda na gpw i niestety od debiutu zanurkowała, lecz miejmy nadzieję, że dobre wyniki, płynność finansowa, podtrzymanie dywidendy i pomysł na rozbudowę podniesie jej kapitalizację, pozdrawiam :). Zastanawiam się tylko nad jednym, czy 11% akcji przemielone w kwietniu było na słupy, bo tu szły pakiety a nikt nowy ani nie nabył ponad 5% akcji ani właściciele nie nabyli akcji bo nie ma tego w komunikatach, więc kto te świece nabił?
Pożyjemy zobaczymy. Maxcomy i Meizu są w dystrybucji wszędzie, dosłownie wszędzie! Mają je wszystkie sieciówki i platformy jak allegro, olx itp. Profesjonalne analizy rynku internetowego pokazują gwałtowny wzrost sprzedaży w tej formie jak i w tym segmencie rynku . Taki paradoks w marcu wzrosła sprzedaż telefonów i smartfonów telefony Maxcom mają bardzo dobre opinie wśród docelowych klientów , genialny telefon Strong dla ludzi żyjących aktywnie. Sprzedaży firmy nie zablokowała nawet obecna sytuacja, choć pewnie koszty związane z frachtem pewnie wzrosły, ale jak się odblokuje transport to spadną i to znacznie. W tamtym roku zrobili dwie bardzo dobre akwizycje. Myślę, ze z tej mąki będzie chleb. Kupuję delikatnie dobre niedowartościowane firmy i ta jest 21 w kolekcji:) Spokojnie, jak się zacznie rozkręcać lub podejrzanie spadać dokupię. Potrzeba czasu i spokoju, bo trochę nerwowo jeszcze. Pozdrawiam.