uda się mi jeszcze kupić poniżej 14 czy już nie czekać i brać jak stoi. Europa już na zielono powyżej 1% może odjechać? choć ta nasza bananowa giełda rządzi się swoimi prawami. Cos duża podaż
W mojej ocenie ostatnie wzrosty miały charakter spekulacyjny, kapitał spekulacyjny szukał spółek mogących zyskać na korona wirusie. Fundamentalnie spółka w podstawowym zakresie swojej działalności ma przed sobą gorsze perspektywy. Po zakończeniu aktualnie trwających przetargów na dostawy sprzętu, na rynku może być okres dłuższej posuchy. Zapotrzebownie na radioarmaceutyki od marca jest minimalne. Moja Żona jest Radioterapeutą i od 8 marca wykonali tylko 2 zabiegi radiofamaceutykami ilość badań PET-CT również mocno spadła. Sytuacja nie poprawi się z dnia na dzień. W perspektywkie 12 m-c oceniam spółkę negatywnie. Jedyną rzeczą pod którą można grać na SNT jest nowy radioznacznik, który może wywindować kurs akcji.
Mi się wydaje, Że ma właśnie duże perspektywy rozwoju. Wcześniejsze wzrosty były wywołane informacją o sprzedaży kolejnych robotów chirurgicznych. Ktoś pisał na tym forum, że oni sprzedają średnio 4 roboty w roku. Spółka już sprzedała 2 roboty a mamy dopiero kwiecień. Prognozuję, że szpitale dofinansowane dotacjami na koronawirusa będą sobie właśnie pozwalały na taki zakup, więc ta sprzedaż na pewno wzrośnie. A jeżeli siądzie kardioznacznik, to całkowity sukces. Moim zdaniem informacja o partneringu i 3 fazie kardioznacznika, też powinna się pojawić w tym roku. Zobaczcie też, jak szybko spółka odrobiła stratę po odcięciu dywidendy. Ja żadnych obaw nie mam. Ale spekulantów raczej tutaj mało.
czołem kursanty......................mam wrażenie , jakoby sztucznie zbijany był kurs............może być kilka przyczyn ale te dywagacje to już każdy z Was zna......................
Czy to sztuczne zbijanie czy sztuczne podbijanie:kilka transakcji na lacznie 2 tys szt po 14 zl i ... jedna transakcja na 2 szt po 14,45 zl.... i tak od kilku dni - czy to sztuczne zanizanie czy moze jednak nie?
Jest i to spory, na razie do 14 ale jak się znudzi i poleci po całości to myślę że 11 trąci. Nie dziwię się nuda tutaj i beznadzieja szkoda czasu i pieniędzy
koles postawil 1 tys i podniecal sie ze dlugo go nie zasypywali - a pisalem chlopie 1 tys to nei popyt, postaw kilka tysiecy - wtedy od razy bys dostal co chcesz z tego prostego powodu ze jak ktos ma do sperzedania kilkanascie tys akcji to te killkaset akcji popytu nie robi wrazenia i lepiej poczekac az wiecej leszczy wystawi na wyscigi popyt po kilkaset akcji... natomiast jak juz pojawi sie mozliwosc oddania jednorazowego wiekszej czesci tego co masz na sprzedaz wowczas nie czeka sie tylko sie oddaje... zaraz Ci pokaze jak to zrobic :) moze ktos sie skusi na te 7,5 tys :) a jutro kolejne 7,5 tys ale kolejne 10% nizej :)
Dnia 2020-04-17 o godz. 14:32 ~On napisał(a): > Jest i to spory, na razie do 14 ale jak się znudzi i poleci po całości to myślę że 11 trąci. Nie dziwię się nuda tutaj i beznadzieja szkoda czasu i pieniędzy