Co na to prezes? Rok 2020 to okres dużych wyzwań dla Spółki związanych zarówno z szansami stwarzanymi przez rozwój technologiczny i wytwórczy firmy jak i zagrożeń wynikających z panującej pandemii COVID-19 mających swoje implikacje w nieodzownym spowolnieniu gospodarczym oraz przemodelowaniu struktur rynkowych. W obliczu tak znaczących zmian makroekonomicznych, jak i w poszczególnych branżach, Spółka z pełną determinacją będzie kontynuowała optymalizację łańcuchów dostaw oraz podejmowała działania związane z większą koncentracją na rynkach higieny i medycyny.
najwazniejsze . zatrudnienie 214 osób 16 osób więcej niz rok temu ONLY!!!!!! sprzedaż spunlace 87 mln Lentex 110 mln Czyli w II półroczu Novita stała sie większym producentem włóknin niż Lentex było Novita 54 mln i 13,5 na kwartał a Lentex 110 mln i 27,5 mln na kwartał. Jest w II półroczu Novita 30 mln na kwartał a lentex 27,5 mln na kwartał.
Ja myślę,że jak wszystko pójdzie dobrze z kosztami,to po wynikach 8.5.20 będziemy w okolicach 60-64 a później trochę w dół bo wqrwiająco może być z dywid./ten właściciel najpewniej będzie chciał mieć docelowo własne pokrycie aktywów w 100%, czyli śladowo zobowiązań/.Te 5zł p.s. za 2019 żeśmy z niektórymi przewidzieli /mimo entuzjazmu Bogusia/,oby tym razem nie trafić w pudło.
Dlatego napisałem to co wyżej ponieważ do ulicy trafią inne wskaźniki niż 125% a wszystko na to wskazuje, że znacznie wyższe i to wówczas może być dla nich przemawiające do wyobraźni